Bu olayı hatırladınız mı?

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
:sleep:

Ekli dosyalar

• okulöncesi.jpg
    okulöncesi.jpg
    58.9 KB · Görüntüleme: 1,184
Ben sorun çıkmayacağı kanaatindeyim. Zira Samanyolu TV İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü'nü çıkarttı konuşturdu. Bayağı bir sıkıştırdı(!) sonuçta onlar bile kanaat getirmişler ki olası aksaklıklardan bahsetmek yerine konuyu "sorun çıkmayacak" açıklaması ile kapattılar.

100 öğrenci kayıt olurken bugün 170 öğrenci kayıt yaptırmış. Labların kapanmayacağından bahsetti ama %70 öğrenci sayısı artmışken zaten sabahçı öğlenci eğitim verilen, kalabalık mevcutlu sınıflarda eğitim verilirken bu %70 fazla öğrenciyi nerede tedris edeceklerini ben anlayamadım. Sorun çıkmayacakmış açıklamasından tatmin olmadan önce sorulması gereken soru bu idi.

...

Ben de durumu şöyle yorumladım.

Öğrenciler düştüğünde kalabalıktan dolayı yere, sıraya çarpmayacaklar. Düşen öğrenci kesin bir başka öğrencinin üzerine düşmüş olacak. Altta kalan düşene hava yastığı vazifesi görecek. Böylelikle hiçbir yaralanma olmayacak.

Gölnüzünü ferah tutun arkadaşlar, büyüklerimiz herşeyi düşünmüşler.

obsearchver' Alıntı:

Öğrenciler düştüğünde kalabalıktan dolayı yere, sıraya çarpmayacaklar. Düşen öğrenci kesin bir başka öğrencinin üzerine düşmüş olacak. Altta kalan düşene hava yastığı vazifesi görecek. Böylelikle hiçbir yaralanma olmayacak.
Burada koptum. :lol:

Okulların çoğu zaten ikili eğitim yapıyordu, yeni derslik açmak için mecburen bazı sınıfları birleştirerek mevcutlarını daha kalabalık yapacaklar. Yeni sistem nedeni ile mevcut 1 binada tekli eğitim yapanlar da mecburen ikili eğitime dönecek. Aralarında 1,5 yaş fark bulunan öğrencilere aynı sınıfta ders verecek sınıf öğretmenlerinin neler yaşayacağını düşünemiyorum. Her sınıfa bir de yardımcı bayan görevli lazım. Bu çocuklar kayıp nesil olacak.

http://www.memurlar.net/haber/271924/ bu haberde bahsedildiği gibi özellikle İstanbul'da çok büyük problemler çıkacak. Kabak önce okul idarelerinin sonra da sistemin şamar oğlanı öğretmenlerin üzerinde patlayacak. Yaşanan olumsuzluklarda savunmasız öğretmenler veliye hedef gösterilecek.

Devlet büyüklerimiz sürekli öğretmeni suçluyor burada günah keçileri belli yani.

Allah kimseye böyle acı vermesin. hepimiz ana babayız, çocuğun canın gitmiş, kıytırık müdür kendince aileyi cennetle teselli ediyor!!!adamın ciğeri yanıyor sayın yetkililerimiz hariçten gazel okuyor, memlekette, işi ehil olana vermemek gibi bir hastalığımız olduğu sürece daha çok canlar yanar.hatırlattığın için sağolasın hasari hocam

İyi de o çocuk 1.sınıf değil anaokulu öğrencisiydi .....orada sistemle ilgili değil okul idaresiyle ilgili bir sorun var...şimdi de eskiden pek farkı olmayacak...
-------------
Saray geleneğine göre şehzadeler (padişahın oğulları) ve sultanlar (padişahın kızları) dört yaş, dört ay, dört günlükken eğitime başlardı. İlber Ortaylı bunun günümüze bakan bir yönüne dikkat çeker: “Bugün eğitime başlamak için çocuğun yedi yaşına gelmesinin beklenmesi özellikle dil eğitimi için çok geçtir.” Bırakın dört yaşında eğitime başlamayı, ne yazık ki son zamanlarda beş yaşındakilerin eğitim alıp alamayacağı hâlâ tartışılmaktadır.
--------
ingilterede de 4-5 yaşlarında eğitim başlıyor....tedbirler alındıktan sonra erken eğitim sorun değil katkı sağlar.

