BU nasıl hukuk

Kodla Büyü

cesur yürek99

Seçkin Üye
Seçkin Üye
11 polisin bir vatandaşı dövmesinden sonra 11 polis serbest bırakıldı dayak yiyen hakkında 6,5 yıl hapis isteniyor polislere hakaret ettiği ve görevlerini engellediği için en az 2,5 en falza6,5 yıl ceza alacak. polislerede kınama cezası gelir muhtemelen. işte hukuk

Adam pkk yanlısı bir laf ettiyse o dayağı da yer kusura bakmasın. Polisler de insan. Durduk yere bir insana neden dayak atsınlar. Zaten günümüzde şehit olur birşey olmaz ama terörist ölür ya da cezalandırılır medyada çıkar.

genzo' Alıntı:
Adam pkk yanlısı bir laf ettiyse o dayağı da yer kusura bakmasın. Polisler de insan. Durduk yere bir insana neden dayak atsınlar. Zaten günümüzde şehit olur birşey olmaz ama terörist ölür ya da cezalandırılır medyada çıkar.

Mecliste adamlar her gün pkk yanlısı laf ediyor, niye gidip onları dövmüylar kiiiii. Olayı hemen "şehitlik" mecrasına çekip de, o kutsal insanların üzerinden böylesine şerefsizce bir olayı savunabilmekte ayrı bir insanlık formu gerektirir. Allahtan tek dileğim, beni ne bu polislin eline ne de bu yargının eline düşürsün.

genzo' Alıntı:

Hocam ne garip adam astsubay o mu PKK yanlısı laf etmiş neyin kafasını yaşıyorsunuz yahu :)

Genzo biraz olsun utanmayı deneyebilirsin o görüntüleri izleyerek. Pkk yanlısı bile olsa(üstteki arkadaş olmayacağını anlatmış ama olsun) 10 kişinin 1 kişiye saldırmasını haklı çıkarmaz. Bu adamlar devletin polisi 2 polis takar kelepçeyi karakola çeker yargılanır. Bunların yaptığı ise şerefsizliktir.

ne utanmasından bahsediyorsunuz adamlar tvde masum rolü oynuyor. Geçen polisi çorba içerken şehit eden kız tvde boy göstermişti. Yine aynı şekilde masum rolüne yatmıştı.

Hocam tekrar edeyim adam astsubaymış şimdi polisi korumak için ama PKK yanlısı diyeceksen o zaman yakında ordudan atıldığını duymamız gerekecektir.

Olay anında ekip arkadaşlarıyla arkadaşlarıyla devriye gezerken müşteki Ahmet Koca'nın yandan araçları ile yavaş bir şekilde ilerlediklerini belirtti. Yavaş gitmeleri nedeni ile şüphelendiklerini ifade eden Gülcan, "Bu nedenle aracımızı yavaşlattık. Direksiyonda olan müşteki eli ile sinirli bir şekilde çekilin işareti yaptı. Biz aracımızı durdurduk. Önce Ahmet Gülen'le birlikte arabadan indik. Müştekinin yanına gittik. Araçtan inmesini ve kimliğini göstermesini istedik. Şahıs sinirli bir şekilde araçtan inip kapıyı sert bir şekilde kapattı. Kendisinin asteğmen olduğunu söyledi. Ancak biz tekrar kimliğini istedik. Şahıs bu sefer sinirli bir şekilde benim elime vurdu. Küfür edip 'bekleyin ben size kim olduğumu göstereceğim' dedi. Bu sırada diğer memur arkadaşım Ahmet Gülen'i de itekledi ve telefonla bir yeri aradı." diye konuştu.

Adam yedek subaymış. Biz de yedek subay olduk ama kimseye artislik yapmadık. polislerin yaptığını savunmuyorum işi abartmışlar.

Aga 11 kişi can havliyle bir kişiye dalacak kadar neye sinirlendi hiç bunu düşündünüz mü bu polislerden 11 taneside mi psikopattı ben o adamın açıkcası sağlam birisi olduğunu düşünmüyorum. Bir ara facebookta bir video izlemiştim bir sivil polise yüzlerce pkk yandaşı yaratık jiletlerle saldırmıştı adam kan revan içinde kalmıştı bu tip durumlar her korsan pkk gösterisinde yaşanıyor o polislere içinizden hiç merhamet duydunuz mu zannetmiyorum..

yok adamda küfür etmiş, yok tehtit etmiş yok bilmem ne yapmış diyen dangalaklara çok şaşırıyorum doğrusu. o zaman mahkemeleri kaldırıalım polisler insanların cezalarını yolun ortasında kendileri versin. hem ülkeye masraf olmaz.

xodeda' Alıntı:
yok adamda küfür etmiş, yok tehtit etmiş yok bilmem ne yapmış diyen dangalaklara çok şaşırıyorum doğrusu. o zaman mahkemeleri kaldırıalım polisler insanların cezalarını yolun ortasında kendileri versin. hem ülkeye masraf olmaz.

Bizleri kastetmiş iseniz dangalak lafını aynen size iade ediyorum hocam. Saygılar

ist_koord' Alıntı:
Hocam tekrar edeyim adam astsubaymış şimdi polisi korumak için ama PKK yanlısı diyeceksen o zaman yakında ordudan atıldığını duymamız gerekecektir.

Vatani Görevini yapmakta olan biri, Yani görevi asker değil..Dolayısı ile ordudan atılması söz konusu değil...

Harbiden tuhaf.. Polisin görevi adam döverek adaleti sağlamak değilki.. Gerçekten dövdükleri adamın suçlu olduğuna inanıyorlarsa, adamı yakalayıp yargıya teslim etmeliler.. Adamlar direkt yargısız infaz yapmışlar.. İnsan hakları, hukuk gibi kavramlar bize hala çok yabancı..

mütef' Alıntı:
Harbiden tuhaf.. Polisin görevi adam döverek adaleti sağlamak değilki.. Gerçekten dövdükleri adamın suçlu olduğuna inanıyorlarsa, adamı yakalayıp yargıya teslim etmeliler.. Adamlar direkt yargısız infaz yapmışlar.. İnsan hakları, hukuk gibi kavramlar bize hala çok yabancı..

hocam dikkatini çekeyim burası öğretmenlerin çoğunlukta olduğu bir forum. artık sokaktaki halkı sen düşün. okumuş eğitim almış öğretmenlerin bile bu düşünceye sahip olamaları acınacak durum.

artık Türkiye polis devleti oldu.
zamanında birileri "polisime dokundurtmam" demişti. ondan sonra durum ortada işte.

genzo' Alıntı:
..
hocam hiç bir hakaret 1 kişiye 11 kişi dalmayı haklı çıkarmaz. o kelepçeyi sana niye verdiler diye sorarlar insana. kaldı ki yukarıdaki savunma alıntısını okuyunca "bekle sen göreceksin" - "elime vurdu". bundan sonra acaba "SOBE" - "ebe sensin" diye bir laf gelecek diye bekledim açıkçası. çünkü bu savunmaları ilk okul çocukları bile artık yapmıyor kavga edince.

pkk lı diye söyledi diyorsun. pkk sempatizanları bayraklarıyla yürüyüş yaptı şişlide. bir sürü atmyi darp etti, sayısız dükkana zarar verdi. polisler ne yaptı oturup izledi. onlar da pkk lıydı. hatta slogan bile attı. neden onlara tepki gösterilmedi ???

Bu adamı dövdükleri gün böyle olacağını söylemiştim. Bu ülkede böyle... :alkis:

genzo' Alıntı:
ne utanmasından bahsediyorsunuz adamlar tvde masum rolü oynuyor. Geçen polisi çorba içerken şehit eden kız tvde boy göstermişti. Yine aynı şekilde masum rolüne yatmıştı.

Sen ne saçmalıyorsun ya. Yok polisi öldüren kız varmışta masum rolü yapmışta. Yahu ortada çok net görüntüler var. 10 kişi 1 tane adama saldırıyor hayvan gibi. Bu adam pkklı bile olsaki ADAM ASKER PKKLI DEĞİL (pkklılara genelde çiçek uzatıp sadece izliyor bizim polis gücü yettiğine dalıyor orası ayrı) bu yaptıkları şey hayvanlıktı. Bir ülkede hukuktan adaletten bahsediyorsan onun cezasını kendin vermeyeceksin. Takarsın kelepçeyi karakola çekersin soruşturma olur suçunu çeker ne yaptıysa artık.

O değilde yarın öbür gün aynı şey seninde başına gelebilir. 1 polisle tartışırsın kavga edecek duruma gelirsin 10 tane polis karının kızının önünde seni eşek sudan gelinceye kadar döver. O zamanda aynı şeyleri söyleyebilecekmisin merak ediyorum.

polis ülkesi olduk. ne adaleti bu ülkede ya. yapan güçlünün yanına kar kalıyor. Bizden olmaz arkadaşlar...

öncelikle olay yol verme kavgasından başlamış pkk ile ne alakası var. diyelimki alakalı olsun pkk lı bir millet vekili bütün tv kanllarının orda olduğu birgünde suratına tokat atan pkk lıya neden tekpi veremedi. madem polis pkk ya bu kadar tepkili ise neden ses çıkarmadılar. doğu ve güneydoğuda kafasını kuma gömen polis batıda kahraman oluyor. yol verme kavgası her yerde olur. ama polise bakın sanki devletin tek hakimi kıçınada vermişler silahı artık kimseye güç yetmez. burda da kendini bilmez brileri bu polislerin arkasını toplamak kalıyor. 11 tane polis bir adamı kontrol altına adam gibi alamıyorsa şiddet uygulyorsa o mesleği bıraksın.

