Bu araba nasıl, görüş lütfen

Kodla Büyü
hocam bende astra classic hb easytronic var, 2 ay önce sıfır aldım. bu fiyata alınacak en iyi araba kesinlikle. bu fiyata B sınıfı araç satıyorlar ... fiyat / performans oranı çok iyi. C sınıfı bir araç bulamazsınız bu fiyata. yarı otomatik viteste düz vitese göre esp, yokuşta kalkış desteği ve bunun gibi birkaç özellik ekstra. vites geçişlerini biraz hissettiriyor ama rahatsız edici derecede değil. bence arabamın tek eksisi iç kısmın ön konsolu sade , şık olmaması. şehir dışı yakıt tüketimini 6.7 lt / 100 km. olarak hesapladım ama motor 500 km.'deydi ve hıza hiç dikkat etmeden kullanmıştım. açılmış bir motorla sakin kullanımda 5.5 lt'ye bile düşer. konfor , performans ve yol tutuşundan da gayet memnunum. :)

Hocam bir de Honda Civic bakın derim. 1 yıl kullandım. 1.6 Vi-tec... Otomatiği süper. yakıt konusu kullanıma göre değişmekle beraber çok fazla değildi. Prins marka tüp vardı. 2010-2011 arası 10.000-15000 km arası idealdir. size de biraz para kalır diye düşünüyoorum...

easytr' Alıntı:
5 liraya yaklaşan benzin fiyatlarıyla ortalama şehir içinde en az 10 litre yakarsa 50 krş. yılda 10 bin km yapsanız 5 bin lira benzine verirsiniz. lpg düşünürüm dersiniz, bu motordaki magnezyum alaşım subaplar lpg ile barışık değildir.

Görünüşte fiyat makul ama sonrasında yakıta verilecek para düşünülmeli.

lpg mecburen taktıracağım hocam, yoksa binilmez bunlara, garanti oalyını daha sormadım, servisin önerdiği ver mı onu öğremenceğim, opel de lpg de bazı sorunlar yaşayanlar var, ama taktırıp hiç sorunsuz binenler de var.

akrep026' Alıntı:
Hocam bir de Honda Civic bakın derim. 1 yıl kullandım. 1.6 Vi-tec... Otomatiği süper. yakıt konusu kullanıma göre değişmekle beraber çok fazla değildi. Prins marka tüp vardı. 2010-2011 arası 10.000-15000 km arası idealdir. size de biraz para kalır diye düşünüyoorum...

hocam hiç sorma, ah param temiz civic e yetse zaten hiç düşünmeyeceğim, 30-40 bin km de 2010 model civic alacağma (2. el riskini de düşünmek lazım), gidip sıfır alayım diyorum. temiz civic bulsam hala bakmayı düşünürüm ama 2. el zor oluyor. v-tec ler çok tutulmuyor gibi(net sebebi yok), hatta bir tane city bulmuştum çok temiz ve fiyatı da uygundu ama tutulmadığı için almadım, hala da satılmadı zaten o araç. zaten civic tereddütlerim vardı sen de yaramı deşmişsin :(

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
hocam bende astra classic hb easytronic var, 2 ay önce sıfır aldım. bu fiyata alınacak en iyi araba kesinlikle. bu fiyata B sınıfı araç satıyorlar ... fiyat / performans oranı çok iyi. C sınıfı bir araç bulamazsınız bu fiyata. yarı otomatik viteste düz vitese göre esp, yokuşta kalkış desteği ve bunun gibi birkaç özellik ekstra. vites geçişlerini biraz hissettiriyor ama rahatsız edici derecede değil. bence arabamın tek eksisi iç kısmın ön konsolu sade , şık olmaması. şehir dışı yakıt tüketimini 6.7 lt / 100 km. olarak hesapladım ama motor 500 km.'deydi ve hıza hiç dikkat etmeden kullanmıştım. açılmış bir motorla sakin kullanımda 5.5 lt'ye bile düşer. konfor , performans ve yol tutuşundan da gayet memnunum. :)

hocam 2 ay önce ne kadar almıştın? şu an yapılan indirim gerçek mi? lpg düşünmüyor musun, araştırdın mı lpg uyumunu? ben iç konsolunu da beğeniyorum aslında, özellik-fiyat açısından haklısın en uygun araç bunlar.

