Camiilerde klima neden çalıştırılmaz?

Kodla Büyü

turkuazxyz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bir çok hayırseverin bağışı ile camilere alınan klimalar şu sıcak yaz günlerinde neden çalıştırılmaz? En azından cuma günleri ve teravih namazlarında. Şu toplanan paraların bir kısmı bir ay için de olsa elektrik faturası için neden ayrılmaz? Bilmediğim bişiler mi var?

hocam genellikle bi kaç kıl çıkıyo üşüyoruz boynumuz tutuluyo vs diyen onlarn yüzünden millet yanıyor cayır cayır. geçen ankarada bi camide açtılar 33 dereceye ayarlamış arkadaşlar sıcak sıcak üfürdü ne güzel..

Bunu cami görevlilerine sorsanız? Daha aydınlatıcı cevap alabilirsiniz. Belki bilmediğimiz nedenler vardır. Bazı yaşlılar klima altında kıldıkları namazla hastalandıklarını söylüyorlar. Bu nedenle klima çalıştırmadıklarını duymuştum.

Yaşlı kişiler için aşırı sıcak, klimanın verdiği serinlikten daha zararlıdır diye düşünüyorum. Klimadan rahatsız olan klimanın direk esmediği alanlarda namaz kılabilir. Zaten klima dediğimde buz gibi soğuk versin istemiyor kimse. İçerinin bunaltıcı sıcağını kırsın, havadaki su buharını alsın yeter. Bu şekilde çalışan klima herkese iyi gelir.

efsekiz_8' Alıntı:
Yaşlı kişiler için aşırı sıcak, klimanın verdiği serinlikten daha zararlıdır diye düşünüyorum. Klimadan rahatsız olan klimanın direk esmediği alanlarda namaz kılabilir. Zaten klima dediğimde buz gibi soğuk versin istemiyor kimse. İçerinin bunaltıcı sıcağını kırsın, havadaki su buharını alsın yeter. Bu şekilde çalışan klima herkese iyi gelir.

Katılıyorum ama gel de bunu anlat 65 yaşındaki fikr-i sabit adamlara.

efsekiz hocam her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da her akşam başka bir camiye gitme adetim esnasında istisnasız gittiğim her caminin kliması çalışıyordu... size denk gelmiş olmasın :) ya da bana denk gelmedi diyeyim

hem güzel örnekler de var mesela antep te birkaç cami de iftara kadar da ister dinlen ister ibadet et açık olan camiler var içerisi serin klima sürekli çalışıyor. uyumak için de çok ideal ve rahat oluyor :)

ysahin' Alıntı:
efsekiz hocam her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da her akşam başka bir camiye gitme adetim esnasında istisnasız gittiğim her caminin kliması çalışıyordu... size denk gelmiş olmasın :) ya da bana denk gelmedi diyeyim

hem güzel örnekler de var mesela antep te birkaç cami de iftara kadar da ister dinlen ister ibadet et açık olan camiler var içerisi serin klima sürekli çalışıyor. uyumak için de çok ideal ve rahat oluyor :)

Çok şanslısın hocam. Ben denk gelemiyorum demek ki.

Bana kalsa imamlar açar, onlarda sorun yok ama maalesef yaşlı amcalar istemiyor. Geçen camide çok fena terledim. 3 mendil de sırılsıklam oldu. Peşinede terli terli üşüttüm belimi sırtımı. Bir kaç gün gidemedim camiye. Yaşlı amcaların alacakları olsun.

Normalde akşam ezanı ile birlikte klimaların açılması lazım. Yatsıya başlarken içerisi soğuk olmalı. 1 saattede zaten ısınıyor.

allaha şükür bizde çalışıyor. ama bazı amcalar sıcaklık biraz yükselince camları açıyor klima çalıssın varsın dercesine sanki
dışarıdan serin hava geliyor.

Elektirik faturası, cemaat ödemezse İmam ne yapsın. Klimadan rahatsız olan uzağında kılabilir asıl sorun bu değil yani...

habbe' Alıntı:
Bunu cami görevlilerine sorsanız? Daha aydınlatıcı cevap alabilirsiniz. Belki bilmediğimiz nedenler vardır. Bazı yaşlılar klima altında kıldıkları namazla hastalandıklarını söylüyorlar. Bu nedenle klima çalıştırmadıklarını duymuştum.
Katılıyorum, bunu burda sormak yerine o caminin görevlisine sormak daha mantıklı, ön saflarda genelde yaşlılar olduğundan ve klima, vantilatör gibi cihazlarla aralarının iyi olmadığından kapattırdıklarını biliyorum. Yine de birçok camiide klimalar çalışıyor bilginize.

Bence bu durum caminin bulundugu yere ve hava şartlarına gore değişiyo. Asıl onemli etken de klimalar yetersiz kalınca millet camları açmaya başladığından pek bi etkisi yok sadece ön saftakiler terlemiyo benim kanaatim bu yönde.