Polis artık bu ülkede hakim, savcı gibi davranmaya başladı. Polisin görevi cezayı orada kesmek değildir. Polis suç unsurunu tespit eder olayı yargıya intikal ettirir. Polis ne olursa olsun kimseyi dövemez böyle bir yetkisi yok. Ancak polis hükümetin maşası oldu. Önüne geleni alma tutuklama yetkisi verildi. Yani anlayacağınız haddinden fazla şişirildi ve kontrolden çıkmaya başladı. Zamanında bu yetki askerlerdeydi. Güya askeri yola getirdiğini sananlar askeri köreltirken bir başka silahlı gücü haddinden fazla şişirmeye başladı. Komutanları kolundan tutup içeri alan polisi kahraman ilan eden halk şimdi polisten sopa yemeye başladı. Eeee elbet bu kontrolsüz güç birgün gelir seni de vurur bunu hesap edemediler tabii..

Atatürk zamanında öğretmene dokundurtmuyorlardı kral öğretmendi
darbe dönemlerinde asker kraldı askere dokundurtmuyorlardı
şimdilerde deccalın kalktığı insanları dinle uyuşturup yoldan çıkardığı döneme girdik
bu dönemde de kral polisler
bakalım ilerde kim kral olacak sırayla gidiyor
öğretmen-asker - polis sanırım bir sonraki kral sağlıkçılar olacak önüne geleni kesip biçecekler onlarada birileri çıkıp dokundurtmayacak
:mrgreen: :puhaha:

Beyler bu saatte neyin peşindesiniz siz. :( Boşverin gitsin, atan da yiyen de suçluysa alır cezayı. Hayırlı kandiller bu arada.

Polislerin bazı konularda çok rahat olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bende de o rahatlık olsa sokaktan geçen herhangi biririni çevirip evire çevir döver bir bahane uydururum ne var bunda. Bu arada kelle koltukta görevini yapan polisleride aynı kefeye koymamak lazım. Şöyle bir tespit doğru olabilir ama yıllardır polis olarak ataması yapılanlardan dolayı bu 11 kişi türünün derişimi arttı polis teşkilatında. Bir de şunu anlamıyorum polisin herkesi her suçluyu böyle dövme yetkisi var da biz mi bilmiyoruz? 11 kişi madem adam suçlu küfür etti hakaret etti dövecen mi? O zaman bende bana misal hakaret eden öğrenciyi döveyim disipline ne gerek. Polisin anlamak istmediği bu sen ceza veren değilsin ceza verilmesi için yakalayan kişisin.

çoğu öğretmen üyelerden oluşan bir forumda bile bu olay karşısında "polisler dövdüyse adam haketmiştir", "elbet vardır adamın da bir suçu", "polisler de bir insan" tarzında cümleler kurulması beni gerçekten şaşırtıyor. Demekki bizdeki sorun eğitim de değil. Demokrası, adallet , insan hakları ve hukuk kavramını içine sindirmemiş toplumlarda bu tarz olaylar yaşanması ve bu yaşanılan olayı savunacak birilerinin çıkması gayet doğal.

dün gece polis komşumla çay içtik. olayın öncesi varmış. o vatandaş doğulu bir grup ile 2 polisi darp etmişler. ama medyaya yansımamış. sözüne itibar ettiğim bi arkadaş komşum. yinede yapılanı o dahi doğru bulmuyor

kily' Alıntı:
dün gece polis komşumla çay içtik. olayın öncesi varmış. o vatandaş doğulu bir grup ile 2 polisi darp etmişler. ama medyaya yansımamış. sözüne itibar ettiğim bi arkadaş komşum. yinede yapılanı o dahi doğru bulmuyor
hocam öncesi sonrası yok bu işin neden anlayamıyoruz. Adamın bir suçu varsa alır mahkemeye sevkedersiniz.Bu tarz bir olayın haklı gösterilebilecek neyi var.

kily' Alıntı:
Sayın hocam sizin dediğiniz gibi ise o adamı dövenler polis değildir örgüttür ve yapılan planlı nitelikli suçtur,
burada yapılan hata bu iş polis işi değil nasıl birşey olunca öğretmenlere maledilince kızıyorsak burada da bunları polise maledemeyiz,
o 1 kişiyi 10 kişi döven adile polisin içinden ayıklaması gereken kanun tanımazlardır.

BBNET
Geri