CÜNUP ASKER ŞEHİT OLUR MU

Kodla Büyü

ORHAN AFACAN

Site Gezgini
Çeneler pek düşük olay dışında.
Şaştım,kaldım televizyon başında.
Şehitlik gündemde canlı yayında.
Sözde Müslimler konu alayında.

Cünup olan asker şehit olur mu?
Cahillerin,fasıkların ne zoru.?
Düşmüş te ciğere ecelin koru

Şehitlik abdestle değil imanla.
İmanı guslü artık iyi anla.
Vatanı koruyor askerle canla

İmanda,amelde kimdedir hüküm?
Olma iki büklüm,etme kem, küm.
Anlattı ya ,Hanzalayı resulüm
ORHAN AFACAN
12.09.2015-İZMİR

Hz.Hanzala /r.a/ Uhud savaşına gerdekten sonra hemen katılır ve şehit düşer.Hanımı Uhuda gerlir.
Resülüllaha durumu anlatır,ağlar.Kısacası efendimiz halen Hanzalanın başını ıslak olduğunu,onu meleklerin yıkadığını söyler. :tr:

Kanal7 yi izlemeniz cevabi almaniz icin yeterli..
sehitler hic bu kadar kucuk dusurulmemisti

Konudaki sıkıntı mevzuya hödük gibi birden geçme. Aslında hoca iyi niyetli.
Aslında hoca şehitlik öyle güzel bişey ki ..................
yi anlatmak amacindaymis.

çok ama çok yersiz bir tartışma ancak merak edenler Hz. Hanzala Bin Ebu Amir (RA)'nın hayatını araştırsınlar.

soz konusu sahabe gerdek gecesinde savasa katiliyor ama askerler icin bunla alakali bi konu yok saygisizligin uc noktasi...

bidene' Alıntı:
videoyu izledim 1 ayda 107 şehit verilen bir ülkede şehitlikmi kaldı konuşulacak.
ayrıca küçük düşürme bedenmi anlayamadım

"Fatih konstantiniyye yi fethederken bizanslı papazlar da meleklerin cinsiyetinin ne olduğunu tartışırlarmış " diye yazıyordu yıllar önce okuduğum kitapta.

komünistlere eğlence çıktı

kanalı arayıp soruyu sorduran da sosyal medyada alay edende aynı güruh

birileri 1 kasım seçimlerine dizayn vermek için pkk yı maşa olarak kullanıyor. bu işten karlı kim çıkarsa bilinki o dizayn onun için yapılmıştır.

bence 7 kasımda HDP farklı bir parti turkiye partisi diye millete tutturan medya+paralel+hdpkk+solcular(iyi salladikcilar) bunlara bakmak lazım. bunlar seçimden sonra gerçek yüzünü gösteren hdpkk lilara rağmen halen utanmadan 1 kasımda yine hdpkk diyorlar. asıl 7 haziranda hdpkk dedikden sonra bu kadar şehit verdigimiz halde 1 kasımda halen kim hdpkk diyor ona bakmak lazım işte onlar asıl vatan hainlerin

xxltc' Alıntı:
bence 7 kasımda HDP farklı bir parti turkiye partisi diye millete tutturan medya+paralel+hdpkk+solcular(iyi salladikcilar) bunlara bakmak lazım. bunlar seçimden sonra gerçek yüzünü gösteren hdpkk lilara rağmen halen utanmadan 1 kasımda yine hdpkk diyorlar. asıl 7 haziranda hdpkk dedikden sonra bu kadar şehit verdigimiz halde 1 kasımda halen kim hdpkk diyor ona bakmak lazım işte onlar asıl vatan hainlerin

akp için hdp nin barajı geçip veya geçmesi önemli değil. akp tek başına iktidar olsun. hdp barajı geçsin. hdp yi ilk tebrik eden akp olur. akp mantığında menfaatine zarar gelecek herşey düşmandır. önce ülkem değil önce akp diyen bir zihniyet. dün başka bugün başka konuşuyor. ilkeli partilerin bir duruşu olur. dün savunduğu şeyin bugün düşmanı olur mu? paraleli paralel yapan, pkk yı bu kadar güçlendiren sizce kim?

xxltc' Alıntı:
..
madem bu dilden konuşuyorsun hocam anladığın dilden soru sorayım sana
...
onlara bakalım bakmasına da

sen de PKK lılar yurda girerken DAVULLU ZURNALI KARŞILAMAYA GİTMEDİN Mİ ?
devletin yolunu inşaat malzemeleri ile eşeleyip altına kilolarca patlayıcı yerleştirirken AVAL AVAL BAKMADIN MI?
PKK ile biz görüştük diyen kişilere OY VERMEDİN Mİ?
Abdullah Öcalan a SAYIN diyen kişilere OY VERMEDİN Mİ?
.
iğneyi başkasına batırmadan önce çuvaldızı kendine batır hocam. BİR DÖN AYNAYA BAK.
2002 de NERDEYSE 0 olan şehit sayısı şimdi kaç !!!!

