Canva Öğrenci girişinde neden tüm özellikler çalışmıyor.

Kodla Büyü

hmmtklnc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar,
Canva öğrenci girişinde Canva Yapay Zeka Bölümünde bana tasarım, belge, görsel ve kod bölümleri açılıyor. Ama öğrenciler girdiğinde sadece görsel bölümü açılıyor. Kod yazmaya çalıştığımızda ise kurumun politikaları gereği gibi birşey yazıyor. Bu problemi kime söyleyebiliriz. Problemi nasıl aşabiliriz.

Merhaba arkadaşlar,
Canva öğrenci girişinde Canva Yapay Zeka Bölümünde bana tasarım, belge, görsel ve kod bölümleri açılıyor. Ama öğrenciler girdiğinde sadece görsel bölümü açılıyor. Kod yazmaya çalıştığımızda ise kurumun politikaları gereği gibi birşey yazıyor. Bu problemi kime söyleyebiliriz. Problemi nasıl aşabiliriz.
Bunu ben de merak ediyorum.

Yeterli bence hocam. Yapay zeka bölümünü hiç kullandırtmadım. Kendileri bir şeyler yapsınlar diye uğraştım. Ortaya çok güzel tasarımlar çıktı.
Instagram gönderisi tasarladık bu hafta bütün sınıflarla. Birebir aynısını yaptılar. 40 dk lık video çektim izleyerek yaptılar.
instagram.webp

Arkadaşlar öğrenciler eba hesaplarını kullanarak girdiklerinde yüklemeler bölümüne görsel eklerken hata alıyor. öğrencilere kısıtlama mı getirildi sizde böyle problemler yaşıyor musunuz?

Bu Canva, ogretmen kullanimi icin belge yuklememi istedi.Direk mebbis sifresi ile girilmiyor mu?
Eba girişi vardı. Ama son zamanlarda niyeyse kayboldu. Eğer eba girişi ile girerseniz belge sormaz. Ama benim tavsiyem öğretmen belgesi yükleyin. 1 günde onaylanır. Çünkü eba girişi sorunlu. Ya eba çalışmaz. Ya da şimdiki gibi eba girişi tuşu kaybolur.

Arkadaşlar eba öğretmen girişi ile girdiğimde yapay zeka ile video oluştururken 16:9 videoya izin veriyor, 9:16 video oluşturma pasif. Sizce bunun bir çözümü yok mu

Yeterli bence hocam. Yapay zeka bölümünü hiç kullandırtmadım. Kendileri bir şeyler yapsınlar diye uğraştım. Ortaya çok güzel tasarımlar çıktı.
Instagram gönderisi tasarladık bu hafta bütün sınıflarla. Birebir aynısını yaptılar. 40 dk lık video çektim izleyerek yaptılar.
Ekli dosyayı görüntüle 80817
Bu görseli mi hazırlattınız hocam öğrencilerinize, nasıl giriş yaptıklar hepsi eba şifrelerini biliyorlar mı?

Eba girişi vardı. Ama son zamanlarda niyeyse kayboldu. Eğer eba girişi ile girerseniz belge sormaz. Ama benim tavsiyem öğretmen belgesi yükleyin. 1 günde onaylanır. Çünkü eba girişi sorunlu. Ya eba çalışmaz. Ya da şimdiki gibi eba girişi tuşu kaybolur.
Eba giriş tuşu kayboldulduğunda tarayıcının geçmişini temizleyin, sonra tekrar deneyin. Bende işe yaramıştı.

Bunu kullanmalarını istiyorsanız şayet yöntemi şu şekilde sayın hocam; hesap-->ayarlar-->izinler bölümünden sınıfınıza kayıtlı öğrencilerin kullanabileceği özelliklere izin verebiliyorsunuz. Bunun için öğretmen hesabınız ile oturum açıp sınıf oluşturarak öğrencileri sınıfa almanız gerekmektedir.

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2026-12-29 15.04.19.webp
    Ekran Resmi 2026-12-29 15.04.19.webp
    40.7 KB · Görüntüleme: 33
  • Ekran Resmi 2026-12-29 15.05.50.webp
    Ekran Resmi 2026-12-29 15.05.50.webp
    64.4 KB · Görüntüleme: 29
  • Ekran Resmi 2026-12-29 15.06.04.webp
    Ekran Resmi 2026-12-29 15.06.04.webp
    57.6 KB · Görüntüleme: 29
öğrenciler yüklemeler kısmına dosya ekleyemiyor uyarı veriyor sizde de öyle mi okulda olan varsa deneyebilir mi bir öğrenci ile?

ilksms
Geri