ilon' Alıntı:
İyi de o çocuk 1.sınıf değil anaokulu öğrencisiydi .....orada sistemle ilgili değil okul idaresiyle ilgili bir sorun var...şimdi de eskiden pek farkı olmayacak...
-------------
Saray geleneğine göre şehzadeler (padişahın oğulları) ve sultanlar (padişahın kızları) dört yaş, dört ay, dört günlükken eğitime başlardı. İlber Ortaylı bunun günümüze bakan bir yönüne dikkat çeker: “Bugün eğitime başlamak için çocuğun yedi yaşına gelmesinin beklenmesi özellikle dil eğitimi için çok geçtir.” Bırakın dört yaşında eğitime başlamayı, ne yazık ki son zamanlarda beş yaşındakilerin eğitim alıp alamayacağı hâlâ tartışılmaktadır.
--------
ingilterede de 4-5 yaşlarında eğitim başlıyor....tedbirler alındıktan sonra erken eğitim sorun değil katkı sağlar.
Çocuk okula başladığı gün çocukluğu bitmiş demektir ondan sonrası endişe ve kaygılarla geçiyor hayatı. Şimdide anaokuluna gidecek öğrenciler ilkokula başlamış oluyor işte. Hemde isteğe bağlı değil zorunlu şekilde başlıyor. Peki gerçekten okullarda ne önlemler alındı kırılan cam parasını bile veliden alın diyen meb sizce önlem aldı mı?

Ben de 2 çocuğumu ( 2ye geçtiler)okula gönderirken aynı endişeleri taşıyorum ama sonuçta özel okul değil...anaokulunu özelde okudular ama şimdi devlet okulunda arkadaşlarına göre fazla masum kalıyorlar...yani devlet okuluna erken başlaması ortama erken alışması anlamına geliyor...Aslında okullar ilkokul ortaokul olrak ayrılabilseydi daha az sorun olacaktı küçükler için ama %90 oranında okullar ayrılamadı...niye ortaokul yada ilkokul vatandaşın evine uzak olacağı için....Yani asıl tehlike yapıda değil insan unsurunda.

ilon' Alıntı:
-------------
--------

Hocam keşke padişah çocuğuna sunulan imkanlar sunulabilse de 4 yaşında eğitime başlatsalar.
Okullarımızın çoğu, değil diğer imkanları sağlamak en temel güvenlik ve temizlik şartları açısından bile yeterli durumda değil. Daha kalabalık sınıflarda daha küçük çocuklar eğitime başlatılmaya çalışıldığında sıkıntı büyüyecek.
Benim gördüğüm ana sınıflarında mevcut 20-25 ten fazla olmuyor. Ders yapılan yer, sıralar normal derslikteki gibi dizayn edilmemiş. Zemin halıflex döşemeli, içeri ayakkabı ile girilmiyor. Öğretmenlerin yanında yardımcı bir de bayan görevli vardı. Ana sınıfında öğrenci başına 80-100 TL alınan okullarda bunlar yapılabiliyor.
Aynı çocuklar 40-50 kişilik normal dersliklere hem de kendilerinden 1-1,5 yaş büyüklerle sokulduğunda neler olur.

obsearchver' Alıntı:
Ben sorun çıkmayacağı kanaatindeyim. Zira Samanyolu TV İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü'nü çıkarttı konuşturdu. Bayağı bir sıkıştırdı(!) sonuçta onlar bile kanaat getirmişler ki olası aksaklıklardan bahsetmek yerine konuyu "sorun çıkmayacak" açıklaması ile kapattılar.

100 öğrenci kayıt olurken bugün 170 öğrenci kayıt yaptırmış. Labların kapanmayacağından bahsetti ama %70 öğrenci sayısı artmışken zaten sabahçı öğlenci eğitim verilen, kalabalık mevcutlu sınıflarda eğitim verilirken bu %70 fazla öğrenciyi nerede tedris edeceklerini ben anlayamadım. Sorun çıkmayacakmış açıklamasından tatmin olmadan önce sorulması gereken soru bu idi.

...

Gölnüzünü ferah tutun arkadaşlar, büyüklerimiz herşeyi düşünmüşler.

