T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı
Öğretim Programlarını İzleme ve Değerlendirme Sistemi
mufredat.meb.gov.tr
sinav olmamasi sinav hazirlama kagit okuma vs in kalkmasi acisindan iyi ama sinav olmayinca ogrenciler acikcasi dersi ciddiye almayacak gibi geliyor banaInsallah kitap gelir. Yazili sinavlar kalkmis sanirim. Artik tamamen uygulamaya mi gececegiz ?
Not yok mu yoksa yazılı mı yokInsallah kitap gelir. Yazili sinavlar kalkmis sanirim. Artik tamamen uygulamaya mi gececegiz ?
6. Sınıfta da yabancı dil sınıfında olmuyor mu hocam.Kazanim yerine öğrenme cıktisi denmiş ancak çıktılar çok genel ifade edilmiş. Programlama ünitesinde orneğin karar yapilarini kullanir, dönguleri kullanir gibi ayrınti öğrenme çiktilarina yer verilmemiş. Yapay zeka temasi eklenmesi güzel.
En buyuk problem 5. Sinifta dil programinda okuyanlarin BTY dersini almadan 6. Sinifa baslamasi. Bu ders uzerine koyarak gidilecek bir ders. 5 teki öğrenme ciktilarina ulaşmamis bir çocuga 6.sinifta, 5. Sinifin devami niteliginde olan çiktilarla bas basa birakmak cok sacma.
Sınav yok sanirim. Degerlendirme icin performans ölcekleri kullandirtmis. Bu da güzel bence.
Hayal kurmayın hocam.Kitap ibaresi var umarım uygulanır kâğıt üzerinde kalmaz ayrıca bu dersin 7 ve 8 lerde zorunlı olması gibi bir hayalle tutunuyorum hala![]()
çoklu yabancı dil projesi uygulanan okullarda Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi 5 ve 6. sınıflarda kaldırıldı.Kazanim yerine öğrenme cıktisi denmiş ancak çıktılar çok genel ifade edilmiş. Programlama ünitesinde orneğin karar yapilarini kullanir, dönguleri kullanir gibi ayrınti öğrenme çiktilarina yer verilmemiş. Yapay zeka temasi eklenmesi güzel.
En buyuk problem 5. Sinifta dil programinda okuyanlarin BTY dersini almadan 6. Sinifa baslamasi. Bu ders uzerine koyarak gidilecek bir ders. 5 teki öğrenme ciktilarina ulaşmamis bir çocuga 6.sinifta, 5. Sinifin devami niteliginde olan çiktilarla bas basa birakmak cok sacma.
Sınav yok sanirim. Degerlendirme icin performans ölcekleri kullandirtmis. Bu da güzel bence.
çoklu yabancı dil projesi uygulanan okullarda Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi 5 ve 6. sınıflarda kaldırıldı.6. Sınıfta da yabancı dil sınıfında olmuyor mu hocam.
Hayir hocam olmuyor. 6. Sınıfta 3 saate dusuyor ingilizce saati. Hepsi ayni programa tabi oluyor. (5. Sinifta dil programi okuyan ile normal programda okuyanlar) Ama bu bahsettiğim yabancil dil agirlikli program.6. Sınıfta da yabancı dil sınıfında olmuyor mu hocam.
Burada bahsettigim yabancil dil agirlikli program hocam. Sadece 5. Sinifta ingilizce sayisi fazla. Beden, gorsel, bilisim yok. 6. sinifta normal programa donuluyor. Çoklu yabanci dil programi tam bir sacmalik. Teknofeste illa proje istiyorlar. Proje yapilacak dersi kaldiriyorlar. Bilisim dersi alan çocuk ile almayan cocuk arasinda anlamli bir fark oluyor. Bunu nasil gormuyorlar. Bu ise kesinlikle sendikalar el atmali.çoklu yabancı dil projesi uygulanan okullarda Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi 5 ve 6. sınıflarda kaldırıldı.
çoklu yabancı dil projesi uygulanan okullarda Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi 5 ve 6. sınıflarda kaldırıldı.
Internette şu çizelgeyi buldum
Açıklamalara göre 5. Sınıfta Bilişim ile ilgili bir dersi seçmeli bile almak mümkün gözükmüyor:
Ekli dosyayı görüntüle 76657
Yabancı dil ağırlıklı sınıfların olduğu okullarda 6. ve 7. sınıflarda da uygulamaya devam edilenler var Hocam. (8. sınıflarda bitiyor).Hayir hocam olmuyor. 6. Sınıfta 3 saate dusuyor ingilizce saati. Hepsi ayni programa tabi oluyor. (5. Sinifta dil programi okuyan ile normal programda okuyanlar) Ama bu bahsettiğim yabancil dil agirlikli program.
Pilot olarak uygulanmaya baslayan çoklu dil programi başka. Onda bizim branş icin durum felaket sanirim.
Buna rastlamadim hocam. Bizde 5 te yapiliyor sadece. 6. Sinifta da 3 saat ingilizceyi secmeli ile cogaltabiliyorlar. Dil öğrenmek bu kadar önemli de çocugun teknolojiyi akademik olarak öğrenmesi, teknoloji uretimine katki yapmak icin egitim almasi cok mu önemsiz. Herkes işinde dil kullanmiyor. Ayrica ceviri uygulamalariyla da yabanci kaynaklari okuyabiliyorsunuz. Ama teknolojiyi kullanmayan meslek dali yok. Ve teknolojiyi bu kadar etik disi kullanilan bir ortamda dersimizin önemi kacinilmaz. Bir uygulama değersizlestirilecekse bahane bulmak kolay. Ben de dil ögretimine belki siğ bi bakis acisiyla baktim ama bir taraf yuceltilirken bir tarafin dibe sokulmasina tahammulum yok. Bu coklu dil programi sacmaligi bitmeli. Sendikalar mi el atacak ne yapilacaksa yapalim. Iş buyumeden tedbirimizi alalim.Yabancı dil ağırlıklı sınıfların olduğu okullarda 6. ve 7. sınıflarda da uygulamaya devam edilenler var Hocam. (8. sınıflarda bitiyor).