Btr ve Yüksek Lisans Acil YArdım

Kodla Büyü

bekir3840

Aktif Üye
Arkadaşlar yüksek lisansa başlıcam perşembe cuma yüksek lisans dersleri olacak. btr görevlendirmesi istersem müdür 1 gün izin veririm diyor. aksi halde küçük bi ilçedeyiz . Görevlendirme almazsam 4 saat dersim var beni ekstra diğer köy okullarına ya da ilçeye görevlendirme durumu var. Yani müdür öyle diyor. Ek ders almam benim için önemli değil. bir yol gösterin lütfen. Ayrıca bi de kaymakam baskısı olabilir ilçede tek bilişimci benim :(

Peki üniversitedeki hocalarla dersinizi yeniden programlandırma şansınız var mı? Hani bazı derslere bir iki haftada bir gitseniz. O dersleri de cuma gününe aldırın. Müdüre de söyleyin görevimi aksatmadan iki haftada bir olmak üzere perşembe ve cuma gideyim diye.. Zaten dersler sadece ilk yıl oluyor.. Sonraki yıl tez çalışması oluyor bildiğim kadarıyla.. Ben de bu yıl ALES'e girmeyi düşünüyorum ve ben de bu yıl BTR olacağım..

Sanırım müdürünüzün izin yönergesi değişikliğinden haberi yok. Eski yönergede iki yarım gün=bir gün izin verilebilir şeklindeydi. Yenisi aşağıdaki gibi:
16/01/2013 tarihinde yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı İzin Yönergesi
MADDE 18- (1) b) Memurlardan Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsüne devam edenlere, eğitimleri süresince aylıklı izin verilir. Lisansüstü öğrenimine devam edenlere ise, görevlerini aksatmamak şartıyla, izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır. Öğretmenlerin ders programları, lisansüstü öğrenimlerine devam edebilmelerine imkân verecek şekilde düzenlenir.

Dikkat ederseniz düzenlenebilir demiyor, düzenlenir-kolaylık sağlanır diyor.
Siz bu maddeyi ilgi tutarak bir dilekçe ile talep ederseniz ve lisansüstü öğrenci belgenizi ve ders programınızı eklerseniz gerekli düzenleme yapılacaktır.

Yüksek lisans yapmış ve doktora yapmakta olan bir arkadaşınız olarak; lisansüstü eğitimin öğretmenlere herhangi bir maddi ve manevi fayda sağlamadığını görmekteyim. Bu nedenle yüksek lisans eğitiminize ayıracağınız maddi kaynak, zaman ve dikkatinizi ailenize ve hobilerinize ayırmanızı tavsiye ediyorum.
Eğer size çok yakın bir enstitüde ve ilgi duyduğunuz, sevdiğiniz bir alanda yapacaksanız, derslere fazla kafa yormayacaksanız, ileride öğretim üyeliği vb. düşünüyorsanız belki yapılabilir.

BBNET
Geri