Bu konuyu burada çözmek için açıyorum kendi deneyimlerimi paylaşacağım ve sizin çözüm deneyimlerinizi almak istiyorum.
Bana denk gelen 2 adet modelde de ne yazık ki pardusa tanıtamadık, bir yol bulduk ama şuan için bana pek sağlıklı gelmiyor.
Canon İ-Sensys LBP243dw
Sürücü indir.
Canon İ-Sensys MF463dw
Sürücü indir.
Bu sürücülerle kurduğumuzdan ne yazık ki kurulduğu halde yazdırmıyor.
Ağ üzerinden kuralım dedik sınıfta tek port vardı switch cihazı yoktu. O tek porta tahta takılıyor.
Şu yollada kurulumu denedik oda olmadı.
En sonunda bir yol bulduk ama bana pek verimli gibi gelmiyor sizinle onuda paylaşacağım.
Hem tahtayı hem de yazıcıyı telefon internetine bağladık ağ yolu ile yazıcıyı tanıttık sorunsuz çalışıyor ve hızlı. Yazıcı USBsi tahtada takılı bıraktık tahtaya kablolu interneti verdik. Yazıcı kablosuz olarak internete bağlı. Yazdır dediğimizde yine yazdırıyor ama yazdır dedikten sonra bekletiyor sonra yazdırıyor. Şimdilik böyle çözdük ileride switch alıp kablolu internete bağlarsak muhtemelen sorunsuz çalışacak. Şimdilik böyle bir çözüm bulduk ama daha kaliteli bir çözüm fikriniz varsa paylaşırsanız seviniriz.
Bana denk gelen 2 adet modelde de ne yazık ki pardusa tanıtamadık, bir yol bulduk ama şuan için bana pek sağlıklı gelmiyor.
Canon İ-Sensys LBP243dw
Sürücü indir.
Canon İ-Sensys MF463dw
Sürücü indir.
Bu sürücülerle kurduğumuzdan ne yazık ki kurulduğu halde yazdırmıyor.
Ağ üzerinden kuralım dedik sınıfta tek port vardı switch cihazı yoktu. O tek porta tahta takılıyor.
Şu yollada kurulumu denedik oda olmadı.
CUPS Web Arayüzünü Kullan
Linux'ta en sağlıklı yazıcı ekleme yöntemi budur:
Tarayıcını aç ve adres satırına http://localhost:631 yaz.
Üst menüden Administration -> Add Printer kısmına gir. (Kullanıcı adı ve şifre isterse Linux giriş bilgilerini yaz).
Yazıcını listede (Network veya USB olarak) bul ve seç.
Model seçme ekranına geldiğinde listede MF463dw'yi yine göremezsen, alt kısımdaki "Choose File" (Dosya Seç) butonuna tıkla.
3. Doğru PPD Dosyasını Göster
Sürücü klasörünü ayıkladığın dizine git ve şu yolu takip et:
[Sürücü Klasörü]/Sources/ppd/ veya [Sürücü Klasörü]/64-bit_Driver/ppd/
Burada MF463dw veya MF460 Series (yeni olan) ismini içeren bir .ppd dosyası bulmalısın.
İpucu: Dosya adı genellikle CNCUPSMF460ZU.ppd veya benzeri bir formatta olur. Bu dosyayı seçerek kurulumu tamamla.
Önemli Not: Network Mü, USB Mi?
Eğer yazıcı ağ (Wi-Fi/Ethernet) üzerinden bağlıysa, Linux'ta Canon cihazlar için bazen sürücüye bile gerek kalmadan "Driverless" (IPP Everywhere) kurulumu yapılabilir. CUPS ekranında yazıcını seçerken isminde "IPP" veya "Driverless" geçen seçeneği denersen, hiçbir sürücü tanıtmadan direkt yazdırabilirsin.
En sonunda bir yol bulduk ama bana pek verimli gibi gelmiyor sizinle onuda paylaşacağım.
Hem tahtayı hem de yazıcıyı telefon internetine bağladık ağ yolu ile yazıcıyı tanıttık sorunsuz çalışıyor ve hızlı. Yazıcı USBsi tahtada takılı bıraktık tahtaya kablolu interneti verdik. Yazıcı kablosuz olarak internete bağlı. Yazdır dediğimizde yine yazdırıyor ama yazdır dedikten sonra bekletiyor sonra yazdırıyor. Şimdilik böyle çözdük ileride switch alıp kablolu internete bağlarsak muhtemelen sorunsuz çalışacak. Şimdilik böyle bir çözüm bulduk ama daha kaliteli bir çözüm fikriniz varsa paylaşırsanız seviniriz.
Son düzenleme: