BU nasıl hukuk

Kodla Büyü
bence öncesi varsa daha feci... polisler resmen işi gücü bırakıp intikam peşine düşmüş.. çok fena.. ve evet polislerin içinde ciddi miktarda zorba sayısı arttı.. evet bunun adı zorbalık bunu yapanların adı da zorbadır... bizzat birden fazla polisle ayrı zaman ve olaylarda yaşadığım olayları anlatsam ne küfürler edilir...

hbasdereli' Alıntı:
Aga 11 kişi can havliyle bir kişiye dalacak kadar neye sinirlendi hiç bunu düşündünüz mü bu polislerden 11 taneside mi psikopattı ben o adamın açıkcası sağlam birisi olduğunu düşünmüyorum. Bir ara facebookta bir video izlemiştim bir sivil polise yüzlerce pkk yandaşı yaratık jiletlerle saldırmıştı adam kan revan içinde kalmıştı bu tip durumlar her korsan pkk gösterisinde yaşanıyor o polislere içinizden hiç merhamet duydunuz mu zannetmiyorum..

Sayın Hocam o polislere içimden ve hatta dışımdan merhamet duydum ama ne olursa olsun o korsan gösteride arada kalan polis bile ertesi gün PKK'lı olduğunu düşündüğü birisine o videodaki hareketleri yapamaz, hak nerede hukuk nerede o zaman bizlerde mağdur olduğumuz zaman kendi adaletimizi sağlayalım bu düşünce kabul edilebilir değil.

o 11 polis işten atılmadıkça benim bu ülkenin adalet sistemine güvenim -1000 den yukarı çıkmaz. Allah kimseyi polislerin eline düşürmesin. Lan adam pkk'lı bile olsa kelepçeler götürürsün. Delilleri ortaya koyar mahkemeye verirsin. Ama nerdeee.

İğreniyorum bazı şeylerden de burada yazmam hoş olmaz.

Ve son sözüm. Malesef hala 3. dünya ülkesiyiz. Böyle şeyler oldukça biz adam olmayız.

netman38' Alıntı:
genzo' Alıntı:
Adam pkk yanlısı bir laf ettiyse o dayağı da yer kusura bakmasın. Polisler de insan. Durduk yere bir insana neden dayak atsınlar. Zaten günümüzde şehit olur birşey olmaz ama terörist ölür ya da cezalandırılır medyada çıkar.

Mecliste adamlar her gün pkk yanlısı laf ediyor, niye gidip onları dövmüylar kiiiii. Olayı hemen "şehitlik" mecrasına çekip de, o kutsal insanların üzerinden böylesine şerefsizce bir olayı savunabilmekte ayrı bir insanlık formu gerektirir. Allahtan tek dileğim, beni ne bu polislin eline ne de bu yargının eline düşürsün.
Mecliste pkk övülüyor bizde çıkıp övelim ? Sizce bu cümle ne kadar doğru ?

kirsehirli' Alıntı:
netman38' Alıntı:
genzo' Alıntı:
Adam pkk yanlısı bir laf ettiyse o dayağı da yer kusura bakmasın. Polisler de insan. Durduk yere bir insana neden dayak atsınlar. Zaten günümüzde şehit olur birşey olmaz ama terörist ölür ya da cezalandırılır medyada çıkar.

Mecliste adamlar her gün pkk yanlısı laf ediyor, niye gidip onları dövmüylar kiiiii. Olayı hemen "şehitlik" mecrasına çekip de, o kutsal insanların üzerinden böylesine şerefsizce bir olayı savunabilmekte ayrı bir insanlık formu gerektirir. Allahtan tek dileğim, beni ne bu polislin eline ne de bu yargının eline düşürsün.
SAyın hocam netman38'in sözlerinde böyle birşey yok övelim demiyor,

meclisin ortasında adam övüyor senin maçan sıkmıyor birşey yapamıyorsun ama sokaktaki adamı kelle paça dövüp PKK propagandası yaptı diye mazeret uyduruyorsun diyor.

Sanırım söylenen cümleden yanlış bir anlam çıkardınız mevzu polemiğe dönmeden bu yanlış anlamanızı düzeltmek istedim sizde netman38'in yzadıklarını okursanız sizin söylediğiniz tarzda birşey kastetmediğini anlayacaksınızdır.

o adi polisleri öven arkadaşlar sadece içlerinden bir tanesi karınızın yanında size tek bir tokat atsın... 11 tanesini boşverin :) ertesi gün gelir buraya 7. göbek nenelerinden ta annelerine kadar saymaya başlamazsanız ben de neyim... 1 kişiye 10 kişi nerede olsa namussuzluktan öte birşey değildir.

bu arada polis düşmanı değilim 1. dereceden 4 tane polis akrabam var

Güzel ülkem ve ileri demokrasimiz. 30 Binde yeni alım var, bence rejimin adı derhal değişmelidir.

