Burada koptum. :lol:obsearchver' Alıntı:Ben de durumu şöyle yorumladım.
Öğrenciler düştüğünde kalabalıktan dolayı yere, sıraya çarpmayacaklar. Düşen öğrenci kesin bir başka öğrencinin üzerine düşmüş olacak. Altta kalan düşene hava yastığı vazifesi görecek. Böylelikle hiçbir yaralanma olmayacak.
Çocuk okula başladığı gün çocukluğu bitmiş demektir ondan sonrası endişe ve kaygılarla geçiyor hayatı. Şimdide anaokuluna gidecek öğrenciler ilkokula başlamış oluyor işte. Hemde isteğe bağlı değil zorunlu şekilde başlıyor. Peki gerçekten okullarda ne önlemler alındı kırılan cam parasını bile veliden alın diyen meb sizce önlem aldı mı?ilon' Alıntı:İyi de o çocuk 1.sınıf değil anaokulu öğrencisiydi .....orada sistemle ilgili değil okul idaresiyle ilgili bir sorun var...şimdi de eskiden pek farkı olmayacak...
-------------
Saray geleneğine göre şehzadeler (padişahın oğulları) ve sultanlar (padişahın kızları) dört yaş, dört ay, dört günlükken eğitime başlardı. İlber Ortaylı bunun günümüze bakan bir yönüne dikkat çeker: “Bugün eğitime başlamak için çocuğun yedi yaşına gelmesinin beklenmesi özellikle dil eğitimi için çok geçtir.” Bırakın dört yaşında eğitime başlamayı, ne yazık ki son zamanlarda beş yaşındakilerin eğitim alıp alamayacağı hâlâ tartışılmaktadır.
--------
ingilterede de 4-5 yaşlarında eğitim başlıyor....tedbirler alındıktan sonra erken eğitim sorun değil katkı sağlar.
ilon' Alıntı:İyi de o çocuk 1.sınıf değil anaokulu öğrencisiydi .....orada sistemle ilgili değil okul idaresiyle ilgili bir sorun var...şimdi de eskiden pek farkı olmayacak...
-------------
Saray geleneğine göre şehzadeler (padişahın oğulları) ve sultanlar (padişahın kızları) dört yaş, dört ay, dört günlükken eğitime başlardı. İlber Ortaylı bunun günümüze bakan bir yönüne dikkat çeker: “Bugün eğitime başlamak için çocuğun yedi yaşına gelmesinin beklenmesi özellikle dil eğitimi için çok geçtir.” Bırakın dört yaşında eğitime başlamayı, ne yazık ki son zamanlarda beş yaşındakilerin eğitim alıp alamayacağı hâlâ tartışılmaktadır.
--------
ingilterede de 4-5 yaşlarında eğitim başlıyor....tedbirler alındıktan sonra erken eğitim sorun değil katkı sağlar.
obsearchver' Alıntı:Ben sorun çıkmayacağı kanaatindeyim. Zira Samanyolu TV İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü'nü çıkarttı konuşturdu. Bayağı bir sıkıştırdı(!) sonuçta onlar bile kanaat getirmişler ki olası aksaklıklardan bahsetmek yerine konuyu "sorun çıkmayacak" açıklaması ile kapattılar.
100 öğrenci kayıt olurken bugün 170 öğrenci kayıt yaptırmış. Labların kapanmayacağından bahsetti ama %70 öğrenci sayısı artmışken zaten sabahçı öğlenci eğitim verilen, kalabalık mevcutlu sınıflarda eğitim verilirken bu %70 fazla öğrenciyi nerede tedris edeceklerini ben anlayamadım. Sorun çıkmayacakmış açıklamasından tatmin olmadan önce sorulması gereken soru bu idi.
...
Ben de durumu şöyle yorumladım.
Öğrenciler düştüğünde kalabalıktan dolayı yere, sıraya çarpmayacaklar. Düşen öğrenci kesin bir başka öğrencinin üzerine düşmüş olacak. Altta kalan düşene hava yastığı vazifesi görecek. Böylelikle hiçbir yaralanma olmayacak.
Gölnüzünü ferah tutun arkadaşlar, büyüklerimiz herşeyi düşünmüşler.
Yapı hazır değil, sınıf hazır değil, lavabolar hazır değil, sıralar hazır değil,idareci hazır değil,öğretmen hazır değil, çocuklar hazır değil (bebeler),müfredat hazır değil, kitaplar hazır değil,personel hazır değil. peki soruyorum bu sisteme göre ne hazır? iki hafta sonra başlayacak okulda allah aşkına ne hazır!ilon' Alıntı:Ben de 2 çocuğumu ( 2ye geçtiler)okula gönderirken aynı endişeleri taşıyorum ama sonuçta özel okul değil...anaokulunu özelde okudular ama şimdi devlet okulunda arkadaşlarına göre fazla masum kalıyorlar...yani devlet okuluna erken başlaması ortama erken alışması anlamına geliyor...Aslında okullar ilkokul ortaokul olrak ayrılabilseydi daha az sorun olacaktı küçükler için ama %90 oranında okullar ayrılamadı...niye ortaokul yada ilkokul vatandaşın evine uzak olacağı için....Yani asıl tehlike yapıda değil insan unsurunda.
ilon' Alıntı:İyi de o çocuk 1.sınıf değil anaokulu öğrencisiydi .....orada sistemle ilgili değil okul idaresiyle ilgili bir sorun var...şimdi de eskiden pek farkı olmayacak...
