Bu Reflü öldürecek beni

Kodla Büyü

barthez

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar içinizde bu sorunla uğraşan, ilaç ile bunu yenen ve tavsiyesi olanlar varsa lütfen yazar mısınız? Yaşam kalitemi mahvediyo bu hastalık, resmen tüm vücudum yanıyor gibi. :(

Sayın hocam endoskopi yaptırmanı öneririm. Doktora gitmen şart. O kadar korkulucuk birşey değil ki yaptırdım. Asitli içecek, alkol, sigara, çok yağlı şeylerden uzak dur. Yemek meyve ve su sıralamasını araştır bunlar seni etkiler..

Aynen, bende de var 2 yıldır.. o kadar etkiliyorki beni; sürekli soda içme isteği, halsizlik, baş ağrısı vs.. saymakla bitmez zararları :(
Bu hastalık stresten olur. Demek sende sıkıntılısın hocam benim gibi..

Bote0621' Alıntı:
Sayın hocam endoskopi yaptırmanı öneririm. Doktora gitmen şart. O kadar korkulucuk birşey değil ki yaptırdım. Asitli içecek, alkol, sigara, çok yağlı şeylerden uzak dur. Yemek meyve ve su sıralamasını araştır bunlar seni etkiler..
Hocam gittim şu anda ilaç tedavisi yapıyoruz ve dikkatde ediyorum. İnş geçer, endoskopi yapmıştım öncesinde nefret ediyorum. Olmaz ise Adana yada Antep'e gidicem inş geçer, sadece sizlerin özel tavsiyeleri var mı merak ettim.

tuncay2744' Alıntı:
Aynen, bende de var 2 yıldır.. o kadar etkiliyorki beni; sürekli soda içme isteği, halsizlik, baş ağrısı vs.. saymakla bitmez zararları :(
Bu hastalık stresten olur. Demek sende sıkıntılısın hocam benim gibi..
bu kadar pisliğin içerisinde mümkün mü sayın hocam. bazen keşke düşünmesem, kör bi cahil olsam diyorum.

Sayın Hocam öncelikle Geçmiş olsun...
Saraçoğlundan duymuştum her mide yandığında bir yudum süt ağırdıkça bir yudum süt ...

Hocam doktora git. Tavsiyelerine uy, verdiği ilaçları kullan.

Sonra da benim tavsiyeme uy doktorunkileri terketmeden ve tabii ki doktoruna da danışarak.

1. Ayran, ev yoğurdundan, katkısız bir sütten yapılmış
2. Acısız şalgam suyu
3. Boza
4. Kefir

her öğününde bunlardan birisi bulunsun, aralarda yine iç, şalgamı çok abartma ama iç

en iyisi ve rahat bulabileceğin ayran

midedeki asit düzeyini bu mayalı içeceklerle düzenleyebilirsin. Ayrıca midedeki bakteri ve mantar taribatlarını bunlarla engellersin, faydalı bakteri ve mayaları çoğaltırsın.

Doktorun bunları kullanma, zararlı olur diyeceğini zannetmiyorum ama yine de doktora muhakkak danışın.

Çok sıcak ve soğuk içecek ve yiyecek tüketmeyin, gece sıkı giyip yatın, organlarınızı üşütmeyin, elbette bunlar reflünün nedeni değil ama reflü olan mideyi iyi korumalısınız.

Asitli içecek tüketmeyin. Doktor süt önerecektir muhtemelen, sütü de için.

Ama ayran, kefir, boza ve şalgam bunları unutmayın.

Allah şifa versin.

benden de vardı çok rahatsız ediyordu .. yandıkça bir kaç yudum soğuk süt işe yaramıştı,
geçen yıl spor yaptım salonda 3-4 kilo verdim artık pek yanma olmuyor iyice azaldı. kiloda sebeb olabiliyor reflüye

hocam, bende zaman zaman sıkıntı çekiyorum bu hastalıktan. süt önerisini değerlendir bence, ben çok faydasını gördüm; ancak fazla değil sadece bir yudum soğuk süt içeceksin.

geçmiş olsun...

hocam süt geçici çözüm. ciddi yanmalarda işe yaramamaya başlıyor zamanla. bende de vardı, hatta bazen tekrar oluyor. doktora gittim kesin tedavisi diye birşey yok. arkadaşların dediği gibi çözüm beslenmeye dikkat etmek. soğuk, sıcak, acı, asitli, yağlı yememeye veya yerken abartmamaya dikkat ediceksiniz. ha bide kilo probleminiz varsa zayıflamakta çözüm olabiliyor...

