C# ta belli aralıklarda ki değeri nasıl alırım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan idemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

idemir

Aktif Üye
Arkadaşlar c# da belirli iki kelime arasındaki değerleri yazdırmak istiyorum örneğin:textbox1 de:"Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır." kelimesi var butona basınca iki güzel arasındaki göreni ekrana yazacak.

hocam işin mantığı şu. 3 tane değişken al. sırayla kelimeleri tek tek saydır. 1. değişkene atadığın kelimeyi hafızaya al. sonra 2. sini ve sonra 3. sünü. eğer 1. ve 3. aynı ise 2. yi baika bir değişkene ata. bunu kaydırarak yaparsan sonuca ulaşırsın. bilgisayarımda c# kurulu değil kuurulu olsaydı yazabilirdim programı

akyildiz41' Alıntı:
hocam işin mantığı şu. 3 tane değişken al. sırayla kelimeleri tek tek saydır. 1. değişkene atadığın kelimeyi hafızaya al. sonra 2. sini ve sonra 3. sünü. eğer 1. ve 3. aynı ise 2. yi baika bir değişkene ata. bunu kaydırarak yaparsan sonuca ulaşırsın. bilgisayarımda c# kurulu değil kuurulu olsaydı yazabilirdim programı

Hocam tamda aynı kelimeler olmaya bilir örneğin <div class="watch-view-count">6.387</div> bunlar arasındaki 6.387 değerini alacağım div sayfada çok var ama <div class="watch-view-count"> sayfada bir tane var bu değerden sonra ki değerleri <div> kısmına kadar olan kısmı almak istiyorum.

alttaki kodlar istediğiniz iki işlemi de yaptı umarım işinize yarar

string cumle = textBox1.Text;
string al1 = textBox2.Text;
string al2 = textBox3.Text;

int bul1 = cumle.IndexOf(al1);
//MessageBox.Show("ilk kelimenin başladığı yer=" + bul1);
int bul2= cumle.IndexOf(al2,bul1+1);
//MessageBox.Show("ikinci kelimenin başladığı yer=" + bul2);

string aradakiler = cumle.Substring(bul1 + al1.Length, (bul2 - al1.Length));

textBox4.Text = aradakiler;

Ekli dosyalar

• form.png