mustafayilmaz28' Alıntı:
hocam teşekkür ederim ..Allah razı olsun.
ama ben sql çalışmayacağım demiyorum.onuda çalışacağım nasip olursa..
ama şimdilik mysql şimdilik
hocam ben sana mysql'de istediğin örnekleri yazayım
tekrar teşekkür ederim.ama ben kendim yazmak istiyorum (gerçi kitap oluncada kendm yazmıyorum ama)kendi kendime birşeyler çıkarmak istiyorum ama havadanda bilgi gelmiyorki

mesela bir ilk kayıt ve sonraki vs..vs..kodlarını kafamdan nasıl yazim illaki biryerden bakmam lazım yada mantıken olayı çözmem lazım öyle değil mi?
mysql konusu belki ücretsiz olması cezb meselsi ama belkide tamamen mysql hobisidir..
ama yinede siz ilk kayda nasıl konumlanmam gerektiğini yaabilirsiniz..

:roll:
Hocam sql temel alan databaselerde ilk kayıt son kayıt yok. sıra erişimli değil. mysqlDataAdaptor veya mysqldatareader ile SELECT çekip datatable lara veya datasetlere aktarıyorsun. Sonra sırasıyla okuyup yazdırıyorsun. dataset, datatable veya mysqldatareader ile çektikten sonraki kısım c# (mysql alakası yok)
Basit bir örnek yazmam gerekirse kisi_db tablosundan id, isim, tc_kimlik gibi 3 tane alan çekecem mysqlparametre ile komuta parametre verdim adı ahmet olanları çekecem.
database şöyle olsun
id-------------isim-------------------tckimlik
1------------Ahmet------------------77666463663
2------------Ali----------------------87476464663
3------------Recep-----------------98472362737
4------------Ahmet----------------8747463737
MySqlConnection Baglanti = new MySqlConnection("Server=myServerAddress;Database=myDataBase;Uid=myUsername;Pwd=myPassword;");
//database ile bağlantı sağlıyoruz
MySqlCommand Sql_komut = new MySqlCommand("SELECT id, isim, tc_kimlik From kisi_db WHERE isim=?isim", Baglanti);
//Select komutunu yaratıyoruz
?isim ile bir nevi sqlle değişken yollamak için yer bırakıyoruz buna parametre deniyor.
Sql_komut.Parameters.Add("?isim", "Ahmet");
//sql_komuta parametre yolluyoruz "Ahmet" istersen sen textbox1.text yaz
MySqlDataAdapter Adap = new MySqlDataAdapter(Sql_komut);
//bir nevi çevirici yarıyoruz. mysqlden gelen verileri kullanacağımız türlere çeviriyor.
DataTable Dt = new DataTable();
//datatable nesnesi oluşturuyoruz. bir nevi excel sayfası gibi düşünün
Adap.Fill(Dt);
// gelen verileri Datatable yüklüyoruz.
bize gelen veriler şöyle
id-------------isim-------------------tckimlik
1------------Ahmet------------------77666463663
4------------Ahmet----------------8747463737
Bundan sonrası şöyle.
Dt.Rows[0][0] ilk değer satır ikinci değer sutun yani değer 1
Dt.Rows[0][1] Ahmet
Dt.Rows[0][2] 77666463663
Dt.Rows[1][0] 4
Dt.Rows[1][1] Ahmet
Dt.Rows[1][2] 8747463737
ayrıca Convert.ToInt16(Dt.Rows[1][0]) ile integere Dt.Rows[0][1].ToString() ile stringe çevir kullan.
yada for(int i=0;i<=10;i++) gibi döngülerle yazdır.
kolay gelsin....