Bu araba alınır mı ? Ne kadar verilir ? Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan albeyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

albeyaz

Aktif Üye
Arkadaşlar ilk arabam için uzun zamandır araştırma içerisindeyim fakat ikinci ellerde o kadar üçkağıt dönüyor ki kimseye güvenemiyorum ayrıca fiyatlarda almış başını gitmiş. 0 km araç almayı bile düşünüyorum neredeyse. Bir öğretmen arkadaştan 2004 model fiesta buldum samimi geldi söyledikleri arabaya sanayide baktılar ve herhangi olumsuz bir durum bildirmediler.(daha önce yine bir fiesta götürmüştüm aracın boyalı olduğunu tespit etmişlerdi) Ben buradaki yorumlara çok güvendiğim için sizlere danışıp kararımı vermek istiyorum.

2004fiesta.jpg

Araç 2004 model 1.4 fiesta comfort 75000 km de
2 hava yastığı - klima
abs yok
araç 2004 model fakat 2008 de trafiğe çıkmış ruhsatta o şekilde kayıtlı
satıcı arkadaş 1,5 yıldır bu aracı kullanıyormuş bir önceki sahibi hemşireymiş ve ufak kazaları olmuş bu kazalarda tampon ve çamurlukta bazı hasarlar sonucu kaskodan yapılmış ancak değişim olmamış , tramer sorgusunda 649-1872-400 tl lik 2010-2011 yıllarında hasar gözüküyor. servis daha ucuz olan bu tamirleri bu şekilde pahalı çıkartıyor dendi.
arabada atiker marka tüp takılı ve bir defa motor arıza lambası yanmış ustasını aradığında bunun olabileceğini yola devam etmesini söylemiş daha sonra ustası yapmış şu anda motor arıza lambası yanmıyormuş. (az önce araştırdığımda ford fiestalarda bu sorun kronikmiş)
arabanın muayenesi önümüzdeki temmuzda (2013)

şimdi tüm bu yazdıklarıma bakarak bu araç alınır mı ve alacak ya da satacak olsanız bu araca ne kadar fiyat biçersiniz.

şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim

17-18 arası verilir hocam tavsiyem almadan önce lastik- triger debriyaj balata- alt takım gibi ağır masrafları var mı bi öğrenin yoksa ekstra masraf yok demekki hayırlısı olur umarım

Bir arkadaş satıyor,

2009 dizel, 78.000 km de
kaza, boya yok.

75.000 km tüm bakırlar servisde yapılmış. Düşündüğü 25000
Karşılaştırmayı siz yapın.

asp-php' Alıntı:
Bir arkadaş satıyor,

2009 dizel, 78.000 km de
kaza, boya yok.

lınk warmı hocam ?

asp-php' Alıntı:
Bir arkadaş satıyor,

2009 dizel, 78.000 km de
kaza, boya yok.

hocam ben bu arabayla sizin yazdığınızı nasıl karşılaştırayım :) zaten o kadar bilgim olsa sizlere danışmazdım :) nacizhane siz olsanız ne kadar verirdiniz diye sordum

sayın hocam 2004 model araçta boya olması normaldir. 2. elde boya son olarak bakılacak bişeydir. önemli olan motorun durumu, (triger ve ağır bakımları...)değişen varmı yokmu, lpg takılımı değilmi, lpg araca uygunmu, kmsi, lastikleri, rengi... diye sıralayabiliriz. 0 araba alırsın gelir biri sürter, boyatmak zorunda kalırsın, ee noldu şimdi araba hiçmi oldu. demek istediğim binici olan adam boyayı takıntı yapmaz vesselam.
söylediğin arac arkadaşında dediği gibi 17-18bin civarı gider

Geçenlerde bunun dizelini sorduk. Şartlarını bilmiyorum ama 18500 dedi. Öylesini sorduğumuz için detayları sormamıştık arabanın durumu hakkında.

yani anlattığın gibiyse temizmiş .zaten hanım için çok aramıştım bu tip arabayı bulaydım alırdım :).
triger baskı balata motor verimine baktır ölçtür
al hocam
çelik jant olaymış iyimiş ;)

hocam kazaları önemsiz gibi görünüyor. tabi kayıtlı olmayan hasarı yoksa. arkadaşım 15-20 gün içinde aldı benzerini. onda sunroof felan var biraz daha dolusu sizinkine göre. 15000 e aldı.

mnyk03' Alıntı:
hocam kazaları önemsiz gibi görünüyor. tabi kayıtlı olmayan hasarı yoksa. arkadaşım 15-20 gün içinde aldı benzerini. onda sunroof felan var biraz daha dolusu sizinkine göre. 15000 e aldı.
15000 mi emin misiniz ? hocam 2004 model mi ?

Bence fiyat ideal eğer yazdıklaınız gibiyse kaçırmayın ben adana da yaşıyorum bu araç adana da olsa 19000 lir fiyat çekerler

motor ariza işiği lpg li araçlar da özellikle uzun yollarda yanar. 1-2 gun benzinde kullanınca söner

Yorum yapan herkese teşekkür ederim arabayı satın aldım ilk arabam olacak Rabbim kazasız belasız binmeyi nasip eder inşAllah

Piyasa nasıl bir durumda anlamak güç 0 araba ile en az 25000 km yapmış ikinci eli arasında 1000 lira oynuyor bu ilan sahipleri kafayı yemiş..

albeyaz' Alıntı:
Yorum yapan herkese teşekkür ederim arabayı satın aldım ilk arabam olacak Rabbim kazasız belasız binmeyi nasip eder inşAllah

Hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın

valla bu piyasada ya gidip 0 km araç alacaksın.ya da hiç almıcaksın.bindiğin araba temiz ise satmıcaksın. 2. el piyasası akıl alır gibi değil...

2005 lpgli fiesta kullanıcısıyım fiestadan çok konfor beklemek yersiz. Ekonomik sağlam arabadır üzmez hocam sizi tabiki temizi.

BBNET
Geri