CENGİZ ÇANDAR: ÖCALAN SERBEST KALACAK

Kodla Büyü

esesim26

Aktif Üye
Taraf Gazetesi'nden Neşe Düzel'e konuşan Cengiz Çandar, Öcalan'ın serbest kalacağını, Türkiye'nin bunu içine sindirmek zorunda olduğunu söyledi
Radikal Gazetesi Yazarı Cengiz Çandar, Taraf Gazetesi'ne verdiği röportajda, terör örgütü PKK'nın Temmuz-Ağustos gibi sınır dışına çekileceğini ve ileriki dönemlerde de Öcalan'ın serbest kalacağını ve özgür bir siyasetçi olabileceğini söyledi.

Ahmet Altan'ın ayrılmasından sonra Taraf Gazetesi'nden ayrılan Neşe Düzel, Oral Çalışlar'la birlikte yeniden Taraf'a döndü. Pazartesileri gündemle ilgili röportajlar yapan Neşe Düzel, döndükten sonra ilk röportajını Radikal Gazetesi Yazarı Cengiz Çandar'la gerçekleştirdi.

Neşe Düzel'e "çözüm süreci" konusunda açıklamalar yapan Cengiz Çandar, PKK'nın temmuz-ağustos gibi sınır dışına çekileceğini, ileriki dönemlerde de Öcalan'ın serbest kalacağını söyledi.

İşte Cengiz Çandar'ın çok konuşulacak açıklamaları;

"Erdoğan'la Öcalan arasında yeni bir Türkiye modeli üzerinde egzersiz var. Kürtlerin iktidar ortağı olacağı yenib ir Türkiye yapılanması bu"

"Öcalan, muhtemelen Nevruz'dan önce birinci aşama olarak "çatışmasızlık" yani kalıcı bir ateşkes ilan edecek. PKK Temmuz veya Ağustosa kadar yurt dışına çekilmiş olacak.

"HÜKÜMETE PKK'YA NE ÖNERİYORSUN DİYE SORACAĞIZ"

Türkler ve Kürtler barış şartlarını öğrenebilecek mi?

Kaçınılmaz bu. Çünkü biz o zaman kamuoyu olarak hükümete dönüp, “sen ne diyorsun? PKK’ya ne öneriyorsun?” diye soracağız. Öcalan’ın getireceği şartlar, hükümetin de bir eylem planı sunmasına yol açacak. PKK, 21 Mart’tan itibaren Türkiye sınırları içinde silahlı eylem yapmayacak. Temmuz veya Ağustos’a dek yurtdışına çekilmiş olacak. Hükümet buna paralel olarak yasal değişiklikleri meclise sunacak. 5, 6, 7’inci yargı paketleri gelebilir. Artık kimse çözüm sürecini bitirmeyi göze alamaz. İktidar da basını, kimseyi susturamayacak bu süreçte. Konuşacağız. Basını susturup Kürtleri nasıl özgürleştirecek ki?

"ÖCALAN SERBEST KALACAK"

Bir barış anlaşması karşılıklı tavizlerle mümkün. PKK ve hükümet karşılıklı hangi tavizleri verecekler?

PKK’nın tavizi, silahları susturması, içeride hiçbir silahlı unsur bırakmayıp sınır dışına çıkmasıdır. Bu, silahsızlanmanın olacağına dair tahahhüttür. Türkiye ise PKK’yı ortadan kaldıracaksa, onu Türkiye’nin sistemine yerleştirmek zorunda. Bunun için de Anayasa, Siyasi Partiler ve Seçim kanunlarını, Terörle Mücadele ve Ceza kanunlarını değiştirmek zorunda. Türkiye en sonunda da Öcalan’ı hapisten çıkaracak ve siyasi aktör haline gelmesini kabul edecek.

Apo serbest kalacak mı?

Mantık öyle gerektiriyor. Eğer bu ülkede Öcalan ile çözüm olacaksa, o da çıkacak. PKK silahsızlanmayı nasıl içine sindirecekse, Türkiye’nin Türkleri ve kurumları da Öcalanın özgür bir siyasetçi olacağı Türkiye’yi içlerine sindirmek zorundalar.

