C # Bir Konuda Takıldım

Kodla Büyü

qalatasaray377

Site Gezgini
Merhaba Arkadaşlar Bir Program Yapıyorum Fakat Bir Yerde Takıldım Sizden Yardım Bekliyorum
Takıldığım konu Şu : Textbox a girilen yazıyı büyük ise küçük küçük ise büyük harfe nasıl çevirebilirim

Harf, harf karşılaştırma yapmanız gerekecek.
Şöyle ki, iki dizi tanımlayın, birisinde büyük harfler, diğerinde küçük harfler olsun. Metin kutusundaki ifadeyi alıp, harf harf, bu iki diziyle karşılaştırın. Eğer harf küçükse, büyük harflerin bulunduğu dizide denk gelen harf ile değiştirin. Tersi için de aynı işlemi gerçekleştirin.

kelime=textBox1.Text;

label1.Text = kelime.ToUpper();

büyüğe çevirmek için
küçüğe çevirmek için ToLower() bunları bir dene ben deneyemedim sonucu yazarsan sevinirim

m_ucar86' Alıntı:
kelime=textBox1.Text;

büyüğe çevirmek için
küçüğe çevirmek için ToLower() bunları bir dene ben deneyemedim sonucu yazarsan sevinirim

toupper ve toLower bu işi yapar velakin önce textboxın içindeki küçükmü büyükmü bunun denetimini yapmanız lazım....

fatherboard' Alıntı:
m_ucar86' Alıntı:
kelime=textBox1.Text;

büyüğe çevirmek için

toupper ve toLower bu işi yapar velakin önce textboxın içindeki küçükmü büyükmü bunun denetimini yapmanız lazım....
Hocam Bende Orada Takıldım İşte denetimi nasıl yapıcam

string s1 = textBox1.Text;
if(s1.ToLower()==s1)
textBox1.Text=s1.ToUpper();
else
textBox1.Text=s1.ToLower();

if(string.Compare(textBox1.Text,textBox1.Text.ToUpper()).ToString()=="0")

{
textBox1.Text=textBox1.Text.ToLower();

}
else{
textBox1.Text=textBox1.Text.ToUpper();
}

beyisoy' Alıntı:

{

}
else{
}
Teşekkür Ediyorum Hocam Yaptım Ama if(string.Compare(textBox1.Text,textBox1.Text.ToUpper()).ToString()=="0") Bu Kodu Anlatırmısın Bana

qalatasaray377' Alıntı:
beyisoy' Alıntı:

{

}
else{
}
Teşekkür Ediyorum Hocam Yaptım Ama if(string.Compare(textBox1.Text,textBox1.Text.ToUpper()).ToString()=="0") Bu Kodu Anlatırmısın Bana

arkadaş görmez belki ben maydanoz olmuş oluyorum ama pratik bir çözüm.textbox1 deki stringiı o stringin büyüğe çevrilmiş haliyle karşılaştırmış sonucu if fonksiyonuyla değerlendirip eğer aynıysa küçüğe çevirme farklıysa büyüğe çevirme işlemi yaptırmış ardından. bu sadece büyük yada sadece küçük harf varsa iyi çalışırda büyüklü küçüklü harflerin karışık olması durumu varsa hep küçük harfe çevirecektir.

beyisoy' Alıntı:

{

}
else{
}
Bu çözüm, harflerin tümü küçükse büyük, değilse küçük yapar. Ancak büyük küçüklükler karışıksa o zaman harf harf karşılaştırma yapmanız gerekir.
Benim önceki yöntem yerine bu yöntemi de harf bazında kullanabilirsiniz.

İŞLEMİ 2 tb KULLANARAK, tb1'İN KEYPRESS OLAYIYLA YAPTIM. caps lock açık kalmış :) 2 TB ile işinize yararsa işlem tamam..

private void textBox1_KeyPress(object sender, KeyPressEventArgs e)
{
if (e.KeyChar.ToString()==e.KeyChar.ToString().ToLower())
textBox2.Text += e.KeyChar.ToString().ToUpper();
else
textBox2.Text += e.KeyChar.ToString().ToLower();
}

hocalarım gerekli açıklamaları yapmış zaten eğer karakter olarak büyükleri küçük küçükleri büyük yapmak istiyorsan aşağıdaki kodu da kullanabilirsin..
Kod:
 int sayi = textBox1.Text.Length;
            string yeni="";
            for (int i = 0; i < sayi; i++)
            {
                              if (string.Compare(textBox1.Text.Substring(i, 1), textBox1.Text.Substring(i, 1).ToUpper()).ToString() == "0")
            {
                              yeni = yeni + textBox1.Text.Substring(i, 1).ToLower();
            }
            else{

yeni = yeni + textBox1.Text.Substring(i, 1).ToUpper();
            }
            }
            textBox1.Text = yeni;

hocam biraz uğraştırda faat oldu gönderiyorum.
kısaca anlatayım girilen karakteri kontrol ettirerek yaptırdım kep_up olayına da focuslama yaptırarak işi çözdüm ben sadece ABCDEFG harflerine kadar yaptırdım küçük harflerde dahil diğerlerini siz ilave edersiniz kolay gele.

Ekli dosyalar

BBNET
Geri