Bu ilandaki araca sakın kanmayın!!!

Kodla Büyü

naydin84

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 1712/detay

Kardeşime otomatik vites bir araç alacaktık. Yukarıdaki linkteki aracı beğendik. Plakadan tramer sorgulaması yaptık. Aracın hiç hasar kaydı yoktu (meğer kaskosu yokmuş). Daha sonra satıcıyı aradık. Satıcı sadece araçta sürtmeden dolayı bi kaç parça lokal boya olduğunu başka hiçbir sorununun olmadığını söyledi. Araç Eskişehirde. Ben de Karabükten geleceğimi aracı servise götüreceğimi söylediklerinin dışında başka birşeyin olup olmadığını sordum. Kesinlikle yok dedi. Neyse dün Eskişehirde buluştuk. Oradaki Toyota Plaza Sarar ın servisine verdik. Serviste Murat Bey saolsun çok ilgilendi. Bizi aracın başına götürdü ve tek tek saydı olan sıkıntıları.

- Aracın bakımları en son 2005 yılında yapılmış. Sonrasında ne periyodik ne de ağır bakımları yapılmamış.
-Yine kayıtlara göre 2012 yılında ön tampon değişmiş. (Bunlar serviste kayıtlı olanlar.)

-Arka tampon değişmiş. Takılan tampon orjinal değil.
-Sol arka lastikten ses geliyormuş. Bilyelerin değişmesi gerekiyormuş ve yaklışık 950TL tutarında masraf varmış.
-Araç tavan hariç komple boyalı.
-Aracın sağ arka camı hariç tüm camlar değişmiş.
-Sağ ön far silikonla yapıştırılarak yerine tutturulmuş.
-Sağ ön çamurluğun içi boşaltılarak sadece saç kısmı silikonla tutturulmuş.
-Kaputun içerisinde bazı yerler telle bağlanmış.

Bunlar serviste söylenilenlerden aklımda kalanlar. Sinirimden daha varmı hatırlamıyorum.
Bir de adamdaki yüzsüzlüğe bakın ki ben size telefonda komple boyalı olduğunu söyledim diyor. Boyalı olduğunu bilsem ben zaten 450km yol gitmem.
Bir de servis birşeyden anlamıyor ben sizi kendi tamircime görüteyim demez mi. Neyse arkadaşlar size tavsiyem eğer düşünüyorsanız sakın bu araca bulaşmayın....

mescan' Alıntı:
yakınlarda araba alacak biri olarak çok korktum

hocam mutlaka servise götür. ben adamın yüzsüzlüğüne sinirlendim zaten. telefonda bana çok olumlu konuşup oraya gidince ağız değiştirdi. o kadar da söylemiştirm uzak yoldan gideceğimi. bana yaklaşık 800tl masrafa neden oldu.

sehzade84' Alıntı:
mescan' Alıntı:

hocam mutlaka servise götür. ben adamın yüzsüzlüğüne sinirlendim zaten. telefonda bana çok olumlu konuşup oraya gidince ağız değiştirdi. o kadar da söylemiştirm uzak yoldan gideceğimi. bana yaklaşık 800tl masrafa neden oldu.

800 TL ne harcadınız???

Kesinlikle paraya acımayın. Expertiz yaptırın. 2003'de Toyota Corolla sol aldık 2. el. Araba temiz dediler. Biz de özel servise gösterdik. Orası da temiz dedi. 3 ay sonra arıza ışığı yaktı. Yetkili servise gittik. "Ohooo dediler. Bu araba meşhur burada, sulama kanalına uçtu bu araba, içinde bir kişi boğuldu dediler". İçimiz cız cız etti. Ama aldık bir kere. 3 yıl bindik. Normal bakımları dışında 3 yıl içinde extra 6000 TL masraf ödedik. Sonunda sattık da kurtulduk. 5 ay önce C5 aldık. Expertize verdik 180 TL. Ama içimiz rahat yani...

sehzade84' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-otomotik-vites-yaris-temiz-131371712/detay

Kardeşime otomatik vites bir araç alacaktık. Yukarıdaki linkteki aracı beğendik. Plakadan tramer sorgulaması yaptık. Aracın hiç hasar kaydı yoktu (meğer kaskosu yokmuş). Daha sonra satıcıyı aradık. Satıcı sadece araçta sürtmeden dolayı bi kaç parça lokal boya olduğunu başka hiçbir sorununun olmadığını söyledi. Araç Eskişehirde. Ben de Karabükten geleceğimi aracı servise götüreceğimi söylediklerinin dışında başka birşeyin olup olmadığını sordum. Kesinlikle yok dedi. Neyse dün Eskişehirde buluştuk. Oradaki Toyota Plaza Sarar ın servisine verdik. Serviste Murat Bey saolsun çok ilgilendi. Bizi aracın başına götürdü ve tek tek saydı olan sıkıntıları.

