BTR Yeni Ünvan

Kodla Büyü
OSOR da olabilir daha kısa ve net, Okul Sorumlusu. Neyin sorumlusu? Her şeyin? Vaaaavvvvvv. BTR kadrosu olacaksa da derse girme zorunuluğu olmasın. Onu da yaparlar. O zaman ne anlamı kalır? BTR ver iki okul ver. Asıl okul 3 gün diğeri 2 gün. BTR olmayanlar da derse girsin.
 
İlde görevli konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bir açıklama yapsa çok seviniriz aslında. Keşke bir norm belirlense
kimsenin bilgisi olmaz çünkü ildeki görevlilerle konuşulacak konular değil bunlar eğitim bakanlığının personel genel müdürlüğünün ve Bakanı ilgilendiren şeylerdir.
 
1000101497.webp
İsviçre çakısı gibi öğretmenleriz, maşallahımız var. Gerçi bunlar Osmanlı ya meraklı, o yüzden Tımarlı Sipahi iyi gider
 
Btr ye kadro gelirse bizim için iyi bir seçenek ama şöyle düşününce yapılan değişikliklerin bize hayrı hiç olmadı, o zaman btr ye kadro gelir, mesai saati 8.30-17.30 olur, olay yine bize girer
 
6 saatten sonra 2.norm açılsın fazlası derslere diğer öğretmen girsin. btr btr olacaksa cazip bir yanı olmalı yoksa o paraya yapılacak iş değil. 2 öğretmen dönüşerek btr olsun.
Btr ye kadro gelirse bizim için iyi bir seçenek ama şöyle düşününce yapılan değişikliklerin bize hayrı hiç olmadı, o zaman btr ye kadro gelir, mesai saati 8.30-17.30 olur, olay yine bize girer
Hocam pdrci 9-3 çalışıyor bizim de neden olmasın.
 
6 saatten sonra 2.norm açılsın fazlası derslere diğer öğretmen girsin. btr btr olacaksa cazip bir yanı olmalı yoksa o paraya yapılacak iş değil. 2 öğretmen dönüşerek btr olsun.

Hocam pdrci 9-3 çalışıyor bizim de neden olmasın.
Onlara olur, bize olmaz hocam, onların lüksü inanılmaz.
 
Yenilik ve eğitim teknolojileri hizmetleri şubesi

MADDE 16- (1) Yenilik ve eğitim teknolojileri hizmetleri şubesinin görevleri şunlardır:
a) YEĞİTEK'in görev alanına ilişkin hizmetleri yürütmek.
b) Okul ve kurumlarda ağ altyapısı, internet erişimi, bilişim donanımına yönelik keşif, kontrol, muayene, kabul işlemleri yapmak.
c) Eğitim teknolojileri ile ilgili olarak okulların ve kurumların envanter kayıtlarını tutmak, bu kayıtları güncellemek ve ihtiyaçlarını belirlemek.
ç) İhtiyaç duyulan elektronik eğitim içeriklerinin geliştirilmesi ve yönetilmesine yönelik iş ve işlemleri koordine etmek.
d) Okullarda bilinçli ve güvenli internet hizmetleri ile ilgili işlemleri yürütmek.
e) Eğitimde teknoloji kullanımı ve yenilikçi uygulamalara yönelik ulusal ve uluslararası proje çalışmalarını takip etmek.
f) YEĞİTEK uhdesindeki ulusal ve uluslararası faaliyetlerle ilgili teknik destek sağlamak, tanıtım, bilgilendirme ve görünürlük faaliyetlerini yürütmek.
g) Eğitim teknolojileri ile dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetleri planlamak ve düzenlemek.
ğ) İllerde kurulan öğrenme laboratuvarlarını, yenilikçi sınıfları, stüdyo ve atölye gibi alanların koordinasyonunu ve etkin kullanılmasını sağlamak.
(2) Yenilik ve eğitim teknolojileri hizmetleri şubesi ihtiyaca göre; öğretmen, mühendis, programcı, çözümleyici, teknisyen, tekniker, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile memur ünvanlarında görev yapacak personelden oluşur. YEĞİTEK tarafından yürütülen iş ve işlemleri yerine getirmek amacıyla; YEĞİTEK il yöneticisi, YEĞİTEK bilişim koordinatörü ve YEĞİTEK proje koordinatörü görevlendirilir.


Yeni değişen Milli Eğitim Müdürlükleri yönetmeliğine göre artık taşra teşkilatında da YEĞİTEK Şubesi bulunacak. Bu Madde 16'ya göre Fatih Projesi İl Koordinatörleri, Fatih Eğitmenleri ve BTR'ler ile ilgili bir takım düzenlemeler olmasını umuyorum. Her okula bir BTR normu olmasa bile ilçenin büyüklüğüne göre YEĞİTEK Şubesi bünyesinde kadrolu BT öğretmenleri çalışsa ve ilçedeki okullar bu öğretmenlere paylaştırılsa daha verimli olur diye düşünüyorum.
maddelere bakıyorum her şey birbirine girmiş. öğretmenlikle alakalı hiçbir şey yok
 
Btr olmamıza olanak sağlayan yazıya göre branşımız artık bt olmadığı için zaten olamıyoruz. En azından BÖT öğretmenleri btr görevini yapar diye değişmesi gerekiyor.
 
kadro olursa idareci kaprisiyle uğraşmayız. sene başında sendikadan ayrıldım diye 13 yıldır BTR görevini yürüttüğüm okulda başvurumun üstüne ihtiyaç yoktur diye yazı yazıp görevlendirmem yapılmadı.
 
elimi bişeye surmediğimden fatih egitiminden beni saksagan beyinli mudur bırakmıs,kınayı yakacaktım emekli oldu kurtuldu elimden...her zaman soylerim ne kadar ekmek o kadar kofte fazla deil...
 
IT departman, federal büro, otobot, root automoto, McCoy, Bios sevdiğim isimlerdir.
En güzeli enformatik öğretmeni.
 
Hocam kendi okulun istememiş olabilir, 2. Yada 3. Tercihe gorevlendirme yapilabilirdi.
ama nedeni olmalı hocam. çünkü tahta ve internet var okulda ve 17 yıldır formatör görevlendirmesi yapılıyor. 2.ve 3. tercih yapmadım. fomratörlük benim için çok da önemli değildi ama görevlendirmenin bu şekilde keyfi yapılması bizi baskılamalarına fırsat veriyor bence.
 
Böt olacaksak, bunum adı bötçü olmalı, hani bilgisayar, bilgisayarcı gibi
 
Bir de BTR olup 9-3 mesai koyuyorlarmış, sonra da soruyorlarmış : Nöbet tutmak ister misiniz? İstemez misiniz? Sınıfınız yok, belirli gün görevi yok, yok da yok.
 
BT il koordinatorlerinin birçoğu sistemde BTR'leri çokta vazgeçilmez bulmuyor, muhtemelen bu tavrı YEGITEK'e yansıtıyorlardır. BTR'lik okulların teknolojiye geçiş süreci icin kullanılacak bir görev.Durum böyle iken kadro vb. iyileştirme beklemiyorum. Ama görev sorumluluk güncellenecektir muhtemelen.
 
BBNET
Geri
Üst