C# yardım

Kodla Büyü

ardakurak

Site Gezgini
Arkadaşlar C# form tasarımı ile yapılan iki sayının bölümü ile ilgili bir örnekte bir hata ile karşılaştım. Bu hatanın sebebi nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• c# sorun.jpg
    c# sorun.jpg
    122.1 KB · Görüntüleme: 802
FormLoad olayı içine yazmışsınız hocam kodunuzu. Form yüklendiğinde, kodlar çalışmaya başlayacak ve textbox'ın içinde bir değer olmadığından (Null olduğundan), bunu int'e çeviremeyecek. Hata buradan kaynaklanıyor.

en başta şunu sölim değişkenlerde türkçe karakterler kullanmamaya özen göster verdiği hata girilen değer int türüne dönüştürülemiyor bunun sebebide load olayına yazmış olmanız. boş değeri int e çaviremiyor.

Evet hocam form yüklenirken gerçekleşen olaya yazmışsın boş olduğu için hata veriyor. Bir buton koyup click olayına yazarsan doğru sonuç verir. :+1:

cumhurtorun' Alıntı:
FormLoad olayı içine yazmışsınız hocam kodunuzu. Form yüklendiğinde, kodlar çalışmaya başlayacak ve textbox'ın içinde bir değer olmadığından (Null olduğundan), bunu int'e çeviremeyecek. Hata buradan kaynaklanıyor.

Hocam textbox'ın içindeki değerleri zaten sonradan girecek şekilde tanımlamışım. " sayi1=convert.toint32(textbox1.text) diyerek. " Yoksa yanlış mı biliyorum.

BBNET
Geri