castrol magnetec a3/b4 10w/40 motor yağı lpgli araçta olur?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ofkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ofkar

Üye
Arkadaşlar internetten sipariş verip castrol magnetec a3/b4 10w/40 motor yağı aldım üzerinde benzinli araçlar için yazıyor. Bendeki araç sıralı sistem lpgli(önce benzinle başlayıp lpg ile devam ediyor). Aracımda kullanmamda bir sakınca olur mu? Yağ eklemenin belli bir süresi ve km aralığı var mıdır?

Bu konuda kesin bilgi sahibi arkadaşlarımdan yardımlarını rica ediyorum.

Sorun olmaz hocam. Yağ değişimi aldığınız yağ için(yarı sentetik) 10000 km dir. Ben size tam sentetik yağları tavsiye ederim. (0w, 5w şeklinde başlar) Özellikle mobilin yağları çok iyidir. Castrol'e göre çekişini ve motor sesini değişimden hemen sonra fark edersiniz, değişim aralığı da daha uzun olur.

ofkar' Alıntı:
Arkadaşlar internetten sipariş verip castrol magnetec a3/b4 10w/40 motor yağı aldım üzerinde benzinli araçlar için yazıyor. Bendeki araç sıralı sistem lpgli(önce benzinle başlayıp lpg ile devam ediyor). Aracımda kullanmamda bir sakınca olur mu? Yağ eklemenin belli bir süresi ve km aralığı var mıdır?

Bu konuda kesin bilgi sahibi arkadaşlarımdan yardımlarını rica ediyorum.

aracınızın bakım kitapçığını bulun ve üreticinin önerdiği yağı kullanın.

Re: Ynt: castrol magnetec a3/b4 10w/40 motor yağı lpgli araçta o

Magnetec
Yani silindir duvarına yapışan yağ;

Zamanında hangi serisinden aldık hatırlamıyorum. Sanırım yüksek viskosite li aldık.Motorda vuruntu yaptı. İnceltici vs düzelmedi.
İnce yani düşük viskositeli yağ iyidir.Ama bulursanız tabiki en iyisi aracınızın bakım kitapçığında, üretici firmanın önerdiği yağdır.

kesinlikle tam sentetik öneririm bende 5w40 kullanıyorum castrol aracın çekişi de sesi de değişti şimdi yine değişim km geldi yine castrol 5w40 kullanacağım :)

sayın meslektaşım eğer aracınızın kitapçığı duruyorsa açın ve viskozitene bakın 5w-30, 5w-40 yada 10w-40 gibi bir değer olur aman dikkat misal 50000 kmdir 10w-40 kulanılan bir motora 5w30 bir yağ koyarsanız sürekli yağ yakar yada tersi olursa motorda sorunlar başgösterir sadece viskozite ile bitmiyor yine aracın kitapcığında sizin aracınızın motoru için üreticinin motor yağı standardını belirleyen kodlar bulunur örnek olarak vw için vw502 yada opel için dexos2 gibi bunlarada dikkat edin uygun bir yağı alın, eğer kitapçık vs bulamıyorsanız çok kaliteli bir yağ olan ki yıllardır tercih ederim motorda sessizlik, tüketim, performans konusunda çok iyi olan mobil i tavsiye ederim mobilin sitesine girip burada yağ bulucuyu seçerek araç marka model ve motorunu seçerek uygun yağı bulabilirsiniz.

http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turki ... h-oil.aspx

Yağı kafanıza göre eklemeyin ölçülü ekleyin zira fazla yağ konulduğunda gene sıkıntı oluyor.

Re: Ynt: castrol magnetec a3/b4 10w/40 motor yağı lpgli araçta o

Evet birincil değer viskosite ise ikincil değer yağın ısıl değer çarpanı.
İkiside birbirini etkiliyor ve tabiki motor için uygun olanı seçmek şart.
Viskositeli olan vuruntu yapar.
Çok ince yağ kullanırsanız yanar ve hızlı biter. SONUÇ
Araca uygun yağı bulmak, rastgele reklamdakini seçmekten daha iyidir.

BBNET
Geri