c# için mysql server kurmada sorun yaşıyorum(yardım)

Kodla Büyü

mustafayilmaz28

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
merhabalar..
makinamda php için appserv kurulu yeniden mysql yüklemek için mysql serverini durdurup yenisini yükledim..

bu ekranda şifre kısmında modifiy security setting işaretini kaldırarak boş geçtim..
fakat son ekranda şöyle bir hata veriyor:

nerde hata var anlayamadım bir türlü antivirüsü pasif yaptım diğer hizmetleri durdurdum ama hala aynı..
burayı geçip myseq server da veritabanı oluşturabilceğim ekrana bir türlü geçemiyorum.
nette forumlardan araştırdım ama böyle bir sorun da bulamadım :(

Neden ikinci bir mysql servere ihtiyaç duyuyorsun. Zaten appServer ile beraber kurulan ihtiyaçlarını karşılamıyormu ?
Ayrıca appServeri durdurmuş olabilirsin fakat mysql service yi listeden seçip duruman gerekebilir tam emin değilim.

kolay gelsin

mysql yi durdurdum.onda srun yok.
app serv içindeki mysql e bağlantıyı c# dan nasıl sağlayacağımı bilemediğim için ikinci bir servere gerek duymuştum..
php my admin gibi bir yönetim paneli yokmu bu mysql serverin onuda bulamadım :) netten araştırıyorum hep kodları açıklamışlar..birinizde tutunda bu mysql nasıl kurulur nasıl configüre edilir vs..vs.. anlatmamışlar..

alpay hocam çalıştırdım :x mysql serveri fakat şimdi veritabanı oluşturmak istiyorum onu kodyazmadan nereden nasıl oluşturacağım? :?

Hocam
1- eğer localde birtane sreverin varsa o yeter .
host : localhost
user : root
pass : //genelde localde bş kullanılır

bu bilgilerle c# içinden bağlana bilirisniz

2 - appserveri çalıştır php myadminle veritanını yönet
c# veya başka bir programlama dilini kulanman birşeyi değiştirmez

illada mysql vertanını yönetmek için masa üstü yazılımı istiyorsan ben bunu kullnıyourm memnunun
Navicat MySQL for Windows

kolay gelsin

hocam yeni kurma mysql 'in sitesinde Mysql workbench var. onu indir. Çok basit.

BBNET
Geri