- Aracın bakımları en son 2005 yılında yapılmış. Sonrasında ne periyodik ne de ağır bakımları yapılmamış.
-Yine kayıtlara göre 2012 yılında ön tampon değişmiş. (Bunlar serviste kayıtlı olanlar.)

-Arka tampon değişmiş. Takılan tampon orjinal değil.
-Sol arka lastikten ses geliyormuş. Bilyelerin değişmesi gerekiyormuş ve yaklışık 950TL tutarında masraf varmış.
-Araç tavan hariç komple boyalı.
-Aracın sağ arka camı hariç tüm camlar değişmiş.
-Sağ ön far silikonla yapıştırılarak yerine tutturulmuş.
-Sağ ön çamurluğun içi boşaltılarak sadece saç kısmı silikonla tutturulmuş.
-Kaputun içerisinde bazı yerler telle bağlanmış.

Bunlar serviste söylenilenlerden aklımda kalanlar. Sinirimden daha varmı hatırlamıyorum.
Bir de adamdaki yüzsüzlüğe bakın ki ben size telefonda komple boyalı olduğunu söyledim diyor. Boyalı olduğunu bilsem ben zaten 450km yol gitmem.
Bir de servis birşeyden anlamıyor ben sizi kendi tamircime görüteyim demez mi. Neyse arkadaşlar size tavsiyem eğer düşünüyorsanız sakın bu araca bulaşmayın....

yetkili servislerin ekspertiz olaylarına biraz kuşkuyla yaklaşırdım lakin helal olsun adamlar iyi teşhis koymuşlar..

yataylimit' Alıntı:
sehzade84' Alıntı:
mescan' Alıntı:

800 TL ne harcadınız???

hocam git gel bilet ücretleri
öğretmen evinde konaklama ücreti
ekspertiz ücreti
yemek ücreti falan derken baya masraf oldu hocam. eğer telefonda yalan söylemeyip aracın boyalı olduğunu söyleseydi ben zaten gitmezdim.

Bildiğim kadarıyla yetkili serviste incelettiğiniz zaman arabayı yetkili servis genelde sorun yok deyip bırakır. Çünkü o arabanın alım-satım piyasasını olmasını ister her marka. Yetkili servis yerine güvendiğiniz bir usta daha iyidir bence.

Hocam illede araca baktırtın.Önceden fiyatta son pazarlığı yapın ve anlaşın
Sora kaldı son iki aşama;
1-Söylediklerinin dışında çok önemli birşey çıkarsa, Servis yada expertiz parası ona ait.
2-Sonra noter,
Bizim buralarda böyle.
halk
Bildiğim kadarıyla yetkili serviste incelettiğiniz zaman arabayı yetkili servis genelde sorun yok deyip bırakır. Çünkü o arabanın alım-satım piyasasını olmasını ister her marka. Yetkili servis yerine güvendiğiniz bir usta daha iyidir bence.
Buda güzel fikir.

dövseydin hocam.. 800 tl masraf a gir sonra burda sinir sinir yaz.. olmadı.. bi güzel dövecektin adamı için rahat edicekti.. :verymad:

hakanotuken' Alıntı:
Hadi bilmiyordu desek hala ilanı değiştirmemiş ib.e

ben ilana baktığımda sürtmeden dolayı bir kaç lokal boya var yazıyordu. şimdi o kısmı değiştirmiş ama yine tam yazmamış. çamurluk kısmı hiç yazmıyordu. şimdi sadece düzeltme var yazmış.

iyi de hocam bu aracın kompole boyalı olduğu zaten belli oluyor,2004 model araç bu şekilde parlak durmaz:)

hocam aracın şasi nosu isteyip karabükte toyota servisten öğrenirdiniz bunları.
acemilik etmişsiniz ortalık sahtekar dolu söze güven olmaz...

lemmings' Alıntı:
araç temize benziyo bi gitsemmi.. eskişehir hemen şurası.. :mrgreen:
bayandan satılıksa hemen git kaçırma. gitmişken tantuni ile çiğ börek te yemeyi unutma :mrgreen:

seventyseven' Alıntı:
hocam aracın şasi nosu isteyip karabükte toyota servisten öğrenirdiniz bunları.
acemilik etmişsiniz ortalık sahtekar dolu söze güven olmaz...

hocam arac sadece 2 defa servise gitmiş. servis kayıtlarında sadece bunlar var.

diğer sıkıntıları biz götürdüğümüzde buldular.