Easytronic Şanzıman kullananlarınn yorumları önemli.Bende HB düşünüyordum o sıralarda forumlarda yorumlar pek hayırlı değildi bu şanzıman için.

sinaaat' Alıntı:
Easytronic Şanzıman kullananlarınn yorumları önemli.Bende HB düşünüyordum o sıralarda forumlarda yorumlar pek hayırlı değildi bu şanzıman için.
o yüzden burada soruyorum zaten, öğretmenin halinden öğretmen anlar, en iyisini kullanan bilir. Benim kardeşimde astra HB var, dizel, otomatik 2009 model sanırım, daha önce honda otomatik kullanımştı(jazz), tabi ki honda otomatiği daha iyi diyor, opel de vites geçişleri hondaya göre bariz hissediliyor, opel daha donanımlı ve yakıt tasarrufu için dizel önemli. Ben dizel araba kullandım, artık dizel istemiyorum, lpg li istiyorum. Bir de otomatik vitesler için olumsuz görüşler artık eskilerde kaldı, hele DSG şanzıman alabilsek o zaman yakıt manuelden bile tasarruflu olacak, ama herşey maddiyata dayanıyor, keşke para olsa DSG alsak.

Ek bilgi olsun Manuel Civic Dream honda sitesinde 47 yazıyor ama bayiler 42 fiyat veriyorlar haberiniz olsun. Otomatiğe 2 daha eklersiniz.

Ben de easytronic astra classic iii 2 bucuk ay önce aldım. Arabamdan konfor açısından çok memnunum. Otomatik viteslerde en az sorun çıkartan hondadir. Easytronicler hakkinda ne kadar sikayet varsa diger araclarin forumlarina bakip, onlarinda bu kadar sorunlu oldugu gorulebilir. Easytronic vitesler sakin kullanilmalidir. Eger agresif kullanmazsaniz kolay kolay bozulmaz. 1. Ve 2. Viteste geçişle hissedilebilir. Bunun sebebi easytronicler tam otomatik degildir. Ama cokta rahatsiz edici degildir. yakit konusunda memnun degilim. 100 km de uzun yolda 6,5 litre yakarken, sehir icinde 11,5 litreye kadar cikiyor. Tabi bu yasadigin yere bagli olarak degisir. Istanbulda11,5 litre yakarken duzcetrafik olmadigi icin 8 litreye kadar dusmustu. Sana tavsiyem alzcaksan dizel araba al. dizeli satarken de verdigin fazla parayi satarken cikartirsin. Yakita cok para vermezsin. Rahat rahat gezer, mutlu olursun.

the_korsan' Alıntı:
Ek bilgi olsun Manuel Civic Dream honda sitesinde 47 yazıyor ama bayiler 42 fiyat veriyorlar haberiniz olsun. Otomatiğe 2 daha eklersiniz.

hocam, dream baz model olunca hiç bir donanım yok, bi hız sabitleyici bari olsaydı olurdu, zaten 2. eli de çok düşük dream lerin. tüpsüz de binilmez, üzerine tüp maliyetini koymak lazım.

aransayes' Alıntı:
Ben de easytronic astra classic iii 2 bucuk ay önce aldım. Arabamdan konfor açısından çok memnunum. Otomatik viteslerde en az sorun çıkartan hondadir. Easytronicler hakkinda ne kadar sikayet varsa diger araclarin forumlarina bakip, onlarinda bu kadar sorunlu oldugu gorulebilir. Easytronic vitesler sakin kullanilmalidir. Eger agresif kullanmazsaniz kolay kolay bozulmaz. 1. Ve 2. Viteste geçişle hissedilebilir. Bunun sebebi easytronicler tam otomatik degildir. Ama cokta rahatsiz edici degildir. yakit konusunda memnun degilim. 100 km de uzun yolda 6,5 litre yakarken, sehir icinde 11,5 litreye kadar cikiyor. Tabi bu yasadigin yere bagli olarak degisir. Istanbulda11,5 litre yakarken duzcetrafik olmadigi icin 8 litreye kadar dusmustu. Sana tavsiyem alzcaksan dizel araba al. dizeli satarken de verdigin fazla parayi satarken cikartirsin. Yakita cok para vermezsin. Rahat rahat gezer, mutlu olursun.

