c# örüntü programı

Kodla Büyü

007 emre

Üye
arkadaşlar hoca örüntü programı örnek bir sayı gircek ikinci sayı gircek üçüncü sayı gircek . ikinci sayının üçüncü sayı kadar luvvetini alcak ve birinci sayıya eklicek. sizden istediğim şu. 2.sayıyı girince 3.sayı gircek ve 3.sayı kadar kuvvet alcak. YANİ örnek 1.sayı=1 2. sayı=2 3.sayı =3 ... yapmasını istediğim işlem = 2nin 3.kuvveti yani 8 oluyo bunu 1.sayıya eklemek.

1-9-17-25...... böyle devam etmesini istiyorum ve bu metot kullanarak yapılcak ben şöyle yaptım ama sıkıştım işte

private static int örüntü2(int a, int b, int c, int sonuc)
{

for (int i = a; i <= 500; i = )
{

sonuc = i;
Console.Write(sonuc + "-");
}
return sonuc;
}
static void Main(string[] args)
{
Console.WriteLine("1.sayıyı giriniz=");
int sayı1 = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("artış saısını sayıyı giriniz=");
int sayı2 = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("artış sayısının kuvvetini giriniz=");
int sayı3 = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("sayı görüntüsü ");
int cevap = 0;
Console.Write(örüntü2(sayı1,sayı2, sayı3, cevap));

Console.ReadKey();

yardım edin nasıl olır ya c# kodu olsun :)

Boş ver bunu. İşe yarar bir şeyler yaz. Bunu kimseye satamazsın. Cep telefonuna program yaz. :lol:

Güzel kardeşim hangi üni. Soru zor değil aslında ben de programlama konusunda sıfıra yakınım ama mantık konusunda şu şekilde yardımcı olmaya çalışayım. C#'a dönüştüren arkadaş olursa işin görülür. Veya sen dönüştürebilirsin.

1. sayıyı giriniz, a
2. sayıyı giriniz, b
3. sayıyı giriniz, c

ek=1;
sonuç=1;

for i=1 to c do
ek=ek*b
end; Burada 2. sayının 3. sayı kadar üssünü hesaplıyoruz.

write("1"); Burada dizinin en başındaki 1'i yazdırıyoruz. Diğerleri yanına yazılacak.

for j=1 to 500 do Burada ekranda kaç tane sayı istiyorsa o kadar döngü yapıyoruz.
sonuc=sonuc+ek Burada sonuç=1 idi, üzerine ek kadar ilave yapıp yazdırıyoruz ve bu şekilde her seferinde ek kadar artarak yazmaya devam ediyor.
write(sonuç);
end;

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Forumda programla konusunda hatta C# konusunda profesyonel birsürü arkadaşımız var, onlar sana tam sonucu da yazabilirler ama bu ödevi sen yapmalısın, ben sana mantığını yazdım. Kolay gelsin.

BBNET
Geri