PKK’nın siyasallaşmasına izin olacak mı?

Başka çaresi yok. Ya siyasallaşmış bir PKK olacak. Zaten o zaman adı PKK olmayacak. Ömür boyu hapis hükümlüsü Öcalan özgür bir siyasi şahsiyet olacak. Ya da bugünkü durum kanlı bir şekilde devam edecek. Bunun kararını vereceğiz biz.

cumurbaşkanı olacak dese daha doğru olurdu tayyipde başbakan olur yada değişirler farketmez

Tayyip'in ve ekibinin çalışmalarını haberlerden izleyen normal bir vatandaş bile anlar bunun böyle olacağını, yazık o kadar şehidimize

bence hemen bıraksınlar. orada tutuluyor bir sürü güvenlik görevlisini meşgul ediyor, devletin parasını yiyor. orda yiyeceğine dışarda yesin. Adam doğru söylemiş. Bedelli askerliği, habur açılımını, satılan topraklarını..... sineye çeken bu millet herşeyi sineye çeker. Benim anlamadığım 2001 de 0 şehitle aldılar bu ülkeyi, şimdi getirdikleri duruma bakın. bazılarıda demezmi destek veriyoruz bu sorun bitsin fln. Sorun neredeyse bitmişti zaten, tekrar onlar ortaya çıkardılar. Koskoca TC devletini ne hale düşürdüler. %5 oy alan bi parti bu ülkede gündemi en fazla meşgul eden bi parti olmuş. 30.000 şehit ve binlerce çocuk katili sayın oldu. Televizyon ve haber izlemiyorum artık, afedersiniz ama 5 dk izlesem sinirimden ettiğim küfürleri ben bile bilmiyorum. bende mi var bi gariplik anlamış değilim. benmi böyleyim sadece, yoksa sizlerde ben gibimisiniz merak ediyorum doğrusu?

Umudumuz Karayılan!
Murat Karayılan. Apo yakalandığından beri...
PKK’yı yönetiyor.

*

Apo yakalandığından beri...
Kara kuvvetleri komutanlığı yapan komutanların durumu ne?
1’i tutuksuz sanık.
1’i gözaltına alındı, bırakıldı.
1’i ifadeye çağrıldı, bırakıldı.
3’ü tutuklandı, hapiste.

*

Jandarma genel komutanlığı yapan komutanların durumu ne?
1’i gözaltına alındı, bırakıldı.
2’si ifadeye çağrıldı, bırakıldı.
3’ü tutuklandı, hapiste.

*

Hava kuvvetleri komutanlığı yapan komutanların durumu ne?
1’i tutuksuz sanık.
3’ü hapiste.

*

Deniz kuvvetleri desen...
Zaten komple içeride olduğu için, yazmaya gerek yok.

*

Genelkurmay ikinci başkanlığında oturan komutanların durumu ne?
1’i ifadeye çağrıldı, bırakıldı.
1’i tutuksuz sanık.
4’ü hapiste.

*

MGK genel sekreterliği yapan komutanların durumu nedir peki?
2’si tutuksuz sanık.
3’ü hapiste.

*

Açılım açıldığından beri...
1’i genelkurmay başkanı, kaç general-amiral tutuklandı?
147!

*

Ve...
Elindeki “tutsak”ları serbest bırakması için müjdeli haber bekliyor Karayılan’dan Türkiye.

Sen Türkiye’sin büyük düşün
Ne demişlerdi? Sen İstanbul’sun büyük düşün!
Sen Ankara’sın büyük düşün!
Sen İzmir’sin büyük düşün!
Sen Adana’sın büyük düşün!
Sen Bursa’sın büyük düşün!
Sen Antalya’sın büyük düşün!
Sen Patnos’sun...
Sen Borçka’sın...
Sen Şuhut’sun...
Sen Kızılcahamam’sın...
Sen Keçiborlu’sun...
Sen Lapseki’sin büyük düşün!
Sen Balıkesir’sin...
Sen Çorum’sun...
Sen Konya’sın...
Sen Artvin’sin...
Sen Denizli’sin...
Sen Erzurum’sun...
Sen Tekirdağ’sın...
Sen Türkiye’sin büyük düşün!