-------------
--------
amaç salak bilinçsiz şapşal soyut düşünemeyen enbesil nesiller yetiştirmektir.memo-x' Alıntı:Yok hocam ne düzenlemesinden bahsediyoruz, böyle kapsamlı bir değişikliğin gelişi güzel-oldu bitttiye getirilerek ,planlamadan test etmeden,her kesimin özellikle işi yapacak olan öğretmenlerin bile görüşü alınmadan , yapılan uygualamada ne aksaklıklar oldugu şimdiden görünüyor.
Norm fazlası oluşan kadrolar,yetersiz derslikler,ders seçimleri sıkıntıları görüyorsunuz.
Vatandaşın çoğunun bundan haberi yoktur.
baynadir' Alıntı:2 sınıf daha açılarak okuldaki sınıf sayısı 6 ya çıkarıldı ama 4 sınıfla 35-40 kişi olan sınıflarımız bu yıl 6 sınıf olmasına rağmen 65 kişi... bu yıl okula giden çocuklar resmen harcanmış olacak...
obsearchver' Alıntı:baynadir' Alıntı:2 sınıf daha açılarak okuldaki sınıf sayısı 6 ya çıkarıldı ama 4 sınıfla 35-40 kişi olan sınıflarımız bu yıl 6 sınıf olmasına rağmen 65 kişi... bu yıl okula giden çocuklar resmen harcanmış olacak...
:cry: Ben 28 Şubat mağduru meslek liseliyim. Çocuğumda 4+4+4 mağduru 1. sınıf öğrencisi olacak. Aldıkları eğitim bir yana, bu çocuklar üniversite sınavına bile her yıl olduğundan belki yarım MİLYON fazla rakip ile rekabet etmek zorunda kalacaklar. Yani taaa en başından sonuna kadar hep hep hep talihsizlik olacak onlar için.
obsearchver' Alıntı:baynadir' Alıntı:2 sınıf daha açılarak okuldaki sınıf sayısı 6 ya çıkarıldı ama 4 sınıfla 35-40 kişi olan sınıflarımız bu yıl 6 sınıf olmasına rağmen 65 kişi... bu yıl okula giden çocuklar resmen harcanmış olacak...
:cry: Ben 28 Şubat mağduru meslek liseliyim. Çocuğumda 4+4+4 mağduru 1. sınıf öğrencisi olacak. Aldıkları eğitim bir yana, bu çocuklar üniversite sınavına bile her yıl olduğundan belki yarım MİLYON fazla rakip ile rekabet etmek zorunda kalacaklar. Yani taaa en başından sonuna kadar hep hep hep talihsizlik olacak onlar için.
hasari' Alıntı:Zaten hastaneler dolup taşıyormuş herkes rapor alma peşinde. Eee vatandaş ne yapsın vatandaşta haklı. Devlet diyor ki tamam ben yanlış yapıyorum ama inat ediyorum bu inadımın geçmesi için git sahte rapor al beni ikna et.
Daha geçen sene dünya kadar okulöncesi öğretmeni atadılar ve okul öncesi eğitimin önemini vurguluyorlardı bugün ne oldu okul öncesi kaldı mı?cumhurtorun' Alıntı:hasari' Alıntı:Zaten hastaneler dolup taşıyormuş herkes rapor alma peşinde. Eee vatandaş ne yapsın vatandaşta haklı. Devlet diyor ki tamam ben yanlış yapıyorum ama inat ediyorum bu inadımın geçmesi için git sahte rapor al beni ikna et.
hasari hocam, türk tabipler birliğinin açıklaması linkte. Zahmet edip okuyun. Bunları sokaktaki, kahvedeki -sürekli bunu kullanıyoruz aşağılama gibi oldu artık ama- adam demiyor.
http://www.ttb.org.tr/index.php/Haberler/444-3269.html
Çok ilginç, her herden çeşitli uyarılar, uygulamanın yanlışlığı ile bilimsel açıklamalar -ülkemizde pek de geçerli olmayan açıklama türü- yapılır ama, nafile. 4+4+4 geçecek dendi ve geçti.
Bir imam hatip uğruna ya rab, ne çocuklar batıyor.
aynen öyle valla bunları ne yapacaklarını düşünüyorlar hattahasari' Alıntı:Daha geçen sene dünya kadar okulöncesi öğretmeni atadılar ve okul öncesi eğitimin önemini vurguluyorlardı bugün ne oldu okul öncesi kaldı mı?cumhurtorun' Alıntı:hasari' Alıntı:Zaten hastaneler dolup taşıyormuş herkes rapor alma peşinde. Eee vatandaş ne yapsın vatandaşta haklı. Devlet diyor ki tamam ben yanlış yapıyorum ama inat ediyorum bu inadımın geçmesi için git sahte rapor al beni ikna et.
hasari hocam, türk tabipler birliğinin açıklaması linkte. Zahmet edip okuyun. Bunları sokaktaki, kahvedeki -sürekli bunu kullanıyoruz aşağılama gibi oldu artık ama- adam demiyor.
http://www.ttb.org.tr/index.php/Haberler/444-3269.html
Çok ilginç, her herden çeşitli uyarılar, uygulamanın yanlışlığı ile bilimsel açıklamalar -ülkemizde pek de geçerli olmayan açıklama türü- yapılır ama, nafile. 4+4+4 geçecek dendi ve geçti.
Bir imam hatip uğruna ya rab, ne çocuklar batıyor.