şimdiki arabamı alırken öyle düşündüm benzinli masraflı olur, tüplü araba mı olur dedim, gittim dizel aldım, herkes dizel bakımı masraflı olur, km si düşük olmazsa sıkıntılı olur demişlerdi, önemsemedim dizel aldım (ford). şu an aracım 120.000 km de, artık sorun vermeye başladı hocam, saçma sapan arızalar çıkıyor ve yaptırması masraflı oluyor. Ayrıca o sesi yok mu, çıldırtıyor artık, dizel araç istemiyorum. son dönem lpg teknolojisi çok gelişti, lpg lere güveniyorum artık. Bir de hocam uygun fiyata otomatik dizel bulmaz çok zor, en uygun dizel otomatik opel astra gerçekten. keşke honda getirse dizellerini ama pahalı olur, walksvagen dizel otomatikleri gibi, fiyatlar uçuk.

easytr' Alıntı:
5 liraya yaklaşan benzin fiyatlarıyla ortalama şehir içinde en az 10 litre yakarsa 50 krş. yılda 10 bin km yapsanız 5 bin lira benzine verirsiniz. lpg düşünürüm dersiniz, bu motordaki magnezyum alaşım subaplar lpg ile barışık değildir.

tamamen katılıyorum hatta otomatikse 11-12litre yakar ş.içi

bazı yanlış bilinenler var. astra classic 3 easytronic vites , düz vitesten daha az yakıyor... http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel ... 9_2012.pdf
geçen biri de 1.2 corsaya göre bu aracın (astra 1.6 115 beygir) çok daha fazla yaktığını söyledi. arada sadece 0.6 lt / 100 km fark var . o kadar performans farkına beleş bile. çok yakan astra değil, tam tersine corsa'dır... hatta uzun yolda 1.2 zorlanıp astradan daha fazla yakma ihtimali bile var... http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel ... 0_2012.pdf
500 km'lik motorda şehirdışını 6.7 lt hesapladım ama düzgün kullanımda 5.5-6 lt. yakalamak mümkün. donanimhaber.com sitesinde de şehir içini 8.5 lt hesapladıklarını gördüm...
vites geçişlerini hissettiriyor. özellikle arkadaşın dediği gibi 1. ve 2. viteslerde... ama rahatsız edici derecede değil , buna bu kadar takılmayın bence....

acer50' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:

hocam 2 ay önce ne kadar almıştın? şu an yapılan indirim gerçek mi? lpg düşünmüyor musun, araştırdın mı lpg uyumunu? ben iç konsolunu da beğeniyorum aslında, özellik-fiyat açısından haklısın en uygun araç bunlar.
bayram öncesi 36000'e aldım. trafik seti, park sensörü ve kartel korumayı hediye ettiler. o zaman da fiyat listesinde 36500 gözüküyordu. sanırım şu an 35500'e kadar iniyorlar. hediyelerden keserlerse pek bir anlamı olmaz bu 500 tl indirimin :) astra classic sedan ise ben almadan 1-2 hafta önce fiyat listesinde 38000 idi, sonra 40000'e çıkardılar. şimdi 39000'e inmiş sanırım...

easytr' Alıntı:

Hocam sanki dizel veya lpg araçlar hiç yakıt yakmıyor o zaman arkadas hiç araç almasın daha iyi :)

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
bazı yanlış bilinenler var. astra classic 3 easytronic vites , düz vitesten daha az yakıyor... http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel ... 9_2012.pdf
geçen biri de 1.2 corsaya göre bu aracın (astra 1.6 115 beygir) çok daha fazla yaktığını söyledi. arada sadece 0.6 lt / 100 km fark var . o kadar performans farkına beleş bile. çok yakan astra değil, tam tersine corsa'dır... hatta uzun yolda 1.2 zorlanıp astradan daha fazla yakma ihtimali bile var... http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel ... 0_2012.pdf
500 km'lik motorda şehirdışını 6.7 lt hesapladım ama düzgün kullanımda 5.5-6 lt. yakalamak mümkün. donanimhaber.com sitesinde de şehir içini 8.5 lt hesapladıklarını gördüm...
vites geçişlerini hissettiriyor. özellikle arkadaşın dediği gibi 1. ve 2. viteslerde... ama rahatsız edici derecede değil , buna bu kadar takılmayın bence....

rahatsız edici değilmi? gözünü seveyim yapma hocam kullanmayanlar şakanızı ciddiye alacak hele o 1den 2ye atarken resmen işkence ediyor :verymad: bir bayiye gidip dsg-edc yada powershift deneyin anlarsınız ne demek istediğimi. ayrıca max. 40-50bin km sonra lpgden eriyen meşhur magnezyum sübaplar ne olacak?

