"Bir çağın vicdanı olmak isterdim, bir çağın. Daha doğrusu bir ülkenin, idrakimize vurulan zincirleri kırmak, yalanları yok etmek, Türk insanını Türk insanından ayıran bütün duvarları yıkmak isterdim. Muhteşem bir maziyi, daha muhteşem bir istikbale bağlayacak köprü olmak isterdim, kelimeden, sevgiden bir köprü..."
.....................................................................................
"İzm'ler idrakimize giydirilen deli gömlekleri.."
.....................................................................................
''Görmek, yaşamaktır.. Vuslattır görmek. Görmek sahip olmaktır... Mevsimler bütün işveleriyle emrindedir. Renkler bütün cilveleriyle hizmetindedir. Çiçekler onun için açılır. Şafak onun için parıldar. Gutenberg matbaayı onun için icat etmiştir. Hugo o okusun diye yazmıştır şiirlerini. Şehrin bütün kadınları onun için giyinip süslenir.. Çocukların tebessümü onun içindir."
“Münakaşa hakikati birlikte aramaktır.”
"İzm'ler idrakimize giydirilen deli gömlekleri.."
''Görmek, yaşamaktır.. Vuslattır görmek. Görmek sahip olmaktır... Mevsimler bütün işveleriyle emrindedir. Renkler bütün cilveleriyle hizmetindedir. Çiçekler onun için açılır. Şafak onun için parıldar. Gutenberg matbaayı onun için icat etmiştir. Hugo o okusun diye yazmıştır şiirlerini. Şehrin bütün kadınları onun için giyinip süslenir.. Çocukların tebessümü onun içindir."
“Münakaşa hakikati birlikte aramaktır.”