ORHAN AFACAN' Alıntı:
bidene' Alıntı:
videoyu izledim 1 ayda 107 şehit verilen bir ülkede şehitlikmi kaldı konuşulacak.
ayrıca küçük düşürme bedenmi anlayamadım
Sayin hocam kusura bakma yanlis anladin benim tepkim boyle konuyu tv de tartismaya acip insanlarin aklina fitne dusuren nasipsizlere idi. Kasap et derdinde koyun can derdinde misali..
Hatirlanirsa uluderede olan olaydan sonrada bunun gibi bir fitne cikarildi insanlar uludere yerine kurtaji konustu aylarca..
iste bunlar seytanin ekmegine yag suren seytandan daha tehlikeli sosyal muhendisler..
Amac belli onsanlarin dikkatini baska yerlere cekmek. Ama halk kandirilmaya musaid boyle seyler kolay pirim yapiyor

kondansatör' Alıntı:
bu nasıl bi başlık ...nasıl insanlarsınız yahu..yazık
Hocam dunyadan haberin yok burada ahkam kesiyorsun..
bu konu muhafazak gorunumlu kanalda gecen hafta utanmadan kendilerine hoca denen zatlar tarafindan tartisildi.
yapilan terbiyesizligi kotulemenin nesi yanlis

Bir takım konular vardır ki hassasiyetinden dolayı ne şekilde ele alınacağı bilinmesi gerekir. Şehitlik gibi uç noktadaki bir konu da maç tartışır gibi tartışılmamalıdır. "Şehitlik" kavramını ağza alanın ağzı temiz ola.

Yorumlarda yer alan ve "üzücü" olarak tanımladığım bir durum var. Şehitlerimize ve şehitlik mertebesine karşı uygunsuz konuşmalar "komünizm" ve "solculuk" kavramlarıyla eşleştirilmiş. İslam dinindeki eşitlik, hak ve adalet kavramlarını mevcut dünya düzeninde sağcılık veya faşizm veya kapitalizm kavramları ile eşleştirmek yerine komünizm ve solculuk kavramlarıyla eşleştiren yurttaşlarınıza, kardeşlerinize ve insanlara karşı lütfen saygınız olsun.

Allah kabul ederse müslümanım. Ne devletime ne de milletime karşı en ufak bir hata yapmadım, yapmayacağımı da ümit ediyorum. Farklı dönemlerde farklı partilere oy verdim ve bir partizan değilim. Tüm bunlarla birlikte insanların, kitlelerin yönetilmesinde sol merkezli yapılanmaların ve davranış biçimlerinin daha uygun olacağını düşündüğüm için solcuyum. Komünizmin de dünya hayatını idame etmede uygun bir rejim olduğunu düşünüyorum. Lütfen pkk gibi hain itler gruplarının sözde solcu ve komünist olduklarını ileri sürerek tüm solcuları aşağılamaya kalkmayın.

vesselam...

BaRBaRYaN' Alıntı:
xxltc' Alıntı:
..
madem bu dilden konuşuyorsun hocam anladığın dilden soru sorayım sana
...
onlara bakalım bakmasına da

sen de PKK lılar yurda girerken DAVULLU ZURNALI KARŞILAMAYA GİTMEDİN Mİ ?
devletin yolunu inşaat malzemeleri ile eşeleyip altına kilolarca patlayıcı yerleştirirken AVAL AVAL BAKMADIN MI?
PKK ile biz görüştük diyen kişilere OY VERMEDİN Mİ?
Abdullah Öcalan a SAYIN diyen kişilere OY VERMEDİN Mİ?
.
iğneyi başkasına batırmadan önce çuvaldızı kendine batır hocam. BİR DÖN AYNAYA BAK.
2002 de NERDEYSE 0 olan şehit sayısı şimdi kaç !!!!
Hocam bunlar 3 maymunu oynamayı çok seviyorlar. İnan birazcık allah korkusu olsa zaten ak partili olduklarına oy verdiklerine utanırlar böyle bir ortamda. Terörist ile pazarlık yapan bunların oy verdiği parti, şehirlere silah bomba toplanırken gormezden gelen aynı parti, oyları düştü diye terörden medet umanda aynı parti ama hala başkalarını suçlamayı marifet sanıyor utanmazlar.

ORHAN AFACAN' Alıntı:
kondansatör' Alıntı:
başlığı kanal -7 de döngeloğlu attırdı.internette izle
Ksnal 7 şehitler üzerinden ancak bu tür başlıklar üzerinden konuşabilir yoksa neresinden bakarsan bak ucu hükümete dayanan olayalarla karşılaşırsınız.

cünupken şehit olan sahabiyi melekler yıkıyorken peygamber efendimiz şöyle buyudu:
Ebu hanzala (ra)' yı melekler yıkıyor.
Şu an bunu yazarken bile heyecandan bu olayın güzelliğinden titriyorum.

bidene' Alıntı:
kondansatör' Alıntı:
Hocam dunyadan haberin yok burada ahkam kesiyorsun..
bu konu muhafazak gorunumlu kanalda gecen hafta utanmadan kendilerine hoca denen zatlar tarafindan tartisildi.
yapilan terbiyesizligi kotulemenin nesi yanlis

yapılan terbiyesizliği kınada hocam

başlığı sen icat etmedin diye tekrar tekrar kullanmak neyin nesi bu bile ayıp ,uygun bi başlıkla metnin içerisinde bahsetseydin bari,çok çirkin duruyor

"Sana göre, bana göre" değerlendirilebilen konuları bu forumda tartışmaktan zevk alan arkadaşlardan ricam okuyan herksin bir şey öğreneceği, mesleğini icra ederken kullanabileceği bilgileri paylaşın , soruları sorun , cevapları verin.

Bu tür konuları daha uygun forumlarda paylaşın. Tartışılan konu unutulup bambaşka mevzular tartışılır olmuş. Sınırları zorlamayı bırakın direk aşağılamaya varan cümlelere bile rastlıyoruz.

Forumda tartışmak ile aşağılamak/aşağılanmak arasındaki farkı sinirlenince göremeyen arkadaşlarımız var. Belki bundan zevk alanlarda vardır kimsenin fantezisine karışamayız. Ama adına uygun konuların tartışıldığı bir forum daha verimli olacaktır.

Cünup ve şehitlik
Kelimeleri yanyana şık olmuyor bana göre...
Başlığın daha uygun şekilde değiştirilmesi taraftarıyım...

BBNET
Geri