Hocam ben de yeni kasa Astra HB var. Benzinli. Bundaki motorla aynı. 1.6 115 HP. Ben çok memnunum araçtan. Şehiriçi kullanıyorum sadece. 9 lt ortalama ile biniyorum. Aracım daha 2000 km. de. Ön konsol harika hocam. Bu kasalarda biraz daha farklı. Ancak ben opeli hondaya değişmem. Hondacılarda opele binmez. Bu iş biraz tercih işi. Ben opele güveniyorum. Alman teknolojisi cezbediyor her ne kadar servisteki problemler hali hazırda varolsa da. Ancak şunu da ifade ediyim. Benzinli araç gerçekten Türkiye de binilecek gibi değil.

Aslında adamlar çok da ekonomik bir araç yapmışlar. 1500 kglık arac 9 lt yakıyor şehir içinde daha ne yapsınlar. Ama gel gelelim 5 tl ye benzin alıyorsun. Şehirdışı bahsetmeme bile gerek yok. Tekirdağa gidiyoruz hafta sonları eşimle bazen, 5,3 - 5,4 lt ortalama ile gidip geliyoruz. Daha ne yapsınlar ki.

erhnhtms' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:

rahatsız edici değilmi? gözünü seveyim yapma hocam kullanmayanlar şakanızı ciddiye alacak hele o 1den 2ye atarken resmen işkence ediyor :verymad: bir bayiye gidip dsg-edc yada powershift deneyin anlarsınız ne demek istediğimi. ayrıca max. 40-50bin km sonra lpgden eriyen meşhur magnezyum sübaplar ne olacak?
hocam ben lpg konusunu hiç açmadım ki , şimdi niye bundan bahsettin anlam veremedim 8)
vites geçişleri beni rahatsız etmiyor, birçok kullanan kişiden de bu yorumu duydum.
varsa bu fiyat bandında tavsiye alalım :) C sınıfı olduğunu söylememe gerek yok tabi...

kaanrevan' Alıntı:
Hocam ben de yeni kasa Astra HB var. Benzinli. Bundaki motorla aynı. 1.6 115 HP. Ben çok memnunum araçtan. Şehiriçi kullanıyorum sadece. 9 lt ortalama ile biniyorum. Aracım daha 2000 km. de. Ön konsol harika hocam. Bu kasalarda biraz daha farklı. Ancak ben opeli hondaya değişmem. Hondacılarda opele binmez. Bu iş biraz tercih işi. Ben opele güveniyorum. Alman teknolojisi cezbediyor her ne kadar servisteki problemler hali hazırda varolsa da. Ancak şunu da ifade ediyim. Benzinli araç gerçekten Türkiye de binilecek gibi değil.

Aslında adamlar çok da ekonomik bir araç yapmışlar. 1500 kglık arac 9 lt yakıyor şehir içinde daha ne yapsınlar. Ama gel gelelim 5 tl ye benzin alıyorsun. Şehirdışı bahsetmeme bile gerek yok. Tekirdağa gidiyoruz hafta sonları eşimle bazen, 5,3 - 5,4 lt ortalama ile gidip geliyoruz. Daha ne yapsınlar ki.
aynı aracın dizel enjoy plus paketi kardeşimde var, 53000 tl'ye almıştı sanırım. kardeşim çok km yaptığı için dizelin fiyat farkını rahatlıkla çıkarır. ama bizim gibi az km. yapanlara yaramaz. iç ve dış tasarım 10 numara. zaten bu fiyat bandında araba almamız da şu an zor...
sizdeki motorla bendeki motor aynı, dediğiniz gibi araç gerçekten az yakıyor. ama benzin fiyatları o kadar yükseldi ki ... eğer bu aracı çok yakıyor diye almayacaksanız hiç bir benzinli araca bakmayın, dizel alın direk ya da lpg dönüşümü yaptırın aldığınız araca...

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
kaanrevan' Alıntı:

aynı aracın dizel enjoy plus paketi kardeşimde var, 53000 tl'ye almıştı sanırım. kardeşim çok km yaptığı için dizelin fiyat farkını rahatlıkla çıkarır. ama bizim gibi az km. yapanlara yaramaz. iç ve dış tasarım 10 numara. zaten bu fiyat bandında araba almamız da şu an zor...
sizdeki motorla bendeki motor aynı, dediğiniz gibi araç gerçekten az yakıyor. ama benzin fiyatları o kadar yükseldi ki ... eğer bu aracı çok yakıyor diye almayacaksanız hiç bir benzinli araca bakmayın, dizel alın direk ya da lpg dönüşümü yaptırın aldığınız araca...

