C# SQL bağlantı problemi hakkında

Kodla Büyü

yrtby_126

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar. Bir süredir bir problemle uğraşıyorum ama naptımsa bir çözüm yolu bulamadım. Visual Studio 2010 üzerinde c# çalışıyorum. Program sorunsuz çalışıyor. Ama programla SQL bağlantı yapamıyorum. Herşeyi yapıyorum en son bağlantıyı gerçekleştireceği sırada bilgisayar bi süre ( 30 sn kadar) donuyo sonra uzunca bir hata mesajı veriyor. "Error 26 - error locating server/instance specified" gibi bir hata. Programı kaldırıp tamamen yeniden yükledim. Olmadı bilgisayara format atıp yeniden yükledim ama naptımsa kar etmedi. Bir fikri olan arkadaş yardımcı olabilirse çok sevinirim
Teşekkür ederim...

yenersonmez, sql server management yüklerken hep hata veriyo. Farklı sürümler yüklüyorum ama bi sonuç alamıyorum

Local de çalışıyorsun sanırım. Local SQL server da mı problem olup olmadığını test etmek için uzak sunucudaki bir sql server a bağlanmayı dene hocam. Böyle çözebilirsin. Eğer sorun localdeyse uzak sunucudan çalış, ya da ordaki hataya yoğunlaş. Güvenlik seçenekleri engelliyor olabilir localde.

hocam hata kodunu kopyalayıp yapıştırırmısın?? Birde bağlantı yapmak istediğin SQL server da ki tablonda PRİNARY KEY belirledin mi??şayet primary key yoksa bağlanamıyorsun..Şayet o değilse C# ta ki connection string'i de kontrol etmekte fayda var..

hocam hata kodunu kopyalayıp yapıştırırmısın?? Birde bağlantı yapmak istediğin SQL server da ki tablonda PRİMARY KEY belirledin mi??şayet primary key yoksa bağlanamıyorsun..Şayet o değilse C# ta ki connection string'i de kontrol etmekte fayda var...

SqlConnection bag = new SqlConnection("Server=PC_ADI\\SQLEXPRESS;DataBase=VTADI;uid=aliuzun;pwd=123");

C Sharp ile SQL Server arasında bağlantı kurabilmek ve yaptığımız programın hem localhost üzerinde hemde ağ üzerinden başka bir bilgisayardan çalışabilmesi için(Sql Server'ın bulunduğu bilgisayarda) öncelikle şu işlemler yapılmalıdır:

1-Windows güvenlik duvarı ayarlanmalı veya kapatılmalı.
2-Management Studio içerisinden SECURITY>LOGIN seçeneğine yeni bir kullanıcı eklenmeli. Bu kullanıcının ağ kullanıcısı olduğunu belirtmek için SQL SERVER AUTHENTICATION seçeneği seçilmeli ve kullanıcı parolası belirlenmeli. Login(kullanıcı ekleme) ekranındaki Server Roles bölümünden kullanıcı yetkisi belirlenmeli. En iyisi sysadmin seçilerek tam yetki verilebilir. Ayrıca User Mappings bölümüden bu kullanıcının kullanacağı veritabanları seçilmeli.
3-Management Studio içerisinden SQLEXPRESS(Veya instance adı ne ise) üzerinde sağ tuş > Properties > Security > SQL Server Authentication işaretlenmeli.
4-Configuration Manager içerisinden SQL EXPRESS ve SQL BROWSER çalışır(running) duruma getirilmeli.
5-Configuration Manager içerisinden NETWORK CONFIGURATION ve CLIENT CONFIGURATION içerisindeki protokoller aktif(enabled) duruma getirilmeli.
6-SQL Server restart edilir.

Not : Eğer Sql Server başka bir bilgisayarda yüklü ise en üstteki bağlantı cümlesi IP veya Bilgisayar Adı kullanılarak şu şekillerde değiştirilebilir:

SqlConnection bag = new SqlConnection("Server=192.168.1.10\\SQLEXPRESS;DataBase=VTADI;uid=aliuzun;pwd=123");

""A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified) ""
hata kodu bu baylar

BBNET
Geri