Hocam Geçmiş olsun bende'de Mevsim değiştiği zamanlar bende'de başlıyor şuan yok Ama şunlara dikkat edin tuzlu birşeyler yediğinizde arkasına tatlı yiyecek yemeyin acı baharatlı,kola,kahve içmeyin size önerim sağlığınız için 1 bardak süt(paket içinde 1lt) için bende içtiğim zaman reflü kalmıyor bana bi doktor demişti bu sadece bi öneri ama çok yanıyorsa bi doktora gidin Geçmiş olsun

Her sabah aç karnına proton-pompası inhibitörü çeşidindeki ilaçlardan birini içeceksin (Lansor,Lansoprazol vs..)
Bunların en iyisi Lansor, beni çok yağlı ve baharatlı yemediğim zaman 3-4 gün idare ediyor. Tok karnına da Gaviscon içenler var ama tok karnına mide yandığında bunu geçirecek çözüm bulamadım.

1 Yıldır aynı dertle uğraşıyorum. Sürekli ilaç kullanıyorum. İlaç alırken rahatlama oluyor. İlaçları kesince hemen tekrar başlıyor. Reflü basit ama hem yaşam kalitesini çok düşüren hemde tedavi edilmezse çok ciddi sonuçları olabilen bir rahatsızlık. İlaçlar ve yaşam tarzı değişiklikleri kısmen rahatlama sağlıyor. Ancak çok ilerlerse cerrahi yöntemlerle tedavi ediliyor. İlaçlarını doktor zaten söylemiştir. Ben sana beni rahatlatan bazı şeylerden bahsedeyim. Öncelikle akşamları yemekten sonra en az 2 saat yatmayacaksın. Yatarken başını yükseltmen fayda sağlıyor. Beli veya karnı sıkan kemer yada dar kıyafetlerden uzak durmak lazım. Asitli içecekleri tamamen hayatından çıkartmalısın. Çay, kahve, kızartılmış besinler, yağlı yiyecekler, fast food tarzı yiyecekler, özellikle çikolata ve kakaodan uzak duracaksın. Alkol ve sigaradan kesinlikle uzak duracaksın. Öğün sayısını artırıp öğünlerde alınan besin miktarlarını azaltacaksın. Stres reflüyü artırıyor. Stresten uzak kalabilmek mümkün olsa keşke... Ayrıca ben ada çayı ve kudret narı kullanıyorum. Bende rahatlama sağladı. Süt iyi gelir diyorlar ama süt bende reflüyü artırıyor. Hocam Allah kolaylık ve şifa versin. Benimde yaşantımı çok olumsuz etkiliyor.

hidayet38' Alıntı:
Bende de reflü ve mide fıtığı vardı. Yazın ameliyat oldum şimdilik bir sıkıntısı yok. :+1:
bende de ama ameliyatlık değildi
aktarlarda bi karışım satılıyor, kudret narı içine damla sakızı dövüp konuyor. 3-4 senedir bir sıkıntım yok çok şükür tabi bir şeye çok üzülmezsem...

Hocam 32 yaşındayım 17 yaşından beri aynı problem bende de var.Yediğin içtiğin şeylere dikkat et.LANSOR'u kesinlikle tavsiye ederim.aç karnına yut Ama çok sık kullanma olduu zaman kullan

İlacı yok malesef... Sadece gavisgon şurup var, onu arada bir kullanmalısınız. Bende de 5 yıldır var. ne ilaç kullandıysamda hiç bi fayda etömedi. Sadece gavisgon şurup içiyorum.
Tek ÇAresi var; düzenli beslenme. yağlı, tuzlu yememek.. Mesela ben dışarda pek fazla yemem, çünkü kesin dokunur mideme, seçici olunca, dikkat edince inanın unutuyorsunuz:)

hiç ilaç kullanma.. ben 6 sene kullandım..hiçbir faydası olmaz. reflünün çaresi yok. lansor, protenex gibi ilaçlar günlük çözümler sadece...yan etkisi yok denilse de zamanla midedeki asiti azaltığı için dolaylı zararları var...

Ben yaklaşık 1 yıldır, midem yanmaya başladığı an elma yiyorum...bir ısırık bile yanmayı kesmeye yetiyor...
Acı,tatlı,ekşi, kahve,çay, kola vs... ne varsa yiyor-içiyorum ve elma tüm yanmalara çözüm oluyor..

Vivident sakız yut. Diğerleri değil vivident.

Bir de tayinini halk eğitime iste. Stresten uzaklaş.

hocam ben tam 7 yıldır ve neredeyse hergün midem delinecek gibi mide yanması ve reflüyü çekiyorum uykumu çok etkiliyor, çay içemiyorum beni çok kısıtlıyor ama baharattan acıdan ekşiden de eksik kalmıyorum, öncelikle bunun ilaç tedavisi falan hikaye, ilaçlar sadece günü kurtarıyor zaten düzenli olarak bi kaç gün ilaç aldığınızda bir hafta falan kullanmasanızda rahatsızlık olmuyor.. bunun tek çözümü var oda ameliyat benim yemedi ameliyat olmak o yüzden ilaçla falan günü kurtarmaya devam ediyorum.. şu an kullandığım ilaç panref iki gün kullanıyorum 3 gün ara veriyorum böyle idare ediyorum.. Açıkçası yemek borusu kanserinden de it gibi tırsıyorum Allah esirgesin..

BBNET
Geri