Canva'ya EBA ile giriş yapılabiliyor...

Kodla Büyü
Davet bağlantısı 4 saat boyunca herkesin erişimine açık diyor, mantıken o kodu yazan herkes ulaşabilmeli ama olmuyor. Ben sınıfta canvaya girin dedim ilk giren kod istedi ilk kodu ona verdim. ikinci girene hemen yenile düğmesinden yenileyip ikinci kodu verdim. O şekilde yapabildim. Sınıfta yaparsınız. sürm

Tam olarak bilmemekle beraber bir arkadaşımdan duyduğum. Davet linki bir sefer kullanılabiliyor. Yani ilk öğrenci giriş yapınca ikinci öğrenci aynı linki kullanamıyor. Çözüm Sınıfa giriş kodunu tahtaya yansıtıp sırayla evladım sen gir sonra kodu yenileye tıkla, ikinci öğrenci o kodu kullanarak girecek kodu yenile sonra 3.. şeklinde olabilirmiş.
Ben işin açıkçası wastsaptan link dağıtıp hüsrana uğrayınca bu konuyu rafa kaldırdım. Canva eksiklerini gidersin EBA uyumunu tam olarak sağlasın sonra kullanırım diye düşündüm.
Şİmdilik EBA gruplar üzerinden devam...

Davet olayı ile ilgili paylaşmak istediklerim var. Yeni yeni web siteleriyle tanışan çocukların davet kodları nedeniyle hata alıp daha fazla stres yaşaması hiç iyi olmadı.

Herşeyden önce Canva'nın daha önce bir web hizmetinde görmediğim hızda ilerleyen bir Müşteri iletişimi var. Çok seri yazışmalar oluyor. Üşenmeyin mutlaka şikayetinizi, sorunuzu yazın!

Ülkemizde EBA üzerinden SSO ile giriş yaptığımızı, öğrencinin bilgilerinin Canva'ya aktarıldığını ve bu şekilde kullanabildiğimizi ancak davet kodunun ilk giren öğrenci için çalıştığını anlattıktan sonra gelen yanıtlar Microsoft'un müşteri yazışmalarına döndü ve "Varsayılan tarayıcıdan girdiğimize emin olalım..." şeklinde basit ve teknik bilgiden yoksun yönlendirmeler gelince pes ettim ve ticket'ı kapattım. Çözüm olarak EBA girişi yapıyorum, öğrencilere davet kodu göndermeden direkt olarak canva ana sayfasından EBA giriş yapmalarını istiyorum. Bu şekilde benim ayırdığım şubelere değil okul ekibine yani bildiğiniz bir curcunanın içine giriyorlar. Yüzlerce öğrenci aynı yerde toplanıyor ve şubeler halinde göremiyorsunuz. Öğrencilerden çalışma gönderdiklerinde hem mesajlarına hem de çalışmanın bir yerine sınıf, okul no,... bilgilerini iliştirmelerini istiyorum. Çünkü bir dezavantaj olarak şu var:

Benim öğretmen kimliğimle oluşturduğum ve e-posta ile giriş yaptığım öğretmen hesabından > davet ettiğim bir şubeye kendi e-postası ile giren öğrencinin adı ve soyadı görünüyorken EBA girişi ile giren öğrencinin adı ve soyadı yıldızlarla gizleniyor ve bazı öğrencileri tanımlayamıyorum. Hasılı sistem bizim için tam oturmamış düzeyde. Herkes rahatsız ederse bir aksiyon alırlar.

Canva çokça işimizi görecek araçlar barındırıyor; ebeveynlere yol gösterecek birçok videoyu canva ile hazırlıyorum ve her yıl gerekirse sadece ekleme-çıkarma yapıyorum. Üretken ai araçlarını canva, firefly, rendernet'ten gösteriyorum ama canva birçok aracı bir yerde topluyor ve çocukların bu araçtan mahrum kalmasını istemiyorum ama aynı şeyleri çocukların da yapabilmesi ve verimli bir iletişim için bu sistemin düzeltilmesi lazım. Lütfen sizler de İletişim > "Ekip oluşturma sorunları" kısmından bu sorunları belirtin arkadaşlar...

Son düzenleme:
An itibariyle EBA girişi seçenekler arasında yok; umarım bir düzeltme yapıyorlardır...

Adını soyadını bildiğimiz öğrenciyi bize ME***** RA**** BA** şeklinde göstermesi komik. Sizler de tahtadan sıra ile davet kodu verip sınıf oluşturun, ne çileler çektiniz bu yine kolay zor işe değil.

Adını soyadını bildiğimiz öğrenciyi bize ME***** RA**** BA** şeklinde göstermesi komik. Sizler de tahtadan sıra ile davet kodu verip sınıf oluşturun, ne çileler çektiniz bu yine kolay zor işe değil.
Mesele kolay ya da zor olması değil. Vakit alan bir iş. 30 öğrenciyi Canva sınıfına almak için dersimin içinden 5 dakika ayırıp vereceksem o 5 dakikaya acırım !

Sınıfa öğrenci ekleme işini ben de çözemedim. Ama şöyle bir şey denedim. Çocuklar giriş yaptıktan sonra sol alttaki profil sekmesine tıklayıp ayarlardan ad kısmında isimlerini güncelleyip başına da sınıflarını yazdılar.
Daha sonra bir içerik açtım tasarım paylaşın kısmında- sağ üstte profil fotosunun yanındaki artı kısmına basarak ulaşıyoruz orada sınıf oluşturun bölümü var her sınıfın ismini yazarak cocuklari tek tek ekledim. Çok sinir bozucu tek seferde tıklama şeklinde eklenmiyor. Liste hep başa dönüyor. Üçer beşer ekleyerek tamamlamayı planlıyorum.

ilksms
Geri