Süpersin hocam :D

ilon' Alıntı:
Ben de 2 çocuğumu ( 2ye geçtiler)okula gönderirken aynı endişeleri taşıyorum ama sonuçta özel okul değil...anaokulunu özelde okudular ama şimdi devlet okulunda arkadaşlarına göre fazla masum kalıyorlar...yani devlet okuluna erken başlaması ortama erken alışması anlamına geliyor...Aslında okullar ilkokul ortaokul olrak ayrılabilseydi daha az sorun olacaktı küçükler için ama %90 oranında okullar ayrılamadı...niye ortaokul yada ilkokul vatandaşın evine uzak olacağı için....Yani asıl tehlike yapıda değil insan unsurunda.
Yapı hazır değil, sınıf hazır değil, lavabolar hazır değil, sıralar hazır değil,idareci hazır değil,öğretmen hazır değil, çocuklar hazır değil (bebeler),müfredat hazır değil, kitaplar hazır değil,personel hazır değil. peki soruyorum bu sisteme göre ne hazır? iki hafta sonra başlayacak okulda allah aşkına ne hazır!

bence hemen bu seminer döneminde öğretmenlere eğitim verilsin.malum her şeyin suçlusu doğal olarak biziz...

ilon' Alıntı:
-------------
--------

İyi de anasınıfı vardı. Çocuklar 4-5 yaşında okuma yazma eğitimine mi başlıyormuş İngiltere'de.

Padişah çocuklarına 4 yaş 4 ay 4 günlük olana kadar tuvalet eğitimi de verilmiyor muydu?

Edebiyat yapıp, lafı dolandıracaksak eğer eğitim ailede başlar, okulda değil.
Eğitim doğumla başlar 4 yıl 4 ay 4 günlükken değil.

BEnzer mi geldi? Aynı senin gibi lafı dolandırdım.

Cevap ver o zaman.

Benim yaşadığım ilçe 500-600 bin nüfuslu bir ilçe.

Dağ başı değil. Bir takım imkanların, eğitim imkanlarının insanca sağlanıyor olması gerekir değil mi? Köy değil burası yahu.

Ama sabahçı öğlenci olmayan toplasan 2-3 okul ya var ya yok.
Sınıf mevcutları 30-50 belki fazlası da vardır, değişiyor.
Okul binaları yetersiz, küçük, boş derslik pek yoktur sanırım.
Bahçelerden hiç bahsetmeyelim, sabahçı ve öğlenci öğrencileri aynı anda bahçeye sığdıramayan okullar var.
Ha, tablet ve akıllı tahtaları olacak İnşallah; ne büyük gelişme eğitim adına.

Geçen seneye göre 1. sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenci sayısı %70 artmış görünüyor.
Bu öğrencileri nereye sığdıracaklar, nasıl sığdıracaklar???

Padişah bebesi değil ki bunlar, İngiliz avanesinden de değiller.

Bu bebeler hangi şartlarda eğitim görecek. Bir sırada 3 tablet olur mu?

Yok hocam ne düzenlemesinden bahsediyoruz, böyle kapsamlı bir değişikliğin gelişi güzel-oldu bitttiye getirilerek ,planlamadan test etmeden,her kesimin özellikle işi yapacak olan öğretmenlerin bile görüşü alınmadan , yapılan uygualamada ne aksaklıklar oldugu şimdiden görünüyor.

Norm fazlası oluşan kadrolar,yetersiz derslikler,ders seçimleri sıkıntıları görüyorsunuz.
Vatandaşın çoğunun bundan haberi yoktur.

memo-x' Alıntı:
Yok hocam ne düzenlemesinden bahsediyoruz, böyle kapsamlı bir değişikliğin gelişi güzel-oldu bitttiye getirilerek ,planlamadan test etmeden,her kesimin özellikle işi yapacak olan öğretmenlerin bile görüşü alınmadan , yapılan uygualamada ne aksaklıklar oldugu şimdiden görünüyor.

Norm fazlası oluşan kadrolar,yetersiz derslikler,ders seçimleri sıkıntıları görüyorsunuz.
Vatandaşın çoğunun bundan haberi yoktur.
amaç salak bilinçsiz şapşal soyut düşünemeyen enbesil nesiller yetiştirmektir.
8 yıllıkta hiç dğeilse dinsiz nesiller amaçlanıyordu hangisi sizce daha kötü :mrgreen:

2 sınıf daha açılarak okuldaki sınıf sayısı 6 ya çıkarıldı ama 4 sınıfla 35-40 kişi olan sınıflarımız bu yıl 6 sınıf olmasına rağmen 65 kişi... bu yıl okula giden çocuklar resmen harcanmış olacak...

baynadir' Alıntı:
2 sınıf daha açılarak okuldaki sınıf sayısı 6 ya çıkarıldı ama 4 sınıfla 35-40 kişi olan sınıflarımız bu yıl 6 sınıf olmasına rağmen 65 kişi... bu yıl okula giden çocuklar resmen harcanmış olacak...

