CAT5 Kablo- Devreler- Test Cihazları

Kodla Büyü

egitimci.

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ile ilgili elinde bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilir mi?

devrenin çalışması
devredeki elemanların özelliği çeşitleri
çalışmaları
kullanıldığı yerler
devrenin çeşitleri

öğrenci değilim, bir arkadaşın üniversitede projesi için lazım... kitap tavsiyesi de alabiliriz.

Ödevin konusu nedir tam olarak?
Arkadaşınız ağ koblusu test cihazı mı yapmayı düşünüyor? Yoksa bunlarla ilgili araştırma mı yapacak?

araştırma yapacak... okuldaki hizmetli arkadaş, 2 yıllık okuyor araştırma konusu olarak vermiş..

hocam cat5 kablo bildiğimiz internet için kullandıgımız kablo çeşididir. Birde Tester dedıgımız Test cıhazları kabloların calısıp calısmadıgını dogru baglanıp dogru baglanmadıgını kontrol eden bır cıhazdır.

bilisimci61' Alıntı:
arkadaşlar elimde bu cihazdan var nasıl kullanacam bilen var mı, kablo test cihazı?
hocam 9 V luk bi pil alıyosun takıyosun ikisinin de rj45 yuvalarına uçlarını yerleştirip ışıkların yanmasını kontrol ediyosun eğer yanması beklenen bir ışık yanmıyorsa(nasıl çakıldığına göre değişebilir) o hat çalışmıyordur.

Mr.Spermata' Alıntı:
bilisimci61' Alıntı:
arkadaşlar elimde bu cihazdan var nasıl kullanacam bilen var mı, kablo test cihazı?
hocam 9 V luk bi pil alıyosun takıyosun ikisinin de rj45 yuvalarına uçlarını yerleştirip ışıkların yanmasını kontrol ediyosun eğer yanması beklenen bir ışık yanmıyorsa(nasıl çakıldığına göre değişebilir) o hat çalışmıyordur.

hocam ben iki ucu aynı anda cihaza takamıyorum maalesef, çünkü bir uç modemdeyse diğer uç okulun bir başka yerinde bir bilgisayara bağlı, ben tek tek önce bir ucu sonra diğer ucu kontrol edecem mümkün değil mi?

BBNET
Geri