Aynen katılıyorum. Ben 38000 e aldım. 5-6 ay oldu hemen hemen yaptığım km. 2000. Gerisini düşünün. Ben bu yüzden dizel düşünmedim düşünsem de C sınıfı bir aracın dizelini alamazdım opelde. Söylediğim gibi bu fiyata bu donanımlarla adamlar daha ne yapsınlar. ESP plus, 9 hava yastığı ve en üst donanımlı Cosmo ile güvenlik aynı. Benzin fiyatlarından dolayı binerken biraz düşünerek binsem de o bindiğim sürelerde de son derece haz alarak biniyorum bu yetiyor bana. Sonuç da tercih meselesi. Kimisi ekonomiyi en ön planda hesaplar, kimisi sesten dolayı bile dizele binmez, kimisi o sese hasta olur, benzinli araca hiç binemez, kimisi dizelin torkuna hayran olur vs vs. Bunlar aslında kişisel nedenlerdir. Tartışmaya bile gerek yok bunları.

hocam benzinli araç almayın otomatik yerine düz alın ama dizel alın ben yeni c4 confort dizel aldım 43500tl

Astra easytronic vitesi dsg ile karsilastirmak yanlis olur. Cunku biri tam otomatik biri yarı otomatik. easytronic viteslerde, manuel viteslerde oldugu gibi debriyaj balatasi var, tam otomatiklerde ise bunun yerine tork konvertoru var. Vites vecisleri bu yuzden hissedilir, ama alistiginda rahatsiz edici de degildir. Ayni sarsinti toyotanin yari otomatik sanzumanlarindada vardir. Ayrica easytronic vitesler kullanicisina gore kendini ayarlarlar. vites gecislerini ona gore yapar. Arkadasinda dedigi gibi duzgun bir sekilde kullanilsa manuel vitesten bile az yakar. trafigi yogun bir sehirde yasiyosaniz cok yakacaktir. 1.ve 2.viteslerde cok yakiyor.aracin ortalama hizi 45-50 kmlerde ise yaklasik olarak 8 lt yakar.ayrica hangi benzinli arabayi alirsaniz alin, sehir icin de 9 lt den az yakmaz. Tabi bu yasadiginiz yere bagli olarak biraz degiskenlik gosterir. Opellere tup takilirsa motor garantisi biter. Opelciler genelde landirenzo marka tup taktiriyorlar. Landirenzo motor garantisi veriyor,biraz arastirmak gerekir.

yazıklarınızda çok şey öğreniyorum teşekkürler, ama hala karar veremedim. peki bu honda nın city leri nasıl, yeni kasa(uzay kasa) dedikleri 2009-2010 ları filan var otomatik, baya donanımlı, fiyatları da civic e göre uygun, bunları bilen var mı?

Bende 1.5 yıl önce astra classic 3 hb dizel manuel vites almıştım hocam gayet memnunum ekstra özellikler gayet iyi konfor paket dahilinde..bu araç için otomatik şanzımanın dizelleri için biraz sıkıntılı olduğunu söylüyorlar benzinlide sıkıntı yok arkadaşta var ordan biliyorum. Bu fiyatlara alınabilecek güzel araçlardan bir tanesi hocam honda city falan bir gün satarken sıkıntı çekersin bence gönül rahatlığıyla al kullan hocam

astra classic hb alalı 2 ay olmak üzere, easytronik ilk başlarda beğenmemiştim ama kullandıkça hoşuma gitti.seri kalkışlarda ilk 1-2 vites geçişleri hissediliyor, ama hızlı kalkmazsan güzel. ben alır almaz landironzo tüp taktırmıştım. yakıt gittikçe düşmeye başladı, alışmaya başladım galiba. şu anki lpg fiyatı: 2,90 tl, hesapları doğru yapabiliyorsam eğer km de 0,256 tl yakıyor. gittiğim yol şehir içi sayılmaz hemen ana yola çıkıyorum çünkü. bazen seri kullanmak icap edince spor modu var oraya alıyorum, bu da hoşuma gidiyor ama bu sırada yakıt baya bi artıyor. malzeme ve işçilik bence güzel. fiyat, performans ve kalite olarak tavsiye ederim.

