bu ne demek oluyor arkadaslar

Kodla Büyü
hard disk kablosunu sök tak anakarta giden kabloyu kontrol et belkide hard disk arızalıdır.

işletim sistemi çükmüş olabilir veya bilgisayar flash disk ten boot edilmiştir ve bilgisayara flash disk takılı iken bilgisayar açılırsa bu uyarı verebilir.

Sayın hocam, sabit disk bozulmuş olabilir ya da windows çökmüş olabilir. Bilgisayarı windows CD'si ya da bootable USB ile açıp, sabit diski görüp görmediğini kontrol edin ya da bilgisayar açılırken bu hatayı almadan önce F2 ya da DEL (DELETE) tuşuna ya da BIOS'a girmek için kullanılan tuşa basarak BIOS'a girip, sabit diski görüp görmediğini kontrol edin. Sabit diski görüyorsa windows çökmüş olabilir, yeniden windows kurmayı (tabi öncesinde live bir işletim sistemiyle açıp yedek aldıktan sonra) deneyebilirsiniz.
Bu yazdıklarımdan hiç bir şey anlamadıysanız arkadaşınızı teknik servise gönderin. Sabit diski ile ilgili bir sıkıntı var deyin.

hocam laptop un arka tarafında hdd için vida yerleri vardır o vidaları çıkarınca hdd yi çıkarabilirsin yerinden çıkarıp yeniden tak bakalım yerine

emine çelik' Alıntı:
bios a girdim hdd yi görmüyor hocam
biosa default ayarı ver hocam. yine de görmüyorsa ya hdd bozulmuştur ya da yerinden çıkmıştır. yerinden çıkma olasılığı çok düşük.

kbaltaci' Alıntı:
işletim sistemi çükmüş olabilir veya bilgisayar flash disk ten boot edilmiştir ve bilgisayara flash disk takılı iken bilgisayar açılırsa bu uyarı verebilir.
"Açılış sıralamasındaki sürücüde açılış kaydı yok" demek. işletim sistemi çökmesi değil. ama flash disk takılı ise kesin odur.

BBNET
Geri