C# sayıları 5 veya 10' un katına yuvarlama

Kodla Büyü

flashoreal

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar,

geliştirdiğim bir projede böyle bir durumla karşılaştım. Bilindiği gibi excelde KYUVARLA isimli bir formül var. Hücredeki değeri 5 veya 10 'un katına çeviriyor. Benim de C#'da bunu yapmam gerekiyor. Fikir ve önerisi olan var mı? Örneğin değer 164 ise 165, 168 ise 170 olacak. Önerisi olan var mı?

Teşekkürler

Kodu değil de algoritması şöyle olabilir.
sayi = 163
kalan = sayi % 5
if (kalan>0){
sayi = sayi + (5-kalan)
}

sayıyı al
sayının 5'e bölümünden kalanı hesapla
kalan 0'dan büyükse sayıya 5-kalanı ekle.

yakuphan' Alıntı:
Kodu değil de algoritması şöyle olabilir.
sayi = 163
kalan = sayi % 5
if (kalan>0){
sayi = sayi + (5-kalan)
}

sayıyı al
sayının 5'e bölümünden kalanı hesapla
kalan 0'dan büyükse sayıya 5-kalanı ekle.
+1. Ayrıca her zaman üste yuvarlamak istenmiyorsa, kalan sıfırmı diye bakıldıktan sonra 0-5 aralığındaki durumuna göre direk olarak (-kalan) yapılarak alt değerede yuvarlanabilir diye düşünüyorum.

5 10 un çarpanlarından biri olduğu için dolayısıyla 10 ile bölünebilenler 5 ile bölünebilenlerin alt kümesi olduğu için gerekmez... Burada tekkarar vermen gereken sadece üste veya alta mı yoksa her ikisinede belirli durumlarda mı yuvarlayacağındır.

zulfikar1985' Alıntı:
5 10 un çarpanlarından biri olduğu için dolayısıyla 10 ile bölünebilenler 5 ile bölünebilenlerin alt kümesi olduğu için gerekmez... Burada tekkarar vermen gereken sadece üste veya alta mı yoksa her ikisinede belirli durumlarda mı yuvarlayacağındır.

hocam hep üste yuvarlanacak.

10 için yapmanıza gerek yok, örneği c# kodlamasına uygun olarak yazmanız yeterli.

hep üste yuvarlanacaksa yakuphan hocamın paylaşmış olduğu kaba kod gayet hoş ve kullanışlı...

BBNET
Geri