nakzonakzo' Alıntı:
astra classic hb alalı 2 ay olmak üzere, easytronik ilk başlarda beğenmemiştim ama kullandıkça hoşuma gitti.seri kalkışlarda ilk 1-2 vites geçişleri hissediliyor, ama hızlı kalkmazsan güzel. ben alır almaz landironzo tüp taktırmıştım. yakıt gittikçe düşmeye başladı, alışmaya başladım galiba. şu anki lpg fiyatı: 2,90 tl, hesapları doğru yapabiliyorsam eğer km de 0,256 tl yakıyor. gittiğim yol şehir içi sayılmaz hemen ana yola çıkıyorum çünkü. bazen seri kullanmak icap edince spor modu var oraya alıyorum, bu da hoşuma gidiyor ama bu sırada yakıt baya bi artıyor. malzeme ve işçilik bence güzel. fiyat, performans ve kalite olarak tavsiye ederim.
hocam ben de ileride lpg düşünüyorum. sıfır almadınız sanırım? ben de 2 ay önce (sıfır) aldım, easytronic ama konfor paketsiz. lpg ile ilgili bir sorun yaşadınız mı? 1.6 motor 115 beygir benimki, arabanın ataklığı düşer mi? 100 km'de şehiriçi ve şehir dışı kaç lt. yakıyor?

hocam gayet güzel bir araba opel ama arkadasların da dediği gbi benzin fiytları ortada hoş lpg de ona yaklastı bence uygun derim hayırlı olsun sayın hocam

Opel Astralar

2008 yılına kadar euro 4 motordur bunlara Lpg takılır uyumludur.

2008 den sonra ki araçlar Euro 5 motordur lpg uyumsuzdur 30bin km olmadan bozuluyormuş

hele son model 2012 yeni kasalarda subablar çelik olmayıp magnezyum olduğu için 5bin km bile gitmeden bozulduğunu

servisten bunları teyit edebilirsiniz yada lpg takan firmalardan

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
nakzonakzo' Alıntı:
hocam ben de ileride lpg düşünüyorum. sıfır almadınız sanırım? ben de 2 ay önce (sıfır) aldım, easytronic ama konfor paketsiz. lpg ile ilgili bir sorun yaşadınız mı? 1.6 motor 115 beygir benimki, arabanın ataklığı düşer mi? 100 km'de şehiriçi ve şehir dışı kaç lt. yakıyor?
sıfır aldım aldığım gün serviste taktırdım. günde en az 50 km yapıyorum, lpg de sübap erime problemini araştırdım, sert kullanımlarda daha erken oluyormuş. erime olayı olabilirmiş, olursa çelik sübaplar varmış değiştircez. uzun süre kullanacağımızı düşünürsek her şekilde karda oluyoruz. Biraz da şans işi hiç sorun çıkarmayan araçlar da var. benzin ve LPG de test sürüşleri yaptım kendimce, çekişte bi fark hissedemedim.

nakzonakzo' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:
nakzonakzo' Alıntı:
sıfır aldım aldığım gün serviste taktırdım. günde en az 50 km yapıyorum, lpg de sübap erime problemini araştırdım, sert kullanımlarda daha erken oluyormuş. erime olayı olabilirmiş, olursa çelik sübaplar varmış değiştircez. uzun süre kullanacağımızı düşünürsek her şekilde karda oluyoruz. Biraz da şans işi hiç sorun çıkarmayan araçlar da var. benzin ve LPG de test sürüşleri yaptım kendimce, çekişte bi fark hissedemedim.
çelik sübap fiyatları ne kadar hocam? lpg'yi ne kadara taktırdınız? tabi 350 tl daha ruhsata işletme var sanırım? hangi serviste taktırdınız ve markası ne? garantiyi bozmadı mı lpg takılması?

ruhsata işletme muayeneye sokma falan tüm masrafları onlar karşıladı işlemleri de onlar yaptı, kredi için banka elemanı bile bayiye gelmişti. ben gittim imza attım aldım aracı. 2100 tl ye taktırdım ama acemiliğime geldi hiç pazarlık yapmadım, daha ucuza olabilirdi aslında :) . opelle anlaşmalı landirenzo marka . 2 yıl garantili tüpten kaynaklı bir motor arızası bile çıktığında onlar karşılıyor. ordudan aldım aracı orda taktırdım.

BBNET
Geri