Bu sene ekstradan ne görevleriniz var

Kodla Büyü

ITCOWS

Üye
her telden ses çıkıyor meb yönetmelik yayınlıyor da öğretmen sıkıntısından bizlere de BTR dışında mecburi görevler düşüyor.

alın size görevlerim hangisini yapsam diğerine vakit kalmıyor.

20 saat ders + btr --- bu normal :)
2 gün nöbet
sınıf reh
belirli günler saçmalığı
dyned sorumlusu (bu da neyse)
okuldan kaçan idarecilerin yerine akşama kadar okulda bekçiik de cabası dur bakalım henüz bi sıkıntı çıkmadı...
10 yıl oldu ben pes ettim ne verseler bahane var yapmam desen bi türlü yapsan hangisini yapacaksın
dökülün bakalım var mı meb i kurtaracak benden başka...

taşımalı öğrenciler okul çıkışı arabalar binmişler mi ? binmemişler mi? kontrol. :alkis: :alkis:
aslında bu o günün nöbetçilerinin herbirinin de görevi. ben sadece p.tesi günü yapıyorum. :wink:

Merhabalar;
okulda resmiyette 20 saat ders : 16 saat BT, 4 saat Tek-Tas. (saçmalık saçmalık üstüne ikisinin de kitabı yok,lab yok, hiçbir teknolojik alet yok)
+1 gün nöbet
+seçmeli derslerde bilim uygulamaları vereceğim dedi müdür ben de ver anasını ne veriyorsan ver dedim
+okuldaki zırzavat işler yok yazıcım çalışmıyor yok bilgisayarım yavaş gel maaş için text dosyası oluştur şu bu..
valla derslere giriyorum çocuk eğliyorum lanet girsin böyle bölüme de öğretmenliğe de ygs hazırlacam çocuklara da matematik soruları çözecem napim ben napim :SSS

değerli hocalarım bu bahsettiğiniz ekstraları önce okul idaresi, sonra okul rehber öğretmenleri, özel eğitimciler yapsın da yetmezse sizler de yaparsınız.. ezdirmeyelim kendimizi :)

nöbet görevi btr ler için yok arkadaşlar. eğer idare zorluyorsa sizi ilde ki sorumluları arayın idare bize zorla tutturuyor deyin. siz arayıp okulda btr lere nöbet verilmeyecek bu konuda bilgilendirmek için arıyoruz desin. idare de daha dikkat eder bu konuda belki.

bt öğretmeni olarak en fazla 10 yıl dayanıyoruz sanırım sonrasında salmak zorunda kalıyoruz. bu süre yakında 3-5 yıla düşecek özellikle ankarada

arkadaşlar nöbet derken neyi kastediyorsunuz. bazı arkadaşlar 2 gün demiş..
ben BT görevlerini ve hususları idarecilere söyledim. Ne kulüp, ne nöbet.. hiçbirini alamayacağımı söyledim..
Onun haricinde rutin olan web sayfası güncelleme, akıllı tahtaların geri yükleme, internet aksaklıkları gibi işlere bakıyorum.. Bunlara ek olarak kendi isteğimle AB Proje ekibine seçildim. Okulum Anadolu Lisesi.. İlk defa bu tür bir lisede çalışıyorum.. Bakalım hayırlısı..

Siz göreviniz olmadığı halde bu kadar işi kabul ediyorsanız idareniz haklı hocam, ben idareci olsam ben de böyle öğretmene ne kadar iş olsa veririm.

İdareciler nöbet tutuyor mu okulda öğretmen yok diye ? Okulda öğretmen olmaması sizin suçunuz değil, okula öğretmen vermeyenler düşünsün. herkes görevini yapmakla yükümlüdür, fazlasıyla değil, oldu olacak hizmetliye de nöbet verin okulda öğretmen yok diye. Ben olsam siz de tutun derim idareciye, haa tutarsa ben de tutarım o zaman, zaten mdr yardımcıları normalde hergün nöbetçi sanırım, görevi yani, ama nerdee...

geçen sene nöbet konusunda bana da benzer bir durum oldu. ben btr yim işte görevlerim dedim, tutmuyorum dedim idareye.