:cry: Ben 28 Şubat mağduru meslek liseliyim. Çocuğumda 4+4+4 mağduru 1. sınıf öğrencisi olacak. Aldıkları eğitim bir yana, bu çocuklar üniversite sınavına bile her yıl olduğundan belki yarım MİLYON fazla rakip ile rekabet etmek zorunda kalacaklar. Yani taaa en başından sonuna kadar hep hep hep talihsizlik olacak onlar için.

Kervan yolda düzülür atasözü tam mebin uygulamaları için söylenmiş. Hele bi proje yapalımda aksaklık olursa sonra hallederiz.

obsearchver' Alıntı:
baynadir' Alıntı:

:cry: Ben 28 Şubat mağduru meslek liseliyim. Çocuğumda 4+4+4 mağduru 1. sınıf öğrencisi olacak. Aldıkları eğitim bir yana, bu çocuklar üniversite sınavına bile her yıl olduğundan belki yarım MİLYON fazla rakip ile rekabet etmek zorunda kalacaklar. Yani taaa en başından sonuna kadar hep hep hep talihsizlik olacak onlar için.

obsearchver' Alıntı:
baynadir' Alıntı:

hocam devlet hastanesinden fiziksel gelişimini tamamlamamıştır yazısı alın veya 1 yıllık cezasını ödeyip göndermeyin...

Zaten hastaneler dolup taşıyormuş herkes rapor alma peşinde. Eee vatandaş ne yapsın vatandaşta haklı. Devlet diyor ki tamam ben yanlış yapıyorum ama inat ediyorum bu inadımın geçmesi için git sahte rapor al beni ikna et.

hasari' Alıntı:
Zaten hastaneler dolup taşıyormuş herkes rapor alma peşinde. Eee vatandaş ne yapsın vatandaşta haklı. Devlet diyor ki tamam ben yanlış yapıyorum ama inat ediyorum bu inadımın geçmesi için git sahte rapor al beni ikna et.

hasari hocam, türk tabipler birliğinin açıklaması linkte. Zahmet edip okuyun. Bunları sokaktaki, kahvedeki -sürekli bunu kullanıyoruz aşağılama gibi oldu artık ama :)- adam demiyor.
http://www.ttb.org.tr/index.php/Haberler/444-3269.html
Çok ilginç, her yerden çeşitli uyarılar, uygulamanın yanlışlığı ile bilimsel açıklamalar -ülkemizde pek de geçerli olmayan açıklama türü- yapılır ama, nafile. 4+4+4 geçecek dendi ve geçti.

Bir imam hatip uğruna ya rab, ne çocuklar batıyor.

cumhurtorun' Alıntı:
hasari' Alıntı:

hasari hocam, türk tabipler birliğinin açıklaması linkte. Zahmet edip okuyun. Bunları sokaktaki, kahvedeki -sürekli bunu kullanıyoruz aşağılama gibi oldu artık ama :)- adam demiyor.
Çok ilginç, her herden çeşitli uyarılar, uygulamanın yanlışlığı ile bilimsel açıklamalar -ülkemizde pek de geçerli olmayan açıklama türü- yapılır ama, nafile. 4+4+4 geçecek dendi ve geçti.

Daha geçen sene dünya kadar okulöncesi öğretmeni atadılar ve okul öncesi eğitimin önemini vurguluyorlardı bugün ne oldu okul öncesi kaldı mı?

hasari' Alıntı:
cumhurtorun' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Çok ilginç, her herden çeşitli uyarılar, uygulamanın yanlışlığı ile bilimsel açıklamalar -ülkemizde pek de geçerli olmayan açıklama türü- yapılır ama, nafile. 4+4+4 geçecek dendi ve geçti.

Daha geçen sene dünya kadar okulöncesi öğretmeni atadılar ve okul öncesi eğitimin önemini vurguluyorlardı bugün ne oldu okul öncesi kaldı mı?
aynen öyle valla bunları ne yapacaklarını düşünüyorlar hatta

BBNET
Geri