siranli2907
Site Gezgini
Arkadaşlar bilgisayar açılıyorken OS Miss hatası veriyor.Tüm çabalarıma rağmen sorunu halledemedim.Çözüm önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler
KingSkrupellos' Alıntı:tam olarak hatanın ismini, ekran görüntüsünü ( telefonla çekebilirsiniz ) söylerseniz yardımcı olabilirim.
Operating System not found ( İşletim sistemi bulunamadı ) hatası mı hocam dediğiniz yoksa.
yakuphan' Alıntı:İşletim sistemi bulunamıyor diyor. Sabit diskinizi kontrol edin, CD/DVD ile bilgisayarı Windows kurulum CD'si ile açmaya çalışın, eğer açılırsa problem sabit diskte olabilir.
hocam çok sağolun önerilerinizi yarın deneyelim bakalım.KingSkrupellos' Alıntı:Hocam dediğiniz OS MISS’in açılımı O = Operating ( İşletim ) S= System ( Sistem ) Miss = Missing ( Eksik ) kelimelerinin açılımı.
Yararlanabileceğiniz Kaynaklar : http://www.prime-expert.com/articles/b1 ... system.php
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu ... =c01896563
Benim aklıma gelen çözümler :
1 - Bilgisayarı ilk açtığınızda F8 tuşunu ard arda basın ve Güvenli kip moduna gelin ve eğer bilgisayara – denetim masasına girebiliyorsanız – sistemi geri yükle yapın.
2 – Windows CD/DVD’sini takın install(yükle) demeden repair(tamir et) R tuşuna basın ve tarasın tamir etsin ama bunu defalarca yapın ilk seferde olmayabilir.
3 – Eğer bilgisayarınız Harddiskten başlamıyorsa CD’den başlıyorsa bilgisayar ilk açıldığında F2 yada F11 tuşlarına basarak BIOS bölümüne gelin ve BOOT ( Device Priority) kısmına gelin kontrol edin.
4 – Bazı pc’lerde daha doğrusu masaüstülerde fazla usb stick takılı ise bu belki (extra harddiskler) olabilir. O takılı olabilir onu çıkartın işe yarar.
5 – pc’yi cd-romda kısmında sürekli bırak birkaç reset.
6 – Bu bence bilgisayar Harddiski tanıyamadığı için BIOS ayarlarından harddiskinizi tanıttırın yada harddiskiniz zarar görmüştür ondan bilgisayar başlamıyordur yeni bir tane almanız gerekebilir.
7 - Windows Master Boot Record (MBR) tanımlanamıyor olabilir.
8 – Windows Cd’sini koyduktan sonar CHKDSK yazıp problemlere bakabilirsiniz.
9- Eğer masaüstü kullanıyorsanız PC’nin içini açın kablo tam takılı control edin.Bazen pc zırvaladığı zaman üstüne vururuz ondanda kaynaklanabilir.
10 – Windows Boot eden programlar kullanarak USB ile yapmayı deneyin eğer CD/DVD ile hata veriyorsa.
11- Eğer Windows7 kullanıyorsanız bilgisayarınızı başka bir işletim sistemi Cd’si ile tamir edin yada en sonda format atın. F11 basın cd’yi takın yön tuşlarını hareket ettirin entera basın tamamdır.
12- PC'yi kurduktan sonra Bitdefender Antivirus ve Spybot Search Destroy ile taratma yapınız. Ve HDD Health adlı program ile HDD'yi sağlığına bakın bad sector olabilir.