BTR nöbet tutmaz arkadaşlar. (28-09-2012 tarihli görev yönetmeliği madde 11)

nöbet tutmayın arkadaşlar...
bu sene de idare nöbet verecek oldu , tutmayacam hocam dedim, arkadaşlarına yardımcı olursun nöbet hafifler dedi. Tutmayacam dedim ve tutmadım.
Öyle bir hakkımız var zorla veriliyorsa tutmayın. gönüllüyseniz zaten yapacak birşey yok.

idari toplantılara katıl (il ve ilçe mem)
deneme sınavlarının koordinasyonu ve optik okutma işleri
okul ders programının yapılması
kendi dersin olmadığı zamanlarda gelmeyen öğretmenin yerine derse gir (en gıcık ve onursuz olanı da bu)
e okul da resmi olmayan öğrencilerin tespiti, resim çekme ve yükleme işlemleri
bt sınıfındaki bilgisayarların bakım ve tamiri (210 tl para harcadım, 1 yıldır alamıyorum paramı)

bu liste uzayıp gider, tuz bastın yaraya hocam :cry:

banada geçen yıl nöbet yazmıştı müdür yrd.Bende müdüre gittim benim nöbet görevim yok diye, ama dedim ihtiyacımız var tutun derseniz tutarın o zaman rehber öğretmende tutsun dedim,o zaman hiçi bir şey yapamadılar.

bt.ogretmeni' Alıntı:
Siz göreviniz olmadığı halde bu kadar işi kabul ediyorsanız idareniz haklı hocam, ben idareci olsam ben de böyle öğretmene ne kadar iş olsa veririm.
Aynen bende size katılıyorum. Bırakın eşek olana semer vursunlar :)

Görevlerinizi iyi biliniz iyi okuyunuz. Siz bilmezseniz okul ilçe il farketmez herkes görev verir. Göreviniz olmayan şeyleri yapıyorum diye söylenmeyiniz. BTR nöbet tutmaz.

ITCOWS' Alıntı:
her telden ses çıkıyor meb yönetmelik yayınlıyor da öğretmen sıkıntısından bizlere de BTR dışında mecburi görevler düşüyor.

alın size görevlerim hangisini yapsam diğerine vakit kalmıyor.

20 saat ders + btr --- bu normal :)
2 gün nöbet
sınıf reh
belirli günler saçmalığı
dyned sorumlusu (bu da neyse)
okuldan kaçan idarecilerin yerine akşama kadar okulda bekçiik de cabası dur bakalım henüz bi sıkıntı çıkmadı...
10 yıl oldu ben pes ettim ne verseler bahane var yapmam desen bi türlü yapsan hangisini yapacaksın
dökülün bakalım var mı meb i kurtaracak benden başka...

İdarenin hiçbir suçu yok. Atasözleri zamanında ne güzel söylemiş. Yapmayın hocam yapmayın.

kakababa' Alıntı:
bt.ogretmeni' Alıntı:
Aynen bende size katılıyorum. Bırakın eşek olana semer vursunlar :)

sonrada şöyle eziliyoruz böyle haksızlığa uğruyoruz diye ağlamayalım arkadaşlar. Hiç bir yasal dayanağı olmaksızın bu angaryaları yapıp idarecileri alıştırırsanız az bile. Unutmayın verilen imtiyazlar bir süre sonra hak olur.

Arkadaşlar kendiniz için değilse bile sizden sonra o okullara gelecekler için dik durun,sonuçta yönetmelikte açık ve net herşey yazılı idareyle kötü olacam diye korkmayın,siz itiraz etmediğiniz sürece görev üstüne görev verirler size :x

bir de şöyle bir durum oluyor. Diğer öğretmen arkadaşlar size gelip: "işte sizden önceki arkadaş bizim her işimizi yapardı. bilgisayarımıza oyun program vs. yüklerdi. sağolsun bizi kırmazdı " deyip seni de etkisi altına almaya çalışan(kölelik) tipler de mevcut.. Bana böyle diyenlere demek ki o arkadaşın boş zamanı çokmuş ki size bile yardım etmiş diyorum.. Gereken cevabı alan bu boş beleş arkadaşlar odamdan iyi günler deyip çıkıyorlar..

