BTS ile İdare Ağlarını Ayırmak

Kodla Büyü

SBYKS

Üye
Merhabalar,

BTS ile idare bilgisayarlarının ağ üzerinde birbirlerini görmesini istemiyorum.

Ağ yapım şu şekilde:
Modem idare odasında ve diğer idare odalarına oradaki swicthten bağlantıyı çoğaltıyorum, BTS ye de modemden kablo gidiyor oradaki switch ile bts ye dağılıyor.

Şimdi ben bu yapıda bts bilgisayarlarının ağ üstünde diğer idare bilgisayarlarını görmesini istemiyorum, varolan yapımda bunu yapmanın yolu nedir, varolan yapı da yapamazsam ağımı nasıl yapılandırırsam bu sorunu çözebilirim.

Teşekkürler

router ile veya management switch ile vlan oluşturarak yapabilirsin. Bazı modemlerde vlan ayarı var. ya da ucuz yönetilebilir switchler var. Mesela dlink ürünleri. D-Link DES-3526 gibi.

Tabi biraz sabrederseniz ( ne kadar bilemem) F@tih projesi ile her okula ağ alt yapısı kurulacak. L2 ve L3 Switchler bulunacak yapıda. Müsait okullara metro internet bağlanacak. NAS lar kurulacak vs vs.

Açıkçası yönetilebilir swtich alacak paramız, daha doğrusu lüksümüz yok, o zaman bu işi router ile yapmam gerekecek.

AIRTIES WAR-141 diye modelde ethernet çıkışlarını farklı segmenler oluşturarak kullanmaya imkan sağlıyormuş. vlan için sanırım en ucuz çözüm bu olacak.

ebfo45' Alıntı:
Tabi biraz sabrederseniz ( ne kadar bilemem) F@tih projesi ile her okula ağ alt yapısı kurulacak. L2 ve L3 Switchler bulunacak yapıda. Müsait okullara metro internet bağlanacak. NAS lar kurulacak vs vs.

Hocam fatih okullarına NAS kurulması gibi birşey var mı projede ?

Hocamın yazısının üstünden 5 yıl geçmiş :mrgreen: İnternetimiz daha birkaç gün önce aktif oldu

BBNET
Geri