Şimdi ne diyor Çalışma Bakanı?
Asgari ücretle geçinilmez diye bi şey yok, tabii geçinirsiniz, niye geçinemeyeceksiniz? Netice itibariyle, peynirin fiyatı belli, ekmeğin fiyatı belli, zeytinin fiyatı belli... 800 lira “büyük” paradır, diyor.

E sana söylemişlerdi...
Düşünürken, küçümseme yani.

Mustafa Kemal’le İsmet kafatasıyla voleybol oynardı
Sanırsın Hamlet’tir. Kafatası gösteriyor.

*

Antropoloji Enstitüsü’nün 73 sene önce basılmış kitabını kameralara uzatıyor, “bakın raflarda kafatası var, olur mu böyle şey demeyin, işte vesika burada, reisicumhur Mustafa Kemal, aynı şekilde İsmet Paşa’nın başbakan olarak altında imzası var” diyor...
Sonra da “insani midir, vicdani midir?” diye soruyor.

*

Arkeoloji’ye “çanak-çömlek” diyen başbakanın, antropoloji’yi ırkçılık zannetmesi normaldir.

*

İnsani midir diye sorulan...
Zaten, insanbilimi’dir.

*

O kitabı yazan Ankara Üniversitesi’nin ilk rektörü, Ordinaryüs Profesör Şevket Aziz Kansu kafatasçıysa... İngiltere Kraliçesi’nin oğlu, veliaht prens Charles “nazi”dir! Çünkü, diplomalı ırkçı olabilmek için, Cambridge Üniversitesi’nde antropoloji eğitimi almıştır.
Sadece İngiltere olsa gene iyi...
Beyaz Saray’da da bi kafatasçının oğlu oturmaktadır, Obama’nın annesi doktoralı antropolog’tur.

*

Antropoloji ırkçılıksa...
Bizzat AKP hükümeti tarafından açılan Mardin Artuklu, Burdur Mehmet Akif Ersoy, Kırşehir Ahi Evran üniversitelerinde antropoloji bölümleri neden vardır? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusudur?

*

Antropoloji kafatasçılıksa...
Bizzat AKP hükümeti tarafından, terörle mücadele koordinasyonu için kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na neden illa antropolog kadrosu konuldu? “Kelle avcılığı” yapmak için mi?

*

İnovasyon gurusu Tom Kelley, neden, başarılı olmak isteyen şirketler mutlaka antropolog çalıştırmalı diyor? Tofaş neden antropolog desteği alıyor? Turkcell neden antropolog istihdam ediyor?

*

Özetle...
Eski tarihli gazete kupürünün sırf başlığını okuyup, içini okumadıkları “Mustafa Kemal döneminde camiyi ahır yaptılar” iftirasına benziyor bu iş.
Hakikaten, vicdani değildir

pkk ve yandaşlarının piyon olduğu iyice meydana çıkmıştır.Apo nun serbest kalacağı falan yok, zaten yeri cehennemin dibinde hazır onun. Herkes kartını farklı oynuyor, Ben başbakanın bu yola boşuna girdiğini düşünmüyorum. Ayrıca bu mesele çözülse bile adım gibi eminim ki sevinmeyecekler olacaktır, çünkü varlığını kana, bölücülüğe borçlu olanlar var. Türkiye umurlarında değil onların.

akp ye oy vermesemde bir gerçek varki vatandaşın çoğu başbakana her türlü güveniyor ama başka parti döneminde bunlar konuşulsaydı yer yerinden oynardı. yani öcalan serbestte kalsa hükümet %50 den aşağı oy almaz.

