Budur....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan usare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

usare

Seçkin Üye
Seçkin Üye
- Çavuş Emrah Aral (Manisa): 25 yaşındaki matematik öğretmeni Ural, askere gitmeden önce Gölmarmara’da vekil öğretmenlik yaptı.

- Er Emre Yıldırım (Nevşehir): Sakarya Üniversitesi mezunu olan Yıldırım 25 günlük askerdi.

- Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç (Isparta): 24 yaşında şehit olan Eriç de Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olmuştu.

- Er Tolga Taştan (Tokat): Anadolu Üniversitesi Maliye Bölümü mezunuydu.

- Er Ahmet Tosun (Adana): Bilgisayar öğretmeni olan Tosun 25 yaşındaydı.

- Er Macit Coşkun (Zonguldak): Maden mühedsini olan Coşkun da 26 yaşındaydı.

- Er Emrah Kartal (Zonguldak): Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olduktan sonra, Teksas Üniversitesi’nde uzmanlık eğitimi alan Kartal da 26 yaşındaydı.

- Er Onur Fikret Dülger (Trabzon): 25 yaşında şehit olan Dülger, Kıbrıs’ta bir üniversitenin iç mimarlık bölümünü bitirdi.

- Onbaşı Burak Ümit Gedik (Erzincan): İTÜ Makine Mühendisliği mezunu Gedik 27 yaşındaydı. Onbaşı Hayri Kaya (Gaziantep): Bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmenliği yapan 25 yaşındaki Kaya da kısa dönemdi.

- Er Mehmet Emre Özer (Gaziantep): Özer, Abant İzet Baysal Üniversitesi İşletme mezunuydu.
.....
http://www.memurlar.net/haber/281222/
Onların yerinde biz de olabilirdik. Hepsi üniversite mezunu, kısa dönem erler. Ve yaptıkları işe bakın. Kardeşim hiç mi yok bu konuda uzman birileri orada, onlara yaptırın artık bu işleri. Hep karşı çıkardım, "biz asker milletiz" derdim, ama artık profesyonel ordu istiyorum arkadaş.

kahroluyoruz....

askeriyede yüksek rütbeli işleri yürütecek nitelikte komutan kalmadı ki! t.general yerine albay komutanlığı alıyor ve sayım yaptırmaya çalışıyormuş

Ailelerinin onları okutmak için döktüğü milyarlar bir yana, evlat acısı bir yana.Yıllardır merak ederim.Üç ay silah eğitimi alan bir asteğmen neden tim komutanı yapılır diye!!!

orada beni en çok etkileyen bir annenin feryadıydı: o çocuklar ne anlar bombadan,toptan tüfekten...hepimiz ailelerimizin gözünde hala çocuk değil miyiz? çok acı çok...

Cephanelikte görev yapan askerlerin bu konuda uzman olmaları gerekiyor çünkü hatanın telafisi olmuyor gördüğümüz gibi :(

usare' Alıntı:
xodeda' Alıntı:
üniversite mezunu olmayanlar insan değilmiydi.
Yukarıdaki yazıdan bunu mu çıkardın. Nasıl çıkardın çok merak ediyorum.

insan hayatından bahsediyoruz burada üniversite okumak bir insanı diğerinden üstün yapmaz. diğer şehitlerinde hayatlarında kimbilir ne hayalleri, ne umutları, aileleri vardı. dikkatli okursan anlarsın sadece üniversite mezunlarından bahsedilmiş.

Hoca burda behsedilen uzman olmayan kısa dönem askerlerin bu işlerde kullanılmış olması, nem kapmayın herşeyden.

hayır hocam nem kapma değil. uzun dönem erler sanki çok iyi bir eğitim mi alıyorlar ki. onlarında bu işlerde çalıştırılmaları yanlış. kimse bundan bahsetmemiş.

Farkındaysanız onların yerinde biz de olabilirdikle başlamışım. Neyse uzatmaya gerek yok. Hepsi bizim canımız, artık profesyonel uzman ordu istiyorum...