acer50' Alıntı:
İdareciler nöbet tutuyor mu okulda öğretmen yok diye ? Okulda öğretmen olmaması sizin suçunuz değil, okula öğretmen vermeyenler düşünsün. herkes görevini yapmakla yükümlüdür, fazlasıyla değil, oldu olacak hizmetliye de nöbet verin okulda öğretmen yok diye. Ben olsam siz de tutun derim idareciye, haa tutarsa ben de tutarım o zaman, zaten mdr yardımcıları normalde hergün nöbetçi sanırım, görevi yani, ama nerdee...

hocam hizmetimiz de bizden farklı değil nöbetçi gibi

sanırım nöbetten ve diğer işlerden muaf tutulacağım çünkü zamanım yok.....bugün söyledim tamam dedi mr mudur. inşaaah

dengem' Alıntı:
bir de şöyle bir durum oluyor. Diğer öğretmen arkadaşlar size gelip: "işte sizden önceki arkadaş bizim her işimizi yapardı. bilgisayarımıza oyun program vs. yüklerdi. sağolsun bizi kırmazdı " deyip seni de etkisi altına almaya çalışan(kölelik) tipler de mevcut.. Bana böyle diyenlere demek ki o arkadaşın boş zamanı çokmuş ki size bile yardım etmiş diyorum.. Gereken cevabı alan bu boş beleş arkadaşlar odamdan iyi günler deyip çıkıyorlar..

hocam eskiden ben de her gelene yardım eder, saatlerimi harcayabilirdim, onların basit bi format olarak gördükleri bile biraz sıkıntılı çıksa tüm gününü alabiliyor.. şimdi tabi yine yardımcı oluyorum ama uzun süreli işleri sadece bende hatrı olanlar için yapıyorum.. siz de bir düşünün okulda sizin için 2 saatlik bir işinizi yapacak kaç arkadaşınız var :)

peki bu eşşeğe semer vurmayı seven arkadaşlar btr'nin görevlerini tam olarak yapıyor musunuz?

mesela,
bde için neler yapıyorsunuz
öğretmenlere seminer mi veriyorsunuz
fatih projesinin o akılı tahtataları ile bilişim tek rehberiği adına ne yapıyorsunuz
ek-1deki görevlerin hangierini tam olarak yerine getirdiğinize inanıyorsunuz.

bazı görevleri kabul etmek eşşeklik değildir biraz da vicdani bir mesele.... boş boş oturmaktan sıkılmıyor musunuz. ders saatleri fazla olanlar için demiyorum...

Ben bu işleri yapıyorum diyenleri gördükçe neden bölüm olarak yerlerde süründüğümüzü anlıyorum. Neyse göreviniz onu yapın vicdanen de rahat olursunuz.. Nöbetmiş sınıf rehberliğiymiş felan nasıl kabul ediyorsunuz anlamıyorum. Kendi müdürüm bana da nöbet vercem dedi bende veremezsiniz dedim açıkladım nitekim veremedi. Biraz dik durun derim...

ITCOWS' Alıntı:
peki bu eşşeğe semer vurmayı seven arkadaşlar btr'nin görevlerini tam olarak yapıyor musunuz?

mesela,
bde için neler yapıyorsunuz
öğretmenlere seminer mi veriyorsunuz
fatih projesinin o akılı tahtataları ile bilişim tek rehberiği adına ne yapıyorsunuz
ek-1deki görevlerin hangierini tam olarak yerine getirdiğinize inanıyorsunuz.

bazı görevleri kabul etmek eşşeklik değildir biraz da vicdani bir mesele.... boş boş oturmaktan sıkılmıyor musunuz. ders saatleri fazla olanlar için demiyorum...

başkalarının görevlerini yapınca mı maaşımızı hak edeceğiz.Asıl görevin sahipleri maaşları nasıl hak edecekler?

BBNET
Geri