c# Formlarıın Olaylarına nereden ulaşacağım?

Kodla Büyü

mustafayilmaz28

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
c# da formun Olayları Mesela kapanış olayı,keypress olayı vb.. olaylara nereden nasıl ulaşırım?

forma tıkla, vs kullanıyorsan sağ tarafta properties penceresi var yoksa f4 tuşuna bas oradan formun event larına ulaşabilirsin...

private void Form1_KeyDown(object sender, System.Windows.Forms.KeyEventArgs e)
{
} gibi bişeler olabilir benim bilg arızalı netbooktan yazıyorum şuan malum netbookta deneme şansım yok kodları..

Teşekkür Ederim Hocam..
Dediğiniz Gİbi ooldu..
vs.2008 yeni başladımda :oops:
C# ı özellikle kodlardan ziyade görsel olarak Anlatan İyi Bir Kitap Tavsiyeniz Varmıdır?

yardımcı olabilmeme sevindim..
ben öğrencilerime zirvedeki beyinler yayınevine ait kitabı aldırtmıştım, hem vb hem de c# var..hem görsel hem kodlamalara yer veren bir çok faydalı örnekler de vardı içinde..kitapçılarda bulamazsınız web sitelerinde satış yapılıyor. nihat demirli-yüksel inan ikilisinin kitapları güzel..bir de memik yanık vardı sanırım.memik ağabey görsele daha fazla yer ayırıyor.
bilgisayarı yaptırdıktan sonra çok daha fazla yardımcı olmaya çalışırım..

hocam istediğim kitap evde tek olduğum için yani (vs2008 + C# arayüzünü) anlatacak kimse olmadığı için görsel olarak arayüzünü anlatan bir kitap
daha önceden
Bu kitap
prdimg.php

ve
Bu kitap
87790_2.jpg

bu iki kitapdan delphi ve visual basic arayüzleri konusunda epey yol almıştım..
ama bayadır ilgilenmedim..
kısaca istediğim :oops: kitaplar bu tarz bir kitap hala var ise bu şekilde tabi. :(

bu çok iyi işte..bu iki kitabı daha önce çalıştıysanız ve bu programları kullandıysanız visual studionun arayüzüne çok yabancılık çekmezsiniz..size tavsiye ettiğim kitaplar Türkiyedeki en güzel kitaplardır (bence), özellikle yeni başlayanlar ve orta seviye için..sizin için hem Memik Yanıkı hem de Yüksel İnanı tavsiye ederim..illa tek kitap derseniz (ki hiç bir zaman bunu demeyin) Memik yanık daha çok resimlere yer veriyor..bu kitaplardan birini alın ve işe başlayın ağustos gibi kendi bilgisayarımı tamir ettirdikten sonra arşivimi paylaşır ve kodlarda yardımcı olmaya çalışırım.. bu arada .net e geçmeniz iyi olmuş, yani delphiyi de .net içerisinde kullanabiliyorsunuz delphi bilmeniz sizin için güzel bir avantaj..

BBNET
Geri