c# kod ile istenilen yere label oluşturma sorunu?

Kodla Büyü

tomreader2010

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
arkadaşlar c# ta flowlayout panel üzerine label oluşturuyorum kod ile ama istediğim yere gelmiyor bir türlü. location ve top komutlarını kullandım ama nafile
label.location=new point(100,100) denedim olmadı
label.top=100;
denedim oda olmadı bilgisi olan varmı acaba

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
Label yeni = new Label();
yeni.SetBounds(100, 100, 200, 25);
yeni.Text = "kodla gelen";
this.Controls.Add(yeni);

}

hocam ilginiz için yine teşekkür ederim. ancak dediğiniz kod formun istenilen yerine ekliyor flowlayoutpanele eklemiyor. flowlayoutpanel sırasıyla ekliyor

teşekkürler ilginiz için. ama flowlayout panel de değişiklik olmyor i sanırım sırasıyla ekliyor. ben flowlayout panel üzerinde ki bilgilerin çıktısını almak için kullanıyordum bunun yerine kullanabilecğim bi tool varmı zerindeki resim ve yazıların çıktısını alabileceğim

azztaa' Alıntı:
{
this.Controls.Add(yeni);

}
hocam burada this.Controls.Add(yeni) yerine flowLayoutPanel1.Controls.Add(yeni) deseniz. Bir de flowLayoutPanel1'in top ve left özelliklerini kullanarak label'a koordinat verirseniz olması lazım. Kolay gelsin..

erkan_ays' Alıntı:
azztaa' Alıntı:
{
this.Controls.Add(yeni);

}
hocam burada this.Controls.Add(yeni) yerine flowLayoutPanel1.Controls.Add(yeni) deseniz. Bir de flowLayoutPanel1'in top ve left özelliklerini kullanarak label'a koordinat verirseniz olması lazım. Kolay gelsin..
hcam teşekkürler ama olmuyor. sanırım flowlayoutpanelde yer belirleme yapılmıyor denemediğim kalmadı yada ben hata yapıyorum. panel kullansam daha kullanışlı olacak sanırım onda sıkıntı yok yazdırmada felan da sıkıntı olmaz umarım

hocam panel ile yapmaya karar verdim. birde teztbox tadaki yazıyı kod ile nasıl iki yana yaslı şekilde yapabilirim

panel1.Controls["textBox1"].Location=new Point(80,120); //label kullanıyorsanız labelin NAME özelliğine vermiş olduğunuz ismi textBox1 yerine yazmalısınız.

Panel ya da benzeri bir kontrol içindeki diğer kontrollere ulaşmanın bir yolu da budur. Olmuyor derseniz ilgili kodları burada paylaşır ya da PM olarak ulaştırırsanız projenizi yardımcı olmaya çalışırız.

Textbox içindeki yazıyı nasıl iki yana yaslarım derseniz internette hazır modüller var onları kullanmanız lazım, ya da kendiniz metin kutusundan yeni gelişmiş bir metin kutusu kontrolü de hazırlayabilirsiniz tabi birinci tercih daha kolay olacaktır. Arama motorunda textbox justify c# şeklinde aratırsanız aradığınız şeyi bulabilirsiniz.
Eğer raporlama ile ilgili bir şey yapıyorsanız mesela ChristalReport gibi birşey kullanıyorsanız zaten oradaki metin kutularında iki yana yasla özelliği var, bulamaz iseniz yine yardımcı olmaya çalışırız.
İyi çalışmalar...

Düzenleme Sebebi: açıklama satırı eklendi.

mrtspmz' Alıntı:
panel1.Controls["textBox1"].Location=new Point(80,120); //label kullanıyorsanız labelin NAME özelliğine vermiş olduğunuz ismi textBox1 yerine yazmalısınız.

Panel ya da benzeri bir kontrol içindeki diğer kontrollere ulaşmanın bir yolu da budur. Olmuyor derseniz ilgili kodları burada paylaşır ya da PM olarak ulaştırırsanız projenizi yardımcı olmaya çalışırız.

Textbox içindeki yazıyı nasıl iki yana yaslarım derseniz internette hazır modüller var onları kullanmanız lazım, ya da kendiniz metin kutusundan yeni gelişmiş bir metin kutusu kontrolü de hazırlayabilirsiniz tabi birinci tercih daha kolay olacaktır. Arama motorunda textbox justify c# şeklinde aratırsanız aradığınız şeyi bulabilirsiniz.
Eğer raporlama ile ilgili bir şey yapıyorsanız mesela ChristalReport gibi birşey kullanıyorsanız zaten oradaki metin kutularında iki yana yasla özelliği var, bulamaz iseniz yine yardımcı olmaya çalışırız.
İyi çalışmalar...

Düzenleme Sebebi: açıklama satırı eklendi.

hocam cevabınız için teşekkür ederim. panel kullandım sıkıntı yok şimdilik. veri tabanımda resimlerin yolu kayıtı metin olarak crystal report ta bunları çağıramıyorum bu yüzden panel üzerine ekleyip printdocument ile çıkartıyorum crystal report ta resim yazdırma konusunda bilginiz varmı acaba

mrtspmz' Alıntı:
Sorunuzu yeni gördüm, çözüm yolu buldunuz mu?
hocam panel kullanarak çözdüm sorunu flowlayout panel de olmadı şimdilik sıkıntı yok bu konuda tabii. çıktı almada sıkıntı yaşıyorum şimdide bir sorun bitiyor diğeri başlıyor :D

BBNET
Geri