öğretmenin şu yorumları yaptığı bir forumda ülke hakkında çokta şikayetçi olmamak gerek aslında.......

ist_koord' Alıntı:
kirsehirli' Alıntı:
netman38' Alıntı:
genzo' Alıntı:

SAyın hocam netman38'in sözlerinde böyle birşey yok övelim demiyor,

meclisin ortasında adam övüyor senin maçan sıkmıyor birşey yapamıyorsun ama sokaktaki adamı kelle paça dövüp PKK propagandası yaptı diye mazeret uyduruyorsun diyor.

Sanırım söylenen cümleden yanlış bir anlam çıkardınız mevzu polemiğe dönmeden bu yanlış anlamanızı düzeltmek istedim sizde netman38'in yzadıklarını okursanız sizin söylediğiniz tarzda birşey kastetmediğini anlayacaksınızdır.

ist_koord hocam düşüncelerime tercüman olduğunu için teşekkür ederim. Aslında mesajı yazarken "meclistekilere g.tleri yemediği için bırak kıllarına dokunmayı saygı bile gösteriyorlar" yazmıştım fakat kaba olacağı ve sokak ağzı olacağı için yazmamıştım. Keşke yazsaymışım :) ben diyorum çanakkale boğazı adam anlamış yandı g.tümün ağzı!!!

bunu sağından solundan tutup yok pkk, yok şehit, komşuma sordum öyle değilmiş diyenler vicdansızdır. sebebi her ne olursa olsun 11 kişi 1 kişiyi çok rahat yakalayıp etkisiz hale getirir. dövmek nedir. biri de çıkmış yok 11 kişiyi kızdıracak ne dedi. vatandaşın dediği birşey yok. onları o hale ülkenin yönetimi getirdi. biber gazıyla insanlar öldürüldü, arkasındayız dediler. dur ihtarına uymayan genci öldürdüler, yargıtay kanıt yok dedi saldı. hiç kimse çıkıp 11-1 bir insanı suçlamaya kalkmasın, bu durumdaki haysiyetsizler ne 1 tane ne 11 tane.

dayak yiyen adamı nasıl bir konuma sokuldu adamı suçlu bölücü ilan ettik..dayak atanlar nasılda kahramanlaştırıldı yarında madalya veririz..küçük insan kişilerle orta insan olaylarla büyük insanlar fikirlerle ilgilenir diye bir söz vardır...kimi basit kişiler sadece kişilerle uğraşarak kendi kişiliğinide ortaya koyuyor..burada bi haksızlık vardır ve bu şekilde bir adelet anlayışı olmaz kim olursa olsun adalet yerini bulmalı o kişilerin polislik kurumuna leke sürdüğüne inanıyorum ben..

Yorumları okuyunca anlıyorum ki güzel ülkemin cehaletini kaldıracak olan öğretmenler bile cehaletin kinin insafsızlığın içindeler. Yazık memleketimin insanlarına, çocuklarını bizlere teslim ediyorlar, bizlerde insan haysiyetini yok saymayı ailesinin önünde kemerle darp etmeyi öğretiriz öğrencilerimize. Bu saatten sonra bizede ancak bu yakışır.

bu adamın pkk propagandasını yaptığını söyleyenlere bi bakalım kimler bunlar. adamı döven 11 polis. suçlular bunu biliyorlar ve tabiki bu ülke insanlarının en hassas olduğu noktadan adamı vurmak için ( zatende kürtmüş çok kolay bir yalan) yalan söylemiş olabilirler. ama nedense herkesde hemen inanmış. yani adamın kürt olduğunu duyunca bütün insanlar hemen yapıştırmış terörist damgasını. ne biçim bir düzen bu kardeşim.

hukukta bir kural vardır. bir şeyle suçlanıyor sanız suçsuz olduğunuzu ispat etmek zorunda değilsinizdir. sizi suçlayanlar suçlu olduğunuzu ispatlamak zorundadırlar.

yani adamın pkk lı olduğu sadece bir söylenti ama polislerin suçu apaçık ortada.

nasıl bir ülkede yaşıyoruz Allah'ım sen bize hepimize sabır ver.Adamı 11 kişi evire çevire dövüyorlar ve adam suçlu çıkıyor pöfffffffff diyorum sadece...