Ucuz etin yahnisi hesabı olmuş bu olay. Ben de Fiesta alacaktım Antakya'dan.
Gitmeden araç sahibine ekspertiz ücretini gönderdim yetkili serviste ekspertiz yaptırdım.
Araç sahibi ekspertizde birşey çıkmadığını söyledi ama servisi arayıp bizzat ekpertiz yapan ustaya sordum.
Usta bana 2000 liraya yakın masrafı olduğunu söyledi. Üstelik git-gel, bakım masrafı derken masrafıyla 4000 lirayı bulacaktı.
Vazgeçtim sıfır araç alıp rahat ettim.

34 plaka görünce ne hikmetse iki kere bakıyor insan :) araba gerçekten sağlam temizlenmiş pırıl pırıl

2004 model araba boyası 2013 gibi gözüküyor. Anlaşılıyor boyalı olduğu. bu saydıklarını yaşamışsa araba acayip kaza geçirmiş.

Hocam aracın boyalı olduğu her halinden belli zaten. Verniği basmış boyayan kişi o kadar kalın vernik atılmaz bile hadi boyandıysa bile. İşcilik sıfır. Ayrıca bir dipnot vereyim. Tramerde görünmesin diye bazıları sigortayı işin içine katmadan sanayide işini gördürüyor hemde çıkma parçalarla.

Bende böyle bişeye denk geldim. Hatta benimki daha saçma bişeydi ve tesadüflerle doluydu. Olayı anlatim.
Geçen sene ağustosta araç alacaktım. Bi tane 2011 Chevrolet Lacetti WTCC beğendim internetten. Neyse adamı aradım. Daha sonra ikimizinde tanıdığı bi arkadaş olduğunu öğrendim. Neyse pazarlık yapmadan neyi var dedim. Hiçbişeyi yok dedi vatandaş (garibim o da öyle biniyormuş, eniştesi kakalamış arabayı buna afedersiniz). Neyse tramer kaydına baktım 9.500 TL. lik hasar görünüyor. Adamı aradım şok oldu eniştemden aldım arabayı eğer öyle bişey varsa eniştemde bana yanlış yaptı dedi. Neyse bana haber ver dedim kapattım. Eniştesiyle görüşmüş. Eniştesi beni aradı. Hocam araçta hasar yok kaskodan para almak için hasar gösterilmiş dedi. Neyse iyi dedim. Tesadüfe bakın şimdi. Nerden aklıma geldiyse google de plakayı yazdım :) Tek sonuç çıktı. Sonuç icra ilanı idi. İcra ilanıında şunlar yada benzerleri yazıyordu.

Devamı bir sonraki mesajda...

2011 model Chevrolet Lacetti WTCC araç:
Arka sol lastik yok. Sağ arka jant diğerlerinden farklı ve çatlak. Ön cam kırık. Ön kaputta yarık. Arka tampon bağlı noktalarından kopuk. Motor çalışmıyor. Motor altında yağ sızıntısı. Falan filan... Adamı aradım böyle böyle dedim. (Araç sahibinin eniştesini). Hocam icradan düşük fiyata alabilmek için öyle hasar gösterilmesini sağladım dedi. Adam sanayide ustaymış, galericilik falan yapıyormuş. Bağlantılara bakın :) Neyse... Adama dedim ki farzedelim sen doğru söylüyorsun. Ben bu aracı aldım. Peki aynı şekilde ben satarken biri icra ilanını görürse ben ne halt yiyecem dedim. Adam demesin mi ben yardımcı olurum hocam :) İmkansız diye düşündüğüm bi fikir geldi aklıma. Beyefendi. Ben bu şartlarda aracı alamam dedim. Kapattım. 1 gün sonra aradı beni :) Bu kısmı iyi okuyun. "Hocam tramer sorgusu çek tekrar. Hasar kaydını sildirdim. İcra ilanını da kaldırttım". Alın size bomba budur işte... Gerisini siz düşünün... Galeriden araç alırken 1000 kere düşünün... Enişteniz bile olsa :)

BBNET
Geri