Ben başka bi konuya temas ediyim söz camilerden açılmışken konuyu açan arkadaşımın affına sığınarak. Maalesef bi çok cami de temizlikten yana şikayetim var. Cami çok büyükse hani anlarım tek kişinin altından kalkıcak bişi değil derim. Burda hocayı suçlamak istemiyorum ama ALLAH ın evinin de temiz olması gerektiğine inanıyorum.Bunda halılar yeni değiştirildiyse de halıdan çıkan tüyler de etkili tabi.Başka yerlerde konusup gıybete girmekte istemiyorum bunda hepimizin hatasının olduğunu düşünüyorum en azından surekli gittiğimiz mahallelerdeki camilerde. Şİmdi ben hocaya gidp hocam cami temiz değil desem ya hocadan yada diğer cemaatten ters tepki alcam diye de çekiniyorum. Yani onlardan çekinmesem bu işi yapan bi şirket bulup kendim temizletecem. bu durumda sizce nasıl davranmak gerekir? (sanki biraz içimi döktüm rahatladım :) :) :) )

hadi klimayı açmasınlar da sıcağa da razıyız. Ya çorap giymeden mantarlı ayaklarıyla o yüzümüzü koydumuğuz halılara basanlara ne diyecen? Arkadaş camiye en temiz elbiselerle kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde gidilir adam yemiş sarımsağı ayağı yalın ayak. Böyle fikirsizlerin de gelişmesi temennisiyle...

zzh' Alıntı:
hadi klimayı açmasınlar da sıcağa da razıyız. Ya çorap giymeden mantarlı ayaklarıyla o yüzümüzü koydumuğuz halılara basanlara ne diyecen? Arkadaş camiye en temiz elbiselerle kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde gidilir adam yemiş sarımsağı ayağı yalın ayak. Böyle fikirsizlerin de gelişmesi temennisiyle...

hocam beni güldürdün sen gülesin inş :D :D :D .. yazdıklarınıza hak vermemek elde değil. Doğru söze ne denir...

ramo87' Alıntı:
Camiler elektirik faturası ödemiyor benim bildiğim
camiler ve okul resmi hayır kurumu diye geçiyor. Bizimkini memler zaten ödüyor, camilerin ki de bayramlarda falan filan.
Klimayı falan geçin de ben camileri hiç anlamıyorum, dilenci ocağı gibi bişey. dışarda dilenci bulamazsan, içerde imam (kusura bakmayın onların affına sığınarak yazıyorum, hepsi değil ve zaten müftülerin isteklerini yapıyorlar) var. Niye istiyosun da diyemezsin, çünkü hayrını yapıyosan yap derler. Ya kardeşim sen bana adam gibi dinimi öğret, zekatı falan anlat ben ister yaparım ister yapmam.
ARtı merkezi sistem, camiye gidersin, imam iki konuşsun diye, açık merkezi sistem antep merkezdeki müftü ağa ya, almış mikrofonu eline konuşuyo bişeyler, yemin hiç birşey anlaşılmıyor, adam gibi çekmiyo ki birilerine rant sağladıkları merkezi sistem. (Ohhhiş ben de içimi döktüm, yakında atılırım bu forumdan, uyarmışlardı daha önce)

zzh' Alıntı:
Ben hakkımı helal etmiyorum çıplak ayakla namaz kılıp bana bulaştıranlara. Hele sarımsak ve soğan yiyip bir de geğirenlere. Herkeş temizliği kişisel temizlik olarak algılıyor. Adam 5 vakit namaz kılıp ,abdest alıp yola türkürebiliyor veya çimlik bir alan bulup burnunu parmakları ile boşaltıp çimlere sürebiliyor. Biz hala övünelim yok Fransızlar bit içinde yüzerken atalarımız hamam sefası sürüyor diye.

ramo87' Alıntı:
Camiler elektirik faturası ödemiyor benim bildiğim
Kim ödüyor hocam camilerin elektrik faturalarını?

Az önce bir imama telefon açıp sordu arkadaş. Işıklandırmayı müftülük, ısınma ve serinleyeme için harcanan elektrik cemaatten toplanan paralarla ödeniyormuş. Isınma ve serinlemede kullanılan elektrik için ayrı sayaç varmış.

efsekiz_8' Alıntı:
Az önce bir imama telefon açıp sordu arkadaş. Işıklandırmayı müftülük, ısınma ve serinleyeme için harcanan elektrik cemaatten toplanan paralarla ödeniyormuş. Isınma ve serinlemede kullanılan elektrik için ayrı sayaç varmış.
:++: karadeniz zekası çözdü işi, helal size.

efsekiz_8' Alıntı:
zzh' Alıntı:
Ben hakkımı helal etmiyorum çıplak ayakla namaz kılıp bana bulaştıranlara. Hele sarımsak ve soğan yiyip bir de geğirenlere. Herkeş temizliği kişisel temizlik olarak algılıyor. Adam 5 vakit namaz kılıp ,abdest alıp yola türkürebiliyor veya çimlik bir alan bulup burnunu parmakları ile boşaltıp çimlere sürebiliyor. Biz hala övünelim yok Fransızlar bit içinde yüzerken atalarımız hamam sefası sürüyor diye.

böylece herkesin camilerden veya cemaatten dert yandığını öğrenmiş olduk. Ne var ne yoksa döktük :puhaha: :puhaha: :puhaha:

alibaba37' Alıntı:
böylece herkesin camilerden veya cemaatten dert yandığını öğrenmiş olduk. Ne var ne yoksa döktük :puhaha: :puhaha: :puhaha:

Camiye girince cep telefonunun sesini açık bırakıp namazın ortasında cemaate tuhaf melodiler dinletenler unutulmuş.

Anamur'da hemen hemen tüm camilerin kliması açık. Ben içlerinden en serin olanını seçtim. Cami içi en sıcak 25 derece oluyor... :mrgreen:

BBNET
Geri