Bu Bilgisayar Nasıl Yavaş Olur Ya?

Kodla Büyü

joomlaci

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar sony vaio SVE1512Y1E bir laptobum var.
i7 işlemci, 8GB RAM, 2.2 GHZ işlemci hızı(turbo boost ile 3.2GHZ), 2 GB Ekran kartı 6 MB L3 Önbellek var.

anlamıyorum bir türlü istediğim hızda çalışmıyor.
yeni format bile atmış olsam istediğim gibi çalışmıyo.
okulda i3 dandik bi PC var benimkinden iyi çalışıyo.
Gözünüzü sevem bi fikir verin.
nedendir ki ne yapmak lazım gelir

Hocam Harddiskte Badsektör vs gibi arızalar vardır.Tavsiyem bir ssd Tak dene hızı gör.Sorunun çözülecektir.Birde Harddiskte bad sektör taraması yap.Ayrıca işlemci ekrankartı sıcaklıklarınıda yazılımla kontrol et.

1. masaüstü ile dizüstü performansı karşılaştırılamaz.
2. dizüstünüzün hdd si 5400 rpm ise fazla bir şey beklememek lazım

hocam benim bu bilgisayarın özelliklerinden 4 kat düşük bilgisayar daha hızlı çalışıyo. benim sıkıntı ettiğim şey bu. onda i3 işlemci var. 4Ram var. o da 5400 rpm.
ama neden benmkinin performansı düşük...

Hocam ekran kartı sürücüsünde problem olma ihtimali yüksek; ekran kartının kendi sitesinden güncel sürücüleri yüklerseniz düzelebilir.. Daha önce benzer durumdaki notebook'da çözüm olmuştu.
Sonucu da paylaşabilirseniz çok güzel olur. Hayırlı geceler...

ekran kartı sürücüsünü kendi sitesinden indirip tekrar kurdum ama fayda yok maalesef hocam...

hocam o bilisayardan bi arkadaşımda geçen getirdi çökmüş servise göndermiş bios güncellemesi yapmıslar ama yine sistemde sıkındı vardı. Win 8 kurdum kullanıyorlar şimdi ama özelliklerine göre performans sıfır yani bilgisayarda, büyük ihtimal onunda hdd sinde arıza var.kronik olabilir diye yazmak istedim

hocam bu laptoplar en iyi windows 8.1 ile çalışıyor
zaten cihazla beraber 8.1 sürücüsü gelmiştir. Bu nedenle win7 de performans alamazsınız.
cihazın üzerinde ultabook işlemci var ve bu işlemciyi en iyi win 8.1 yönetebiliyor aynı şeyi bende asusta denedim sonra win 8.1 e geçtim sorun yok canvar gibi.
performans istediğimde hızı anında yükseltiyor normal vakitlerde 0.7 ghz ile çalışıyor.
win 8.1 ile devam :D

Aslında asıl soru bence sorulmamış.
"Yavaş" derken nasıl bir yavaşlıktan bahsediliyor. Oyunlar mı açılmıyor, sistem geç mi açılıyor, program kısayoluna tıkladığınızda programın açılması uzun mu sürüyor, internete sörf yaparken mi yavaşlıyor, film izlerken takılmalar mı oluyor falan filan...

myesil' Alıntı:
Aslında asıl soru bence sorulmamış.
"Yavaş" derken nasıl bir yavaşlıktan bahsediliyor. Oyunlar mı açılmıyor, sistem geç mi açılıyor, program kısayoluna tıkladığınızda programın açılması uzun mu sürüyor, internete sörf yaparken mi yavaşlıyor, film izlerken takılmalar mı oluyor falan filan...
Yukarıdaki sorulara cevapların evet ise anakartında sorun olabilir. Bende de samsun np350v5c s0ftr bilgisayar var. Bilgisayarım çok yavaş ve bazen 10 dk falan açılıyordu. İşlemci hızı 1.15 Ghz geçmiyordu. Belli bir zaman sonra hiç açılmıyordu. 1 sene içinde 8 defa samsung servise götürdüm. Her defasında recovery yapıp gönderiyorlardı. En son anakartı değiştirdiler düzeldi. Şimdi maşallah. Ama bir daha samsung bilgisayar ne öneririm ne de alırım. Hatta samsung la ilgili arkadaşalarıma hiçbirşey almayacam ve de önermeyecem. Bu kadar kötü bir servis anlayışı olamaz.

