cam buğulanması, tavan folyo, çelik jant, autoking...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan storm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

storm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
başlıkla alakalı sorularım var, bilgisi olan aktarırsa sevinirim...
*özellikle kış aylarında aşırı şekilde cam buğulanması yaşamaktayım, ekseriyetle arka cam başta olmak üzere tüm camlar, çözüm varmı acaba?
*tavan folyo yaptırmak istesem, ruhsata işletmek zorundamıyım, yaptıran varmı,tavsiye edermisiniz?
*çelik jant taktırmak araca ekstra yakıt harcattırır mı, ağırlığından dolayı?
*aracın kaskosu var ön ve arka tamponda ufak tefek çizikler sürtmeler var autokingte bunları yaptırsam iyi mi etmiş olurum kötü ü olur, kaskonun delinmesi aracın hasarlı izlenimi uyandırması vs çok büyük olmayan bu çiziklerden kurtulmak akıllıca mı acaba, yaptıran yada bilen varmı?
araç megane 2 hb 1.4 tüplü,yaklaşık şoförler beraber 1450 kilo..
artı bilgi istenildiği taktirde verilecektir,bilgilerinizi bekliyorum :)

* arka cam için bi düğme yokmu aracıınızda elektrikli olur arka cam ve basınca buğusu çözülür. ön ve yan camlar için kalorifer,klima artık herneyse onu cam a verme ayarı var onu yapınca o da çözülür. Ama hepsiburada da bile cam buğu önleyiciler var pek gerek olduğunu düşünmemekle birlikte işe yararlar.
* %30 muydu neydi renk değişimi varsa işletmek zorundasın buna bi bak yüzdesini tam hatırlamıyorum.
* etki eder ama aldığınız haz ile orantı kurup karar verebilirniz. artı aliminyum alaşım janlar hem hafif hem de güzel durur.
* ufak tefek işler için kaskoyu kullanmayın derim ben. ufak tefek çizikler için araç rengine bağlı olarak turtle wax ürünleri ile çözüm elde edebilirsinz. Aracım siyah ve ön kaputta taş izleri oluştu malum 2005 model araba. 6 ayda bir kalemle düzeltme ve cila uyguluyorum kendim ve nerdeyse hiç belli olmuyor çizikler.

hocam camların dışa bakan yüzeylerini sıvı bulaşık deterjanı(cif olabilir) çok fazla kullanmadan bi bez yardımı ile silerseniz buğulanma probleminizi çözebilirsiniz.
ayrıca autoking deki ufak tefek çizikleri kapamak bildiğim kadarıyla kaskoyu delmiyor. siz yinede bi autoking servisiyle görüşün.

cam buğusnun kesin çözümü kalorifer tesisatının revüzyonundan geçer. biraz eski modelse olur genelde. kalorifere baktır hocam

-Cam buğulanması için klimayı çalıştırıp buğu çözme düğmesini kullanmalısın..Eğer donanımda yoksa buğu çözücü solüsyonlar var iyi bir marka alabiirsin...
-tavan folyo yaptırmak ruhsata işlemeyi gerektirmez...
- fabrika çıkışlı jantları değiştirirsen mutlaka yakıt tüketim değeri değişir...Çünkü araçlarlarda optimum değerlerde bu yakıt ölçümü yapılıyor..Ne yaparsan yap zaten bu değerlere ulaşamazsın...zaten büyük jant takmadığın sürece yakıt değerindeki oynamayı hissedemezsin bile...
-autokingte sigorta şirketinin anlaşması varsa sigortan bozulmadan ufak tefek işlerini yaptırırsın, heleki tamponsa hiç durma yaptır...senede 5 hakkın var 10 cm geçmeyecek tabiii çizikler, göçükler...Tabii biraz çene yaparsan büyük bir göçüğü tüm haklarına saydırıp yaptırabilirsin..o senin pazarlığına bağlı...

faruk8542' Alıntı:
cam buğusnun kesin çözümü kalorifer tesisatının revüzyonundan geçer. biraz eski modelse olur genelde. kalorifere baktır hocam
tesisatta hiç sorun yok hatta yenilendi sıfır, ve çok aşırı iyi çalışıyor ,ayarını yapamıyorum sanırım, çok sıcak oluyor içerisi cama veriyorum ama değişmiyor özellikle arka cam kapanıyor resmen...
autokinge baktım sitesinden kasko yüzde 30 unu karşılıyormuş...
tavan folyoda göze çok güzel görünüyor ama ruhsata falan da işlenecekse yüzde 30u zaten kaplar...
jantlarda el yakıyor yaa ancak bahara olur gibi...
teşekkür ederim...

uberk' Alıntı:
-Cam buğulanması için klimayı çalıştırıp buğu çözme düğmesini kullanmalısın..Eğer donanımda yoksa buğu çözücü solüsyonlar var iyi bir marka alabiirsin...
-tavan folyo yaptırmak ruhsata işlemeyi gerektirmez...
- fabrika çıkışlı jantları değiştirirsen mutlaka yakıt tüketim değeri değişir...Çünkü araçlarlarda optimum değerlerde bu yakıt ölçümü yapılıyor..Ne yaparsan yap zaten bu değerlere ulaşamazsın...zaten büyük jant takmadığın sürece yakıt değerindeki oynamayı hissedemezsin bile...
-autokingte sigorta şirketinin anlaşması varsa sigortan bozulmadan ufak tefek işlerini yaptırırsın, heleki tamponsa hiç durma yaptır...senede 5 hakkın var 10 cm geçmeyecek tabiii çizikler, göçükler...Tabii biraz çene yaparsan büyük bir göçüğü tüm haklarına saydırıp yaptırabilirsin..o senin pazarlığına bağlı...
:+1:

- hepsiburadadan buğu önceliyici sprey ve -30 derece cam suyu al. %100 çözüm. Sorunun kalmaz. 4+9 = 13 TL yaklaşık
- Tavan folyosu deldirmez ruhsatı bildiğim
- Çelik jant, rüzgarlık, spolier .vs .vs aşırıya kaçmadıkça yakıtı öyle aman aman arttırmaz. Fark etmessin bile
- Auto kinge ve kaskoya sorman lazım, arkadaşım arka tampondaki göçüğü kaskoyu deldirmeden halletmişti.

Selametle

BBNET
Geri