computing' Alıntı:
akp ye oy vermesemde bir gerçek varki vatandaşın çoğu başbakana her türlü güveniyor ama başka parti döneminde bunlar konuşulsaydı yer yerinden oynardı. yani öcalan serbestte kalsa hükümet %50 den aşağı oy almaz.
Sayın hocalarım ben en yakınım olan öğretmen eşime bile durumun vahimiyetini anlatamıyorsam ,serbest kalsa dahi haklısınız %50 oy gene alacaklar , ekleme yapayım Allah korusun ülke bölünse dahi...............

sahrak' Alıntı:
bence hemen bıraksınlar. orada tutuluyor bir sürü güvenlik görevlisini meşgul ediyor, devletin parasını yiyor. orda yiyeceğine dışarda yesin. Adam doğru söylemiş. Bedelli askerliği, habur açılımını, satılan topraklarını..... sineye çeken bu millet herşeyi sineye çeker. Benim anlamadığım 2001 de 0 şehitle aldılar bu ülkeyi, şimdi getirdikleri duruma bakın. bazılarıda demezmi destek veriyoruz bu sorun bitsin fln. Sorun neredeyse bitmişti zaten, tekrar onlar ortaya çıkardılar. Koskoca TC devletini ne hale düşürdüler. %5 oy alan bi parti bu ülkede gündemi en fazla meşgul eden bi parti olmuş. 30.000 şehit ve binlerce çocuk katili sayın oldu. Televizyon ve haber izlemiyorum artık, afedersiniz ama 5 dk izlesem sinirimden ettiğim küfürleri ben bile bilmiyorum. bende mi var bi gariplik anlamış değilim. benmi böyleyim sadece, yoksa sizlerde ben gibimisiniz merak ediyorum doğrusu?
Ben haber seyretmiyorum hocam. İnternet üzerinden de haber sitelerine girmiyorum artık. Bazı takip ettiğim siteler var, gerçek gündemi oradan takip ediyorum. Yoksa küfürbaz olacağım bu gidişle.

Bu resim her Pc'ye lazım

Ekli dosyalar

• penguen_kapak.jpg
    penguen_kapak.jpg
    31.6 KB · Görüntüleme: 958
ne olursa olsun artık bu ülkede kan dökülmesin, ülkenin kaynakları heba olmasın...

mmercan' Alıntı:
Bu resim her Pc'ye lazım
Öncelikle şunu belirteyim kesinlikle taraf değilim. Ama hocam bu resimde sıktı artık her akp haberinin altına koyuyorsun ayıp diye bişey var hepimiz öğretmeniz.

Çünkü her akp haberine cuk oturuyor.Ayıba gelince o kadar ayıp var ki bu en hafifi

gazetecilerin elini kolunu sallayarak gidip teröristlerle röportaj yapıp, beraber piknik yaptıkları kandile benim bölgesinde lider olan ülkemin güvenlik güçleri ne hikmetse bir türlü gidemiyor, ezip gelemiyor, kafasını kopartamıyor oradaki yılanların.. karşılıklı oturuyorlar, canım cicim sayın muhabbetleriyle pazarlık yapıyorlar ve benim ülkemin insanları da oturmuşlar olup biteni izliyorlar yetmiyor bide savunuyorlar, yazık size yazık çanakkalenin, kocatepenin, doğuda şehit düşmüş 30000 fidanın kemikleri sızlıyor sayenizde

Teröristle görüşüp pazarlık yapılır(ben başkan olayım,senin için de birşeylr düşünürüz diye)
Ordu içeri alınır;cami bombalayacakmış diye
Gizli tanık 33 askerimizin şehit eden adam çıkar
Hukuk guguka döner
Verilen sözler unutulur
Ayna;Maalesef Türk askeri boşuna öldü der
Herşey serbest,mübah
Ben bir resim koydum ayıp

ahmetarif21' Alıntı:
ne olursa olsun artık bu ülkede kan dökülmesin, ülkenin kaynakları heba olmasın...
Bu vatan sadece son 30 yılda şehit olanlarla değil yemende,çanakkalede, kafkasyada şehit olanlarla kuruldu...
Ne olursa olsun demek bu soysuzlar ne istiyorsa verin ve bu iş bitsin demektir...
Bu vatan toprağından bir karış verenin veya özerk haline getirenden; yüzyıllardır bu vatan uğruna şehit olanlar ahirette hakkını alır....

mmercan' Alıntı:
Çünkü her akp haberine cuk oturuyor.Ayıba gelince o kadar ayıp var ki bu en hafifi

Asabi anınıza geldiğini düşünerek hoş görmeye
çalışıyorum ama yine de bir öğretmene yakıştıramadım bu hareketinizi.