Benim de okula aldığım İ3 dell de aynı sorun var. Makina 3-4 dk da ancak açılıyor. Bi gönderdik servise bios güncelleyip göndermişler bişey değişmedi. Bi daha gönderdim epeydir duruyor serviste bişey bulamıyoruz diyolar ama hdd değiştirmişler. Gelsin tekrar bakacağım. Ama bende sorunun anakarttan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü usb bellek falan takınca yavaşlıyor alet.
Sizde de aynı sorun olabilir hocam.

hocam ssd hdd takman ve Windows 7 home Premium yüklemen gözle görülür bir hız artışı sağlaycaktır

arkadaşlar yavaştan kastım şunlar meslea:
bilgisayar 1.5 dk da felan açılıyo ama daha hızlı olması gerektiğini düşünüyorum zira okulumdaki bir i5 PC 16 saniyede açılıyo.
bir office belgesi açmaya kalksam 5-6 sn, bi photoshop çalışması açsam 10-12 sn de açılıyo
explorer vs herhangi bir web tarayıcıyı yine 6-8 sn de açıyo.
kopyalama işlemleri yavaş mesela.
oyun adına bişey söyleyemeyecem çünkü hiç oyun oynamam ve kurmam da adetim değil ama onda da eminim yavaş çalışacak.

ağır programlar yüklüyse açılış hızı yavaş olur. benim bilgisayarımda aynı özelliklerde açılması kendini toplaması 3 dakikayı rahat buluyor (Win 7 yüklü).
yine şöyle birşey var bilgisayar açılır açılmaz daha kendini toparlamadan programlara abanırsan normal açılacağı süreden daha uzun sürede açılır. bilgisayar açıldıktan sonra explorer aç dediğin gibi 6-7 saniye sürer ama kapatıp ikinci defa açarsan o kadar uzun sürmez ;) verdiğin süreler çok uzun değil bence

Sizin kurduğunuz win7 orijinal (MSDN) sürüm değilse işletim sisteminden kaynalanabilir hocam. Editlenmiş işletim sistemleri pek randıman vermez.

yasarsahbaz' Alıntı:
Sizin kurduğunuz win7 orijinal (MSDN) sürüm değilse işletim sisteminden kaynalanabilir hocam. Editlenmiş işletim sistemleri pek randıman vermez.
hocam orjinal windows u internetten bulabilir miyim pek emin değilim ama benim kurduğum windows All in One bir iso dosyası. tüm win7 lerin içinde olduğu ama editleme adına da benim bişey göremediğim birşey doğrusu...

hocam sorununuzun çözümü windows 8.1 yüklemekte...
önceki mesajımdada belirttiğim gibi makinanızda özel bir işlemci var hızını 0.7 ghz düşürüp 2.7 ghz çıkarabiliyor bu işlemciyi en iyi win8.1 yönetebilir..

Arkadaşlar bende de Amd ahtlon 2 x4 çekirdek 3.00 ghz işlemci,4 gb DDR3 ram,500GB harddisk 1 gb nvidia ekran kartı,32 bit işletim sistemli bir makine var.Sistemi hızlandırmak için hangi parça yenilikleri önerirsiniz.

Not:makine 64 bit işletim sistemi destekliyor.

Makinada sıkıntı var belli, garantisi varsa yollayın servise, yok ise ssd alıp kullanacaksınız, başka çare yok. Bu bios ayarlarından ahci uefi bilmem bişiler vardı, oralardan kaynaklı bir hantallık olabilir mi acaba? Win 7 yükleyebilmek için bi kaç bios ayarı değiştiriliyordu çünkü.

iambilisimci' Alıntı:
Arkadaşlar bende de Amd ahtlon 2 x4 çekirdek 3.00 ghz işlemci,4 gb DDR3 ram,500GB harddisk 1 gb nvidia ekran kartı,32 bit işletim sistemli bir makine var.Sistemi hızlandırmak için hangi parça yenilikleri önerirsiniz.

Not:makine 64 bit işletim sistemi destekliyor.

Zaten şuan makinanız ram ı tam görmüyordur. 64 bit kurmalsınız

bizde arkadaşa 15 işlemcili 4gb ramli yeni bir notebook almıştık gerekli programları yüklerken acayip yavaş gelmişti. çok hantaldı. 1kaç gün sonra hiç açılmamış servise götürmüş onlarda açamamış ve geri iade almışlar yeni notebook aldı sonrasında.

wertyu6' Alıntı:
benim i5 5-6 sn de açılıyor.
win 8.1.

bence sizde 8.1 yükleyin.

aynen benim de i5 3230 var. hızı hiç fena değil. ama yine de sizin makinanızın bu kadar yavas olması sadece
işletim sistemiyle alakalı değil bence.

Benim makinede 8.1 kurulu, 7 'ye göre özellikle açılış ve kapanışta aşırı bir hız farkı var.

BBNET
Geri