Bugün ................... öğrendim

Kodla Büyü
mutlu112' Alıntı:
serdemir' Alıntı:
bilgin5255' Alıntı:
Ağ kablosu yaparken iki ucun da aynı renk sırasında olması şartıyla farketmeyeceğini biliyordum. Ama uzun mesafeler için(30 m) farkettiğini öğrendim.
İlginç. neden farkediyomuş? Mantiken düşününce kabloların iç dirençleri aynı değil mi? Merak ettim nedenini?
birileri açıklasın bu durumu bizde merk ediiyorruz nasıl oluyormus bu durum

standart sıralamaya göre yaparsanız (turuncubeyaz-turuncu--yeşilbeyaz-mavi--mavibeyaz--yeşil--kahverengibeyaz--kahverengi) daha yüksek performans alırsınız. çünkü o 8 telin taşıdığı sinyaller farklıymış. eğer farklı sıralama yaparsanız kısa mesafeler için sorun olmuyor ama uzun mesafelerde hız düşüyor, bağlantı hemen kopuyor, hatta ağı hiç görmüyor. siz siz olun standartlara uyun :)

sanalomer' Alıntı:
bilgin5255' Alıntı:
Ağ kablosu yaparken iki ucun da aynı renk sırasında olması şartıyla farketmeyeceğini biliyordum. Ama uzun mesafeler için(30 m) farkettiğini öğrendim.
Nasıl oluyormuş o. Hiç yapmadım ama soranlara mantık olarak hep farketmez derdim.

hocam farketme sebebi ordaki her bir telin ohm değerleri yani dirençlerinin farklı olması maksimum hız ve performans alınması mümkün değil sıralamaya uyulmazsa

klavyeden bir şeyler yazdığınızda karakterlerin karışık bir şekilde geldiği zaman nasıl düzelteceğimi öğrendim..Combofix ile tarattım bu işleri için ideal

ethernet portu çalışmayan bir modemin cep telefonumdan arayüzüne girip güncelleme yaparak çalışacağını öğrendim

işlemcimin 64 bit olduğunu öğrendim win 7 çıktığından beri hep 32 bit yüklüyordum performansınıda çok beğeniyordum.Hiç merak edipte bakmamıştım win 8 yükleyince işletim sistemi 32 bit işlemci x64 bit yazınca dunk etti. ama 64 bite geçsemmi onuda bilemiyorum
işlemcisinin ne olduğunu bilmeyenler için
1. Cmd ekraninda asagidaki komutu velerim:

wmic cpu get architecture

Architecture altindaki rakam bize islemcimizin kac bit oldugunu aciklar
0 = 32 bit
6 = 64 bit AMD
9 = 64 bit INtel

mert02' Alıntı:
işlemcimin 64 bit olduğunu öğrendim win 7 çıktığından beri hep 32 bit yüklüyordum performansınıda çok beğeniyordum.Hiç merak edipte bakmamıştım win 8 yükleyince işletim sistemi 32 bit işlemci x64 bit yazınca dunk etti. ama 64 bite geçsemmi onuda bilemiyorum

0 = 32 bit
6 = 64 bit AMD
9 = 64 bit INtel
ben de 64 bit olduğunu sayenizde öğrendim. tşkler.

mert02' Alıntı:

0 = 32 bit
6 = 64 bit AMD
9 = 64 bit INtel

benim ki Intel 64 (9) dedi ama benim ki amd sempron x64. Acaba 9 ile 6 nın yeri mi değişmeli.

mert02' Alıntı:

0 = 32 bit
6 = 64 bit AMD
9 = 64 bit INtel
hocam bilgisayarım 6 yaşında 64 bit ne zaman çıkmıştı :P ?
9 çıktı da

S_RD_R' Alıntı:
sevdiceğim' Alıntı:
az önce google chrome da, ie de bulunan sık kullanılanla menüsü yerine yer işaretlerinin oluşturulduğunu bunu da adres çubuğundaki yıldıza basıp sayfayı kaydedip daha sonra üst üste 3 çizgi bulunan düğmeye basıp yer işaretleri kısmından sayfamızı açabildiğimizi öğrendim.

bir de o üç çizgiden ayarlara tıklayıp yer işaretçileri çubuğunu her zaman gösteri seç tadından yenmiyor o zaman
:+1:

sanalomer' Alıntı:
mert02' Alıntı:

0 = 32 bit
6 = 64 bit AMD
9 = 64 bit INtel

benim ki Intel 64 (9) dedi ama benim ki amd sempron x64. Acaba 9 ile 6 nın yeri mi değişmeli.

9 yani benimkide 64 bit çıktı

mert02' Alıntı:

0 = 32 bit
6 = 64 bit AMD
9 = 64 bit INtel

hiç 0 çıkan var mı? bi de şöyle bi şey var, farklı sonuç çıkıyor :?:

Baslat > calistir a msinfo32.exe yazalim ve acilan ekranda asagidaki isaretli yere bakalim (64 bit destegi var)

64bitprocessor.jpg

exceldeki bir tablodan çok sayıda hücre seçip worddeki bir tabloya yapıştırdığında eğer exceldeki satırlar worddeki tabloda sadece bir hücre içine yapıştırılıyorsa aşağıda çıkan yapıştırma seçeneklerinden içiçe yapıştır seçilerek diğer satırlara yayılabileceğini öğrendim. ve maalesef bunu bir rehber öğretmenden öğrendim ve utandım :oops:

onureren' Alıntı:
exceldeki bir tablodan çok sayıda hücre seçip worddeki bir tabloya yapıştırdığında eğer exceldeki satırlar worddeki tabloda sadece bir hücre içine yapıştırılıyorsa aşağıda çıkan yapıştırma seçeneklerinden içiçe yapıştır seçilerek diğer satırlara yayılabileceğini öğrendim. ve maalesef bunu bir rehber öğretmenden öğrendim ve utandım :oops:
hocam ben denedim ama olmadı

yazildi mi bilmiyorum bilişimcilerin dersde ikona veya ekranda gösterdikleri şeye dikkat çekmek için denetim masası fare den işaretçi seçeneklerinden "ctrl tuşuşna basınca işaretçinin yerini göster" seçeneğini seçerlerse ctrl tuşuna basınca farenin olduğu yerde daireler çıkıyo bugün öğrenmedim ama bi zaman öğrenmiştim işte:)

"Ayşen"' Alıntı:
yazildi mi bilmiyorum bilişimcilerin dersde ikona veya ekranda gösterdikleri şeye dikkat çekmek için denetim masası fare den işaretçi seçeneklerinden "ctrl tuşuşna basınca işaretçinin yerini göster" seçeneğini seçerlerse ctrl tuşuna basınca farenin olduğu yerde daireler çıkıyo bugün öğrenmedim ama bi zaman öğrenmiştim işte:)
:+1:

ctlr+alt del yaptıktan sonra ctrl den elimiz çekmeden çıkan penceren bilgisayarı yeniden başlat derseniz hızlı bi şekilde bilgisayar kapanıyor

vdownloder benzeri programlarla indiremediğim videodersane videolarını StereamTransport diye bir programla indirebileceğimi öğrendim.

BBNET
Geri