c# veritabanı önerisi?

Kodla Büyü

tomreader2010

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
arkadaşlar tezimde bir sınav programı yapacağım bunun için access mi sql mi kullanmamı tavsiye edersiniz önerilerinize ihtiyacı var

postgresql hocam T-sql deki komutlarla aynı komtulara mı sahip??yoksa ciddi farklılıkları var mı?

eğer yoğun veritabanı işlemi yoksa, access 2003 kullan geç, programı başka bilgisayarlarda kurarken kullanırken sıkıntı çekmezsin. Access kullanırsan dil, veri türü olarak da sıkıntı çekmezsin.

visual stüdio daki c# daki server explorerdan yapsam sql sanırım ama hangisi bilmiyorum onu

tomreader2010' Alıntı:
visual stüdio daki c# daki server explorerdan yapsam sql sanırım ama hangisi bilmiyorum onu
..
Sql server 2005 yada Sql server 2008 yüklenmiştir muhtemelen. ve MsSql dir yüklü olan...

tomreader2010' Alıntı:
teşekkürler hocam oradan yapsam uygulamayı sıkıntı çıkmaz heralde
..
programı nasıl ve ne şekilde teslim edeceğine bağlı olarak değişir.
..
programı exe olarak vereceksen 2008 server ın çalıştırılacak makinede yüklü olması gerekir. yüklü olması da yetmez senin veritabanını da içermesi gerekir. yüklü değilse kuruluma dahil etmen gerekir ki bu da exe boyutunu arttırır.

ama programı kendi bilgisayarında göstereceksen bir sıkıntı çıkarmaz.

bir proje yarışması için hazırladığımız programda benzer bir sıkıntı yaşadık. program bizim bilgisayarımızda sorunsuz çalışıyordu ama iş bu programı SETUP haline getirip jürinin bilgisayarında çalıştırılmasına gelince 2008server ile sorun yaşadık. hem2008lite hemde .net framework in proje setup ına dahil edilmesi, kurulum anında da bu programların kurulu olup olmadığının test edilmesi gerekti. bizde baktık dosya boyutu çok şişiyor SQL-Lite a döndük.

o yüzden yukarıdaki mesajımda size sql-lite önermiştim

BBNET
Geri