25 şehit…
Su işleri bakanımız “Hindistan’da Pakistan’da olur böyle şeyler” diyor.

*

E madem öyle, git oralarda bakanlık yap diyeceğim ama… Aşağıladığı Hindistan’la Pakistan’ın bırak el bombasını nükleer silahları var, böyle bi facia yaşamadılar.

*

Böyle şey’lere illa örnek göstereceksen…
Böyle şey’i yaşayan ülke başka!

*

Ocak 2009…
Beşar Esad’ın Bodrum’a ailece tatile geldiği, Başbakanımızla sarılıp kucaklaştığı, Cumhurbaşkanımızın tarihimizde ilk kez Suriye’yi ziyaret ettiği, iki ülke savunma bakanlarının işbirliği anlaşması imzaladığı, sınırda ortak tatbikat yaptığımız günlerdi.

*

İran tarafından kiralanan, İran’ın Bandar Abbas limanından demir alan, Suriye’nin Lazkiye limanına giden, Rusya’ya ait Rum bandıralı Monchegorsk isimli gemi, Kızıl Deniz’de ABD donanması tarafından durduruldu. Hayrola? Birleşmiş Milletler’in İran’a silah ticaretini yasaklayan ambargosu vardı, aranacak, ne taşıdığına bakılacaktı.

*

Bakıldı, iki ton patlayıcı bulundu. Rum Kesimi’ne baskı yapıldı, Limasol limanına kabul edeceksin, el konulan patlayıcılara bekçilik yapacaksın denildi. Nerden biliyoruz böyle denildiğini? Wikileaks belgelerinden biliyoruz… Rum Kesimi, gemiyi mecburen kabul etti, yükü indirdi, Egangelos Florakis deniz üssü’nün mühimmat depolarına taşıdı.

*

Rum basını isyan etti, kardeşim, İran bu, zurna değil, başımızı belaya mı sokacaksınız manşetleri attı. Rum Savunma Bakanı, n’apayım birader, gidin derdinizi Dışişleri Bakanı’na anlatın, onun başının altından çıkıyor demeye getirdi… Ki, aynı günlerde Rum Devlet Başkanı’nın Esad’ı yumuşatmaya çalışıp, bir-iki gün idare ediver, halledicem, ABD fena sıkıştırıyor dediği ortaya çıktı.

*

Temmuz 2011…
Bir-iki gün derken, iki sene geçmiş, coğrafyanın tansiyonu değişmiş, Suriye’de içsavaş başlamış, Rusya ve İran devreye girmiş, salağa yatarak Esad’ın patlayıcılarını hâlâ vermeyen Rum kesimi, güzel bi yaz sabahına uyanmıştı… Ki, hayalet el dokundu, deniz üssü’nün mühimmat deposu havaya uçtu! Donanma komutanı dahil, 13 kişi öldü.

*

Ocak 2012…
Saint Petersburg’tan demir alan, Suriye’ye giden, Saint Vincent bandıralı Rus gemisi, yakıt ikmali için Limasol’da demirledi. Rum makamları, sizi rahatsız etmek istemeyiz ama, kurallar gereği aramamız gerekiyor dedi. Geminin Rus kaptanı ise, hiç boşuna yorulmayın şekerim, buyrun belgelerimi, harbi harbi 60 ton mühimmat taşıyorum, müşterim de Suriye Savunma Bakanlığı dedi!

*

Batı basını, ki, en başta bizim muhterem basınımız, gemiye el konulduğunu, çünkü, AB üyesi olan Rum Kesimi’nin Suriye ambargosuna uymak zorunda olduğunu yazdı. Halbuki, kazın ayağı öyle değildi. AB gerçekten el konulmasını istemişti, ancak, mühimmat deposu’nu unutmayan Rumlar, bu sefer yemezler abi cevabını vermişti. Rus gemisi depoyu fulledi, püfür püfür gitti.

