Captivate (Eğitim İçeriği Hazırlama) programı

Kodla Büyü

beyzadem

Aktif Üye
arkadaşlar captivate programının kullanımını anlatan materyalinz var mı? video, word, ppt .vb belgelerin hepsi olur. Web 2.0 araçları kullanım kursu için ban acil lazım..

@beyzadem;
Zahmet olmazsa şu kursunuz için bizzat hazırladığınız materyalleri paylaşır mısınız? Umuyorum siz de oturup hazırlık yapıyorsunuzdur. Biz de paylaştıklarınızı ileride kendi eğitim faaliyetlerimizde memnuniyetle kullanırız.

Bugün çok aradım ama bulamadım hocam. Aramaya devam ediyorum. Üniversite de bu dersi görmüştük o zaman dağıtmışlardı. Eğer bulursam göndereceğim kusura bakmayın.

hocalarım ilginiz için teşekkür ederim.
marmarabote hocam bulursanız inanın çok mutlu olacağım. kurs hakkında pek döküman yok zaten bende çok bir dçkman bulamadığımdan sözel anlatıp hatta not aldırıp ilerlmeye çalışıyorum. Daha sonra gösterip yaptırma yöntemiyle benim yaptığımın benzerlerini yaptırmaya çalışıyorum. Ama inanın öğrencilere ders anlatmaktan çok daha zor oluyor.Öğretmenlerimizin çoğu 20 yılın üzerinde hizmet süreleri olunca yapmaları zor oluyor.
Bir de okuldan bazı sitelere ulaşamama problemi var malum filtreden dolayı. örnek wordpress ve blogger.
kurs bitimine doğru topladığım ve hazırladığım dökümanları paylaşırım.

Hocam çok şükür buldum;) Gözümüz aydın. Fakat 56 sayfacık:D Taratması biraz uzun sürecek. Evde tarayıcım yok yarın okulda taratacağım ancak. Sonra da onları pdf yapmaya çalışacağım. Akşama bir şekilde gönderirim inş.

Arkadaşlar nasıl atach ekleyeceğimi söylerseniz gönderecğim. Yok istemiyorsanız ben niye boşa uğraştım ki :x

Ciddi anlamda nasıl bir içerik paylaşacağınızı merak ettiğim için ben yazıyorum sayın hocam. http://www.hotfile.com adresine yükleyiniz buraya indirme bağlantısını ekleyiniz. Bu forumda belirli bir dosya boyutunun üstünde ekleme mümkün değil. Ya da winrar benzeri programlarla birden fazla partlara bölerek de ekleyebilirsiniz. 10 mb dosya ekleme limiti var. Dosyanın 10 mb altında ise ya da partlar halinde 10+10+10... gibi buradan paylaşmak isterseniz, alttaki cevap yaz düğmesine tıklayın sonra aşağıdan dosya ekleyin.
Sabır ve merakla bekliyorum.

Hocam bir tek siz ilgilendiğinize göre mail adresinizi özelden bana yazar mısınız size mail atayım. Esas isteyenlerden ses gelmiyor madem burada paylaşmaya gerek yok ben bugün 56 sayfa taratmaya uğraştım arkadaşlara yardımcı olmak için ama önemsemiyorlarsa yapacak birşey yok demektir.

@marmarabote hocam, lütfen buradan paylaşınız, burası bizim en büyük zümre öğretmenler toplantı alanımız. Sevelim ya da sevmeyelim, hepimiz birbirimizin külüne muhtacız. Bazen öyle an oluyor ki, uykumdan feragat edip hiç tanımadığım ya da sadece birkaç kez sohbet ettiğim biri için video ders hazırlayıp onunla ya da bu forumda paylaşıyorum. Sizden de ricam herkese açık biçimde paylaşmanız.
Teşekkür ederim.

Gerçekten sağlam kaynakmış, net ve adım-adım ilkesine dayalı anlatımı oldukça iyi. Herkeste olması gereken bir doküman. Özellikle öğrencilerine etkileşimli sınavlar hazırlamak isteyen öğretmenlerin gözdesi olması gereken bir program. Şahsen ilk çıktığı zamanlarda ekran görüntülerini kayıt ederek bilgisayar programları hakkında yardım dosyaları hazırlamak için kullanmıştım. Test özelliklerini kullanmaya zaman kalmadı çünkü not da kalmadı:) Dolayısıyla sınavlar bizim için anlamını yitirdi. Diğer öğretmen arkadaşlarımıza da bu tip konularda "gaz" vermek istediğimizde onlardan tepki alamayınca, heves de kalmadı.

Ben genelde bir konuyu öğretmek istediğimde öğrenciye etkileşim olması açısında bu programı kullanıyorum çok yararlı oluyor. yanlış hakkını bile belirleyebiliyorsunuz. doğru şekilde kullanılırsa çok yararlı olacağına eminim. Dökümanı da ünv. de öğretim görevlisi öğretmenimiz ingilizceden çevirip dağıtmıştı sağolsn.

Ekli dosyalar

• adobe-captivate2.jpg
    adobe-captivate2.jpg
    15 KB · Görüntüleme: 1,747
BBNET
Geri