Basının bu olayın peşini bırakmaması lazım.Ayrıca illaki adli ceza şart değil idari ceza olarak görevden alınabilir bunlar.

ebfo45' Alıntı:
Olay anında ekip arkadaşlarıyla arkadaşlarıyla devriye gezerken müşteki Ahmet Koca'nın yandan araçları ile yavaş bir şekilde ilerlediklerini belirtti. Yavaş gitmeleri nedeni ile şüphelendiklerini ifade eden Gülcan, "Bu nedenle aracımızı yavaşlattık. Direksiyonda olan müşteki eli ile sinirli bir şekilde çekilin işareti yaptı. Biz aracımızı durdurduk. Önce Ahmet Gülen'le birlikte arabadan indik. Müştekinin yanına gittik. Araçtan inmesini ve kimliğini göstermesini istedik. Şahıs sinirli bir şekilde araçtan inip kapıyı sert bir şekilde kapattı. Kendisinin asteğmen olduğunu söyledi. Ancak biz tekrar kimliğini istedik. Şahıs bu sefer sinirli bir şekilde benim elime vurdu. Küfür edip 'bekleyin ben size kim olduğumu göstereceğim' dedi. Bu sırada diğer memur arkadaşım Ahmet Gülen'i de itekledi ve telefonla bir yeri aradı." diye konuştu.

Adam yedek subaymış. Biz de yedek subay olduk ama kimseye artislik yapmadık. polislerin yaptığını savunmuyorum işi abartmışlar.
:+1:

joombal' Alıntı:
ebfo45' Alıntı:
Olay anında ekip arkadaşlarıyla arkadaşlarıyla devriye gezerken müşteki Ahmet Koca'nın yandan araçları ile yavaş bir şekilde ilerlediklerini belirtti. Yavaş gitmeleri nedeni ile şüphelendiklerini ifade eden Gülcan, "Bu nedenle aracımızı yavaşlattık. Direksiyonda olan müşteki eli ile sinirli bir şekilde çekilin işareti yaptı. Biz aracımızı durdurduk. Önce Ahmet Gülen'le birlikte arabadan indik. Müştekinin yanına gittik. Araçtan inmesini ve kimliğini göstermesini istedik. Şahıs sinirli bir şekilde araçtan inip kapıyı sert bir şekilde kapattı. Kendisinin asteğmen olduğunu söyledi. Ancak biz tekrar kimliğini istedik. Şahıs bu sefer sinirli bir şekilde benim elime vurdu. Küfür edip 'bekleyin ben size kim olduğumu göstereceğim' dedi. Bu sırada diğer memur arkadaşım Ahmet Gülen'i de itekledi ve telefonla bir yeri aradı." diye konuştu.

Adam yedek subaymış. Biz de yedek subay olduk ama kimseye artislik yapmadık. polislerin yaptığını savunmuyorum işi abartmışlar.

siz bu laflara inandınız mı? ifadeye bak adam arabadan inmiş polisin eline vurmuş bu polisin ifadesi siz buna inancak kadar cahilmisiniz. akp li olmayan bir belediye başkanı suç işlerse örgütlü suç oluyor yada şike yapılırsa örgütlü suç olur polis yaparsa ne olur? bu polislerin yaptığı örgütlü suçtur. hele polislerden biri cemaatçiyse kimse onlara dokunamaz.

Polislerimizin, ufacık çocukların ırzına geçip katleden yaratıkları bile,halk linç etmesin diye koruyup adalete teslim ettiği gerçeği ortadayken , böyle bir olayda sırf adam sözde pkk lı olduğu için polisin yaptıklarını haklı bulanlarını anlayamıyorum.. Bu olayda adamın suçlu olduğuna inanıp polisin tutumunu alkışlayanlar, bir sapığı koruyan polisler hakkında ne düşünüyorlardır acaba.. Medeni ülkelerde, polisin görevi suçluyu yakalayıp adalete teslim etmektir..

polisler adamı yakalyıp hemen götürebilme imaknı var iken. dakikalarca karısının karşısında adamı tekme tokat dövüyorlar. hatta vatandaşları bile yaklaştırmıyorlar ordaki vatandaşları iteliyorlar. adamın pkk lı olduğunu kim nerde çıkardı adamın anlındamı yazıyor. budaki öğretmnler bu olayı bile meşrulatırmya çalışıyorlarya yazıklar olsun

adam ailesi ile beraber 1 kişi... video'yu izleyen görmüştür 7 delikanlı polisler adamı yerde tekmeliyor... eğer onlara çileden çıkmak serbest ise bize niye değil... 2 polis gayet rahat içeri alabilecekken... ama dediğim gibi baya delikanlı çıkmışlar... görev tanımları ceza vermelerini engelliyor ancak bize (öğretmenlere) en ufak bir olayda ceza giydiren hukuk niye ise onları koruyor. herkesin fikri kendine ama inşallah başınıza gelmez zira çoluğunun çocuğunun önünde öyle dayak yemek gayet kötü bir travma... ve yine çoluğunun çocuğunun önünde adamı öyle dövmekte yürek ister tebriklerimi sunuyorum...