*

Ha unutmadan…

*

Mühimmat deposu patlayınca…
Rum Savunma Bakanı istifa etti.
Rum Dışişleri Bakanı istifa etti.
Rum Genelkurmay Başkanı istifa etti.
Televizyonlarda laylaylom sirtaki yapmaya devam etmediler, üç günlük yas ilan ettiler.
Bitmedi…
Yunanistan’a kaçıp, sırra kadem basan Genelkurmay Başkanı hakkında, Larnaka mahkemesinden tutuklama kararı çıkardılar. Herif, savcıya mektup yazdı, Yunanistan’da yargılanmak istiyorum diye yalvarıyor.
Bitmedi…
Dışişleri-Savunma bakanları yargılanıyor.
Devlet Başkanı yargılanıyor!
Soruşturma kurulu oluşturuldu, bu kurulun raporunda asıl sorumluluk devlet başkanı’na aittir denildi, tıpış tıpış gidip, ifade verdi.

*

Adı üstünde…
Mühim’mattır.

*

Bizde ise insan hayatı su’dan ucuz…
Sanırım o nedenle su işleri bakanı açıkladı!

yılmaz özdil

mekanları cennet olsun

Mühimmat deposu patlayınca…
Rum Savunma Bakanı istifa etti.
Rum Dışişleri Bakanı istifa etti.
Rum Genelkurmay Başkanı istifa etti.
Televizyonlarda laylaylom sirtaki yapmaya devam etmediler, üç günlük yas ilan ettiler.
Bitmedi…
Yunanistan’a kaçıp, sırra kadem basan Genelkurmay Başkanı hakkında, Larnaka mahkemesinden tutuklama kararı çıkardılar. Herif, savcıya mektup yazdı, Yunanistan’da yargılanmak istiyorum diye yalvarıyor.
Bitmedi…
Dışişleri-Savunma bakanları yargılanıyor.
Devlet Başkanı yargılanıyor!
Soruşturma kurulu oluşturuldu, bu kurulun raporunda asıl sorumluluk devlet başkanı’na aittir denildi, tıpış tıpış gidip, ifade verdi. :+1:

yigido03' Alıntı:
Ailelerinin onları okutmak için döktüğü milyarlar bir yana, evlat acısı bir yana.Yıllardır merak ederim.Üç ay silah eğitimi alan bir asteğmen neden tim komutanı yapılır diye!!!

orduda subay olan bir arkadaşın verdiği cevabı vereyim samimi bir cevaptır. Asteğmene ordunun hiç bir yatırımı ve masrafı yok. Ancak teğmene yıllarca masraf yapıldığını düşünüyor ordu. Velhasıl kelam asteğmeni tim komutanı yapınca ordu kendi yatırımını koruyor. Hiç unutmam askerde bize söylenen bir sözdü "bizim için hiç bir öneminiz yok koyarız ceset torbasına göndeririz ailenize.". Sen 2-3 komutan bir tarafını kurtaracak diye gecenin bir saati acemi askere sırf üniversite mezunu diye bomba saydırırsan olacağı bu. Düşünün denetleme geçirmiştik. denetlemeyi yapan kurmay yarbay askerde yazıcı er vs. uygulamasının kesinlikle olmadığını o subaylara kafalarına çaka çaka söylemişti. Gizlilik değeri taşıyan evrakların olduğu büroların, bilgisayarların gelip geçici erlere teslim edilmemesi gerektiğini subay ve ast subayın sırf işten kaçmak için o erleri görevlendirdiğini söylemişti.

Not: Kesinlikle ordu düşmanı bir insan değilim çok iyi komutanlar askerinden önce kendini feda edecek olanlarıda bilirim lakin böyleleri var malesef. İnanın askerin şehit olmasını pkksıda, genel kurmayıda, hükümetide, muhalefetide istiyor.

BBNET
Geri