C# Kaynak Kitap Yorumlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar

Kodla Büyü

orhanaltin

Aktif Üye
Papatya Yayıncılık

C# Programlama Dili ve Yazılım Tasarımı

Ahmet KAYMAZ

İki Cilt

Bu kitabı kullanan varmı almayı düşünüyorum ama nasıl bilmiyorum boşuna para da vermek istemiyorum
Aradığım kriterler bol örnek olsun birde direk ingilizce olarak örnekleri kullanan kitaplardan olmasın bazı kitaplar örneklerdeki değişken adlarını
bile değiştirmeden kullanıyorlar ben gerçekten türkçe ve anlaşılabilir bir kaynak arıyorum bu kitap için öyle dediler ama kullanan varsa sormak istedim
Aradığım kriterlerde başka kitap varsa yazarsanız sevinirim arkadaşlar...

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar....

kitap yerine 70tlye satılan bi dvd var. Adını hatrlamıyorum hazırlayann. Tavsye ederm, internette bulursun...

Kİtapla çalışmak bana daha zevkli geliyor bana :) birde eğer beğenirsem programcılıkla ilgilenen öğrencilerime önermeyi düşünüyorum.
Bende hep bilge adam'ın,john sharp'ın pdf dökümanından yararlandım ama şöyle işe yarar bir kaynak alıp eklemek istiyorum kütüphaneme

Bana da C# ile ilgili iyi bir kaynak gerekiyor arkadaşlar. Özellikle asp.net uygulamalarını fayzalasıyla içerebilir. Ayrıca veritabanını kullanan masaüstü uygulamaları (localde çalışan birden fazla bilgisayarda çalışan programlar) içerirse çokk iyi olur...

Hocam bende ilk cildi var. Eğer programlama temeliniz yoksa çok ağır gelebilir. 1 ciltte ileri C# dili eğitimi var. Ama teoriye yönelik. .Net framework kütüphanesinden ziyade C# dili yapısını detaylarıyla anlatıyor. Uygulama kısmı zayıf. Yani kitaba bakarak elle tutulur birşey geliştiremezsiniz. Orası sizin kabiliyetinize kalmış. Teori olarak bence piyasadaki en iyi kitap. Diğerleri şişirme hep. 2. cildi ise tamamen veri tabanı üzerine. Büyük projeler geliştirilen yerlerde çalışanlar için o daha çok. Ben onu almaya gerek duymadım.

alixsaglam' Alıntı:
Hocam bende ilk cildi var. Eğer programlama temeliniz yoksa çok ağır gelebilir. 1 ciltte ileri C# dili eğitimi var. Ama teoriye yönelik. .Net framework kütüphanesinden ziyade C# dili yapısını detaylarıyla anlatıyor. Uygulama kısmı zayıf. Yani kitaba bakarak elle tutulur birşey geliştiremezsiniz. Orası sizin kabiliyetinize kalmış. Teori olarak bence piyasadaki en iyi kitap. Diğerleri şişirme hep. 2. cildi ise tamamen veri tabanı üzerine. Büyük projeler geliştirilen yerlerde çalışanlar için o daha çok. Ben onu almaya gerek duymadım.

Hocam programlama temelimde sorun yok kendimi profesyonelleştirmeye çalışıyorum ama bu kitabı aynı zamanda örnekleriyle kaynak olarak kullanmak
istiyordum öğrencilere tavsiye edilecek bir kitap değil anlaşılan örnek sıkıntısı varsa başka kaynakları araştırayım ben örnek olarak iyi diye düşünüyordum
Yorumlarınız için teşekkür ederim hocam

orhanaltin' Alıntı:
Papatya Yayıncılık

C# Programlama Dili ve Yazılım Tasarımı

Ahmet KAYMAZ

İki Cilt

Bu kitabı kullanan varmı almayı düşünüyorum ama nasıl bilmiyorum boşuna para da vermek istemiyorum
Aradığım kriterler bol örnek olsun birde direk ingilizce olarak örnekleri kullanan kitaplardan olmasın bazı kitaplar örneklerdeki değişken adlarını
bile değiştirmeden kullanıyorlar ben gerçekten türkçe ve anlaşılabilir bir kaynak arıyorum bu kitap için öyle dediler ama kullanan varsa sormak istedim
Aradığım kriterlerde başka kitap varsa yazarsanız sevinirim arkadaşlar...

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar....
Hocam bu kitap içerik yönünden hoşuma gitti. Ayrıca Adem aktepenin 70 tl'lik seti var o da güzel. Ben video izliyorum. Youtube üzerinden newboston kanalını öneririm ingilizcen varsa.

hocam ben de iki cildi de var öğrencilerim de ilk cildini aldılar web tasarım dersinde c# konsoldan başladık biz ders işlemeye üç haftadır dili biraz ağır ama çok değil. anlatım güzel. ağır olması da mühendislik seviyesinde anlatım yapılmak istenmiş o yüzden ağır diyorum ama öğretmen arkadaşlar rahatlıkla bu kitaplardan çalışabilirler. ben burdaki örnekleri değil de aklıma gelen farklı örnekleri deniyorum sonra öğrencilerime veriyorum soru olarak onlar uğraştıktan sonra ben çözüp anlatıyorum kitaptaki örnekleri öğrenciler evde deniyor böylece bol örnekle pekiştirme fırsatı oluyor. ben tavsiye ederim.

kesinlikle öneririm hocam nesne yönelimli programlama kesinlikle bu kitaptan öğrenilir...Hele temelde varsa ahmet kaymazın kitabı şamda kaysıdır..Piyasadaki diğer kitaplara benzemez..nesne yönelimli mimariyi kavramakta birebirdir...

BBNET
Geri