C# lütfen soruyu cevaplayabilir misiniz

Kodla Büyü

sumeyra21

Aktif Üye
Selam Arkadaşlar,
Sayfa içinde 20 tane Combobox'um var. Adları Combobox1,Combobox2,....Combobox7 diye gidiyor.
bir yerde bunların içindeki text lere ihtiyacım var fakat alamadım bunu döngüde nasıl kullanabilirim aşağıdaki gibi yazdım fakat olmadı döngüm:

for (int k = 0; k < 20; k++)
{
if (kayıtlar[j][k + 1].ToString() == ("Combobox"&k).Text)
top[k] = 1;

}

Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler

foreach (var item in this.Controls)
{
if ( item.GetType() ==typeof(ComboBox))
{
ComboBox b =(ComboBox)item;
b.Text = "Buradan erişebilirsiniz";
}

}// Bu şekilde istediğinizi yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Sinan hocam
kod bilgim biraz zayıf kusura bakmayın yazdığınız kısımdan bir şey anlamadım. 20 tane combobaxın içeriğini tek tek föngünün içinde nasıl alıyor? açıklayabilr misiniz

b isminde bir takas combobox tanımlanmış ve diğerleri sıra ile bu takasa atanarak istenen text değeri alınmış

güzel bir çalışma

ziya hocam çok teşekkürler verdiğiniz adresi inceledim. işime yaradı. cevaplayan diğer arkadaşlara da teşekkürler

glassic hocam
for(int x=1;x<=20;x++)
{
deger=((ComboBox)this.Controls["ComboBox"+x.ToString()]).Text;

}
yazdığımızda
deger.text yazıp içindeki text bilgisini alabiliyor muyuz? bende çalışmadı da

combobox taki değeri alabilirsiniz. eğer 20 tane combobox varsa
bir tane listbox ekleyin ve deger yerine listbox1.items.add(.........) yazın.

aşağıdaki şekilde :

for(int x=1;x<=20;x++)
{
listbox1.items.add(((ComboBox)this.Controls["ComboBox"+x.ToString()]).Text);
}

kodu aynen yazdım ama bende çalışmadı
private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
{

for (int x = 1; x <= 20; x++)
{
listBox1.Items.Add(((ComboBox)this.Controls["ComboBox" + x.ToString()]).Text);
}

}
Object reference not set to an instance of an object. bu hatayı verdi

Formunuzda combobox1, combobox2 ..... combobox20 isimli nesnelerden
bir tanesinin bile eksik veya farklı isimde olması bu hataya sebep olur.

sinir oldum ya 4 tane combobox ım var bi türlü çalıştıramadım şu kodu, 4 tane combobox ın sırası ile içeriğini almak tek yapmam gereken, ComboBox0.text,ComboBox1.text,ComboBox2.text,ComboBox4.text Lütfen bi bakarmısınız
for (int k = 0; k < 4; k++)
if (top[k]==1)
// {
if ((kayıtlar[j][k+1].ToString() == ((ComboBox)this.Controls["ComboBox"+k.ToString()]).Text) && (kayıtlar[j][5].ToString() == "Yes"))
ihtimal[0, k]++;
else if ((kayıtlar[j][k + 1].ToString() == ((ComboBox)this.Controls["ComboBox"+k.ToString()]).Text) && (kayıtlar[j][5].ToString() == "No"))
ihtimal[1, k]++;
//}

hocam yazdığın kodda parantez hatası olabilir mi? bir kontrol etsen bana öyle geldi de ama emin değilim.

hocam parantezleri düzelttim hala aynı hatayı veriyor:Nesne başvurusu bir nesnenin örneğine ayarlanmadı.
for (int k = 0; k < 4; k++)
if (top[k] == 1)
{
if ((kayıtlar[j][k + 1].ToString() == (((ComboBox)this.Controls["ComboBox" + k.ToString()]).Text) && (kayıtlar[j][5].ToString() == "Yes")))
ihtimal[0, k]++;
else if ((kayıtlar[j][k + 1].ToString() == (((ComboBox)this.Controls["ComboBox" + k.ToString()]).Text) && (kayıtlar[j][5].ToString() == "No")))
ihtimal[1, k]++;
}

for (int t = 0; t < 4; t++)
{
string deger1 = (((ComboBox)this.Controls["ComboBox" + t.ToString()]).Text).ToString();
MessageBox.Show(deger1);
}

BBNET
Geri