"analar ağlamasın kan dükülmesin barış olsun demenin anlamı şu" : ben teröre boyun eğdim....
bakın arkadaşlar hiçbir terör örgütü istediğini elde etmeden barış falan yapmaz...demek ki istediğini almış veya almak için söz verilmiş...bir şeylerden taviz verildiği belli...şimdi bazılarımız yeter ki kan dökülmesin diyor...bu mantıkla olaya bakacaksa aşağıdaki sözleri de söylemek abes olmayacaktır.
çanakkalede savaşmayalım kan dökülmesin analar ağlamasın...
kurtuluş savaşı vermeyelim yeter ki analar ağlamasın yurt işgal olursa olsun yeter ki kan dökülmesin....
Türkiye Cumhuriyeti teröre boyun eğmiştir bunun anlamı açık...
o zaman sormazlar mı adama bu kadar şehiti niye verdik...kemikleri sızlamaz mı şehitlerin?

şimdide gövde gösterisiyle "tutsakları" serbest bırakıyor ş..sizler, benim güçlü ülkem kuzey ırak ı basıp taş üstünde taş bırakmayıp kurtaramıyor vatandaşını, meclisteki terörsitten medet umuyor şu hale bak

mmercan' Alıntı:
:+1: :+1: :+1:

açıkça söylemek gerekirse iyi oluyor bu millete dünyanin en pahalı benzininde alırsınız .... alırsınız... ben askerligimi diyarbakirda yaptim ama keske yapmasaydim diyorum neler dönüyor askeriyede akliniz durur oglum olursa göndermiycem eski vatan milet askeriye yok !!!!

apo cikacakmiş ciksin sorun degil ama tayyip sehit ailelerine sehit anne babalarinin yüzüne nasil bakacak.? ya gazilerimiz.? bdpyi icimize sokanda sizlersiniz halk secti....

üzülüyorum türkiye daha da kötü bir hal aliyor

only61' Alıntı:
"analar ağlamasın kan dükülmesin barış olsun demenin anlamı şu" : ben teröre boyun eğdim....
bakın arkadaşlar hiçbir terör örgütü istediğini elde etmeden barış falan yapmaz...demek ki istediğini almış veya almak için söz verilmiş...bir şeylerden taviz verildiği belli...şimdi bazılarımız yeter ki kan dökülmesin diyor...bu mantıkla olaya bakacaksa aşağıdaki sözleri de söylemek abes olmayacaktır.
çanakkalede savaşmayalım kan dökülmesin analar ağlamasın...
kurtuluş savaşı vermeyelim yeter ki analar ağlamasın yurt işgal olursa olsun yeter ki kan dökülmesin....
Türkiye Cumhuriyeti teröre boyun eğmiştir bunun anlamı açık...
o zaman sormazlar mı adama bu kadar şehiti niye verdik...kemikleri sızlamaz mı şehitlerin?

akpye oy veren arkadaslar bu soruyu cevaplasin lütfen !!!

10 yıl önce bu olaylar yaşanıyor olsaydı halk sokaklara dökülür tepkisini ortaya koyardı. 10 yıl içerisinde bu topluma o kadar şok yaşatıldı ki adeta sinirleri alındı. habur da karşılama rezaleti yaşandı, yıllarca ülkeye hizmet vermiş askerleri terör örgütü kurmakla suçlandı, askerinin başına çuval geçirildi, öğretmeni en çok bu dönemde itibarsızlaştırıldı, fakiri daha muhtaç zenginiyse ensesini daha da kalınlaştırdı. hepimiz izliyoruz padişahımız buyuruyor dalkavuklar şak şaklıyor. Allah sonumuzu hayreylesin.

BBNET
Geri