Bu patlıcanı hiç gördünüz mü?

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Bu sevimli bitki, kuş yumurtasına benzeyen gür yapılı, erkenci, yumurta büyüklüğünde, çok verimli beyaz patlıcan çeşididir. Bitkinin görünüşünden dolayı "Yumurta Ağacı" ismini almıştır. Tadı çok lezzetlidir. Saksıda ve bahçesinde değişik türde patlıcan yetiştirmek isteyenlerin ekmesi gereken, çabuk mahsul alacağı bir türdür.

Ekli dosyalar

• yumurta ağacı.jpg
    yumurta ağacı.jpg
    48.1 KB · Görüntüleme: 1,202
siz yetiştirdiniz veya tadına baktınız mı hocam? özel yapılan yemeği falan var mıdır? çok mu soru sordum :) bide google a sorayım :mrgreen:

saidtr' Alıntı:
kendi genlerini de oynatmak isteyen varsa yiyebilir... :) :(
bir eleştiri mahiyetinde yazmıyorum ama hocam genleri ile oynanmayan ürün kaldı mı acaba merak ediyorum emin olun pazardan aldığınız sıradan ürünler bile hep genleri ile oynanarak elde edilmiştir sadece bizler onlara alıştıkta görmemezlikten geliyoruz isterseniz şöyle bir araştırın göreceksiniz ki çoğu ürün bu şekilde çeşitlendirilmiş

patlıcan pek yemeye uygun değil galiba. ama olsun ne zamandır aklımdaydı, bu bahane ile bir sürü tohum aldım. minik sera yapacağım balkona inş.

üst kattan su bastı evi dün iki gündür damlıyor. yağmurlama yöntemi ile sulamaya evimiz uygun şimdi :puhaha:

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
patlıcan pek yemeye uygun değil galiba. ama olsun ne zamandır aklımdaydı, bu bahane ile bir sürü tohum aldım. minik sera yapacağım balkona inş.

üst kattan su bastı evi dün iki gündür damlıyor. yağmurlama yöntemi ile sulamaya evimiz uygun şimdi :puhaha:
Bu durumu fırsata çevir. :puhaha:

uysalhalil33' Alıntı:
saidtr' Alıntı:
kendi genlerini de oynatmak isteyen varsa yiyebilir... :) :(
bir eleştiri mahiyetinde yazmıyorum ama hocam genleri ile oynanmayan ürün kaldı mı acaba merak ediyorum emin olun pazardan aldığınız sıradan ürünler bile hep genleri ile oynanarak elde edilmiştir sadece bizler onlara alıştıkta görmemezlikten geliyoruz isterseniz şöyle bir araştırın göreceksiniz ki çoğu ürün bu şekilde çeşitlendirilmiş
halil hocam maalesef haklısın. çocukluğumda çiftçilik yapan akrabalarımız tarlanın küçük bir kısmını tohumluk olarak ayırır, oradan mahsül almaz, gelecek senenin tohumlarını orada üretirlerdi. şimdi yetişen sebzeler genetiğiyle oynandığı için tohum vermiyor. Hatta ziraat mühendislerinin köy köy gezip tohum aradığı, Türkiye'nin tohum bankasını oluşturmak için uğraşları ile ilgili haberler çıkıyor.

http hocam haklısınız biz mersinde tarımla da uğraşan bir aileyiz ve biz normal satmalık ürünlerle yediğimiz ürünleri ayrı ayrı yetiştiriyoruz hazır aldığımız tohumlar çok verimli ve kaliteli kendi elimizdeki tohumlar az verimli ve kalitesiz ürün veriyor
sonucta sağlıklı ürün pazara çıkınca halk kötü diye beğenmiyor almıyor ve üretim boşa gidiyor
bizlerde kendimize özel yerli tohum ve bildiğimiz ırkları yetiştiriken malesef satış için yeni türleri ekiyoruz
bu bütün üretici için böyle çiftçinin suçu değil yerlisini gerçeğini beğenmeyen almayan halkın suçu diyorum ben...

uysalhalil33' Alıntı:
http hocam haklısınız biz mersinde tarımla da uğraşan bir aileyiz ve biz normal satmalık ürünlerle yediğimiz ürünleri ayrı ayrı yetiştiriyoruz hazır aldığımız tohumlar çok verimli ve kaliteli kendi elimizdeki tohumlar az verimli ve kalitesiz ürün veriyor
sonucta sağlıklı ürün pazara çıkınca halk kötü diye beğenmiyor almıyor ve üretim boşa gidiyor
bizlerde kendimize özel yerli tohum ve bildiğimiz ırkları yetiştiriken malesef satış için yeni türleri ekiyoruz
bu bütün üretici için böyle çiftçinin suçu değil yerlisini gerçeğini beğenmeyen almayan halkın suçu diyorum ben...
Manavdan özellikle yerli ürünleri gözüme kestiriyorum ama maalesef bu ürünler ya yok yada çok az.

ve sonunda beyaz patlıcanımızın hasadını yaptık. 1 hafta oluyor. çok kolay bir yemekte denedim. hayatımda bu kadar lezzetli patlıcan yemedim ben( abartı değil ). her türlü patlıcan yemeğine olur. yalnız yumurta şeklinde değil casper denilen biraz daha uzun cinsi patlıcan.

SİYAH DOMATES
Tadı ve lezzeti aynı sadece rengi farklı (İngiltere)

Ekli dosyalar

• domates.jpg
    domates.jpg
    21.9 KB · Görüntüleme: 208
BBNET
Geri