Sanırım müdürünüzün izin yönergesi değişikliğinden haberi yok. Eski yönergede iki yarım gün=bir gün izin verilebilir şeklindeydi. Yenisi aşağıdaki gibi:
16/01/2013 tarihinde yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı İzin Yönergesi
MADDE 18- (1) b) Memurlardan Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsüne devam edenlere, eğitimleri süresince aylıklı izin verilir. Lisansüstü öğrenimine devam edenlere ise, görevlerini aksatmamak şartıyla, izin verilmesi hususunda gerekli kolaylık sağlanır. Öğretmenlerin ders programları, lisansüstü öğrenimlerine devam edebilmelerine imkân verecek şekilde düzenlenir.
Dikkat ederseniz düzenlenebilir demiyor, düzenlenir-kolaylık sağlanır diyor.
Siz bu maddeyi ilgi tutarak bir dilekçe ile talep ederseniz ve lisansüstü öğrenci belgenizi ve ders programınızı eklerseniz gerekli düzenleme yapılacaktır.
Yüksek lisans yapmış ve doktora yapmakta olan bir arkadaşınız olarak; lisansüstü eğitimin öğretmenlere herhangi bir maddi ve manevi fayda sağlamadığını görmekteyim. Bu nedenle yüksek lisans eğitiminize ayıracağınız maddi kaynak, zaman ve dikkatinizi ailenize ve hobilerinize ayırmanızı tavsiye ediyorum.
Eğer size çok yakın bir enstitüde ve ilgi duyduğunuz, sevdiğiniz bir alanda yapacaksanız, derslere fazla kafa yormayacaksanız, ileride öğretim üyeliği vb. düşünüyorsanız belki yapılabilir.