netman38' Alıntı:
şuuu polisi savunanlar ezilip kavanoza girdiler her halde :)
O polisleri savunanlar bu durumu yaşayana kadar, memurlar ATM'ye gittiklerinde maaşlarının yatmadığını görene kadar anlamayacaklar bazı şeyleri yazık yazık yazık yazık yazık. :(

joombal' Alıntı:
ebfo45' Alıntı:

Cemal hocam 11 yada 2 sayısı farketmezde polisler tarafından kelepçelenip yerde tekmelenmek için ne kadar artislik yapmak lazım acaba

Hamit hocam senin adam astubaymış demen üzerine ilgili alıntıyı yaptım. Polisleri savunmadığımı da açıkça yazdım, buna rağmen yapılan yorumlara da sadece güldüm. İnsanlara ne dersen de senin anlattığın değil onların anladıkları önemli olan. Yaşadığım bir olayı anlatayım, sene 1987 yer İzmir Kadifekale. Eşrefpaşa Ortaokulundan sınıf arkadaşım Ahmetlerin Kadifekalenin içindeki evlerine gittik. Ahmet Kürttür antiparantez belirteyim. Bir ara surları gezmeye çıktık, gezerken aşağıdan iki polis bizi çağırdı, gittik yanlarına . Ahmet ne var abi dedi. Polis, turistlerden para istiyormuşsunuz dedi. Ahmet yok valla dedi. Polis sen nerelisin bakayım dedi. Ahmet İzmirliyim(Ki şivesi yöresini ele veriyordu) deyince polis elinin tersiyle bi kodu bizim Ahmete. Bu arad diğer polis copu çıkardı. Biz tabi başladık korkudan titremeye. 13 yaşında ufacık 3-4 çocuk kuytuda dayağı yiyecektik ki polislerden biri insafa geldi ..kitirin gidin deyince arkamıza bile bakmadan kaçtık gittik.
O günden sonra polis düşmanı oldum ve sol marjinal örgütlerin sempatizanı oldum. Uzun lafın kısası bir olayı genele mal etmek yanlıştır. Olayı sebep sonuç ilişkisine göre değerlendirmek lazımdır. Polis yanlış yapmıştır .Nokta.

Ayrıca buradaki tartışmaların hiç bir faydasının kimseye olmadığını düşünüyorum ve forumdaki son postumu(inşallah) atıp yatıyorum. Sabah erken gitmek lazım Cumaya yoksa Haremi şerifin (Kabe) etrafında araba koyacak yer bulamıyoruz.

bana da 3 tane yunus motosikletli polis mersin parkında çattı.Sebep nedir biliyor musunuz?O an cebimde sadece 10tl para var kimlik yok.Öğretmenim dedim az sonra buradan beni arabadan alacaklar dedim yok.Tamam gidelim karakola ama sonra gerisine razı olacak mısınız dedim oluruz dediler sırıtarak.Gittik karakola gerçek çıktı.Sırıtanın yaka sicil numarasını aldım.Bizim baba emekli istihbaratçı.Bunun ne kadar kirli çamaşırları varsa döktük sonra da motordan indi

genzo' Alıntı:
arkadaşım orada terörle mücadelemi vardı nasıl bir bağlantı kuruyorsun böle bir yaklaşım anaokulu çocuğunda bile yok...biraz empati kurun ist. göbeği bir vatandaş ailesinin yanında resmen darp ediliyor görüntülerde mevcut karşı tarafı hiçbirşey haklı çıkarmaz..polisin dövme diye bir yetkisi yoktur zaten kaldıki bu kişi sende olabilirdin...

genele mal edilmesi yanlış ayrıca böyle olayları araştırıp ceza verirse polis teşkilatı yücelir....

Koca “O dayaktan sonra polisler beni Davutpaşa’da metruk bir binaya götürüp bayılana kadar dövdü” iddiasında da bulunmuştu.

Polisler iddiayı yalanladı ancak Koca’nın anlatımlarını doğrular nitelikteki kayıtlara Habertürk ulaştı.

Koca’nın iddiasını doğrulayan kayıtlar polis araçlarının GPS sinyalleri incelenince ortaya çıktı.

Kayıtlara göre Pulcu Sokak’ta 01.30 sıralarında dövülerek gözaltına alınan Ahmet Koca’nın kelepçeli olarak içinde bulunduğu 80194 kodlu polis ekibi saat 03.10’a kadar Koca’nın tarif ettiği Davutpaşa bölgesinde kaldı. Koca’nın karakola ilk giriş kaydını yapan polisler olay saatini ise 03.15 olarak gösterdi. GPS kayıtları, şüpheli polislerin olayla ilgili tuttukları tutanakta olayın yaşandığı saati 01.30 yerine 03.15 olarak değiştirdiğini de ortaya çıkardı.

BBNET
Geri