C # da textbox içindeki değerleri hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan idemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

idemir

Aktif Üye
Resimde gördüğümüz gibi örneğin Kemal in Karşısına Tatil 3 gün ise karşısına 3, 7-21 3 gün ise onun karşısına 3,1 gün nöbetçi ise karşısına 1 değerini hesaplatacak kodlar nasıl olabilir. Tüm isimlerin karşısına yazacak. Eğer Tatil yada çalışma günleri değişirse hesapta değişecek.

Ekli dosyalar

• nuri.jpg
    nuri.jpg
    58.2 KB · Görüntüleme: 920
Projeyi yukarıdaki haliyle ekleseydin yardımcı olacak arkadaşa çok yardımcı olmuş olacaktın. (Nasıl bir cümle bu ya :)) Şimdi herkes üşenir benim gibi (herhalde) . O kadar textbox döşe kod yaz cevabı buraya yaz ohooo.

Zaten 2 gündür nasıl izah edeceğimi düşünüyordum :) .... Beni istediğim 3 tane tatil varsa Yandaki alana 3 yazsın ikitane textbox koyupta yapılabilir. deneme amaçlı...

her bir satırda ki 7 textbox'ı bir diziye alıp; "tatil" ve "7-21" kelimelerini ayrı ayrı aratıp bunları ayrı ayrı tutan birer değişken tanımlayıp - arttırırız..her yeni satırda da bu değişkenlerin değerini sıfırlarız ve "tatil" ve "7-21" kelimeleri bulunduğunda arttırırız;öğrenci sayısı kadar aynı işlemi tekrarlarız !!! isterseniz kodları verin bir deneyeyim..yada 1. satırda ki tetbox ları nasıl isimlendirdiniz oralardan çıkarabiliriz!!

BBNET
Geri