bu araba nasıl arkadaşlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan imece35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
3 aylık otomatik c3 kullanımı sonucunda vardığım birkaç önemli husus şu;
1- Kırmızı ışıkta durunca veya uzun süre duraksayacaksan (15-20 sn. den fazla) muhakkak N konumuna al . En az 1 depoda 30-40 km fazla gidersin.
2- Rampa bi yerde yokuş yukarı geri gideceksen el frenini çek öyle kalkış yap, yoksa araç öne kayıyor sen burada gaza basıyorsun ve şanzımana zarar verecek bir zorlama yaşanıyor.
3- Şehir dışında sürmediğin sürece şehir içi trafikte (Gaziosmanpaşa- Mecidiyeköy-Taksim güzergahı ) bir depo ile en fazla 400-420 km. gidersin
4- P konumundayken arabayı çalıştır onun haricinde çalıştırma.
5- N konumunda el frenini çek ondan sonra P 'ye al ve öyle bırak.
6- Araç tamamen durmadan asla R'ye alma yoksa şanzımanı yerden toplarsın.....Benden söylemesi )))

otomatık vıtes kullananlara vıtesı rahat gecıslerı ıcın. basıt ve etkılı bır yontem soylıcegım arkadaslar.

aracınızla durdunuz. park edıceksınız yanı. vıtesı P ye atıcagınız zaman. ozellıkle egımlı yerlerde.

1. ayak frende ıken D den N ye atın vıtesi.
2. ardından el frenını çekin.
3.ayagınızı frenden cekin.
-Frenden cektıgınız zaman arac ılerı yada gerı azcık gıder hafıf kayma gıbı mesafe kat edecek kadar degıl.
4.ondan sonra P ye atın.

eger bunu yaparsanız aracı sabah actıgınızda P den D ye atarken gecıs yumusak olur. yapmazsanız atarken TAK dıye bır ses duyarsınız. bosuna dıslerı zorlamıs olursunuz.

otomatik vitesli arabaların en azından c3lerin dezavantajı yokuş yukarı çıkarken arabanın biraz zorlanması. bunun sebebi de aracın bir sonraki vitese geçerken devrini bir anda 3000 e kadar yükseltmeyi bekleme ihtiyacıdır. Tabii bu durumda yakıt sarfiyatı biraz artar.
Bunun dışında aracı "R "konumuna alıp geri geri gidecekseniz vede düz bir zeminde iseniz mümkün olduğunca gaza basmayın çünkü araç rolantisinden daha yüksek bir devirle zaten geriye doğru hareket ediyor olacaktır. eğer bu haldeyken gaza dokunduğunuzda tahmin edemeyebileceğiniz bir geri atımla araç hareket eder ve kaza riskiniz artar. çünkü bu arada büyük çoğunlukla park ediyorsunuzdur. Ayrıca gene fazla yakıt tüketmiş olursunuz.

hayırlısı olsun hocam.. test sürüşü yapmadan ustanda test etsin.. kolay gelsin.. :oops:

Eski bir c3 kullanıcısı olarak, otomatik zorunluluğu yoksa 28.000 liraya bu aracı tavsiye etmiyorum.

Bana da biraz pahalı gibi geldi. Ve plaka neden sökülmüş? Gizlemek istenilen birşey mi var acaba

@wgolf hocamın dediğine katılıyorum. Hocam c3 yerine colt düşünebilirsiniz. bu fiyat bu araç için fazla demiyorum, çünkü şu sıralar kim neye göre fiyat belirliyor hiç belli değil. Eskiden (5 sene öncesine kadar) araç km 100bin e geldiyse fiyat düşüyordu?- neden düşüyorsa- artık kullanıcı aracın km sinin sorun olmadığını bakımlarının zamanında yapılıp yapılmadığına bakıyor. Her araç alınıyor satılıyor. galeri yerine sahibinden bakmaya mümkünse bilindik temiz araç bakmaya özen gösterin coltu da es geçmeyin. otomatik 1.3 invite olursa tadından yenmez.

mnn' Alıntı:
otomatık vıtes kullananlara vıtesı rahat gecıslerı ıcın. basıt ve etkılı bır yontem soylıcegım arkadaslar.

aracınızla durdunuz. park edıceksınız yanı. vıtesı P ye atıcagınız zaman. ozellıkle egımlı yerlerde.

1. ayak frende ıken D den N ye atın vıtesi.
2. ardından el frenını çekin.
3.ayagınızı frenden cekin.
-Frenden cektıgınız zaman arac ılerı yada gerı azcık gıder hafıf kayma gıbı mesafe kat edecek kadar degıl.
4.ondan sonra P ye atın.

eger bunu yaparsanız aracı sabah actıgınızda P den D ye atarken gecıs yumusak olur. yapmazsanız atarken TAK dıye bır ses duyarsınız. bosuna dıslerı zorlamıs olursunuz.

bir defa yaşadım ve şanzumandan gelen ses içimi acıtmıştı park ederken şanzumana yük vermemek gerekiyor :+1:

Hocam plakayı öğren ve mutlaka sorgula adam plakayı boşuna sökmemiş.

tzcn' Alıntı:
giryan' Alıntı:
Hocam citroen genel olarak ısınamadığım bir marka. c3 hiç kullanmadım fakat abimde otomatik lpg'li c4 var, onu kullandım ve memnun kalmadım. şanzımanı da çok sağlıklı değil diye biliyorum.
aynı fiyatlarda tercih edebileceğin bir araba:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 8544/detay
:+1:
Bizde ekonomi yapalım diye geciktiriyoruz.. eskidikce ucuzlaması gerekmiyomu bunun.. yok vergi artıyo yok su bu.. 2-3 sene öncesine göre 5-10 bin arttı fiyatlar

Hocam sakin ol bir nefes al bu arabaya çok para istenmiş ben 22 den yukarı vermem. Bu arada ikinci el araba fiyatları çok yüksek millet yazmış ama satılmıyor ben geçen hafta 2008 dizel 140 binde temiz manuel poloyu 26.250 verdim. citroen dense git corsa al alman farkını yaşa citroen nedir fransız arabalarından uzak dur derim ben geçen sene 2001 freelander jeep 21 almıştım millet dışardan soruyor hocam fiyatı 60 varmı diye :)

arkadaş arabayı sormuş bazıları otomatik vites kullanım dersi yazmışlar.
galiba hazırda bekliyorlar birlieri şu otomatik vitesi sorsada anlatsam diye :D

araca gelince ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa alınabillecek bir araç.kullanımı zevklidir.

BBNET
Geri