BTR ve Nobet

Kodla Büyü

realforever

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Forumda bir suru ornegi var arkadaslar kusura bakmayin.Mudur bugün aradi ve sana nöbet yazacaz sen bu okulda ogretmensin başka okulda btr görevi yapiorsun.bende bizim BTR yazisini gösterip nöbet dahil hic bir görev verilemez kismini gösterdim.bu maddenin BTR olduğun okul için geçerli olduğunu soledi mudur.bende o zaman milli eğitim müdürlüğünden görüş yazusi istiyelim dedim.ne yapmam gerekiyor acaba arkadaşlar nasil bir dilekçe yazmam gerekiyor

Kendi okulumda BTR yim banada kendi okulumda nöbet yazılacağını söyledi müdür yardımcısı.
Bende istediğiniz güne yazın nede olsa tutmayacam dedim.

Cuma gününe nöbet yazmışlar. Bir iki mırın kırın ettiler.
Yazı açık dedim. Sonra ismimi sildiler nöbet listesinden.

İdarelerin can sıkıntısı. Göle maya çalıyorlar tutarsa hesabı.

"İdarelerin can sıkıntısı. Göle maya çalıyorlar tutarsa hesabı." , bu iyiydi cidden :D

rahat ol yarın senden bir şey isterlerse ben öbür okulda btr yim ... bu okulda değil deyip yapmazsın

Ne Nöbet tutmayi ne de bundan sonra is yapmayi düşünmüyorum acikcasi hocalarim.yasal dayanak bulursam süper olur.Nobet dahil hic bir is verilemez maddesini gorevlendirildigim okul icin gecerli oldugunu söylüyor.milli eğitimden görüş istemek için ne yapmam lazim.

Görevlendirme yazısı 2. maddeyi de dayanak olarak sunabilirsiniz. "Bu görevi yürütecek öğretmenler, okullarında var olan ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanında bt rehberliği görevini yürütür" diyor. Yani BT Rehberi olarak görevlendirilen bir öğretmen başka okula da görevlendirilse "okullarında var olan ders görevi" dışında bir ek görev verilemez.

BTR'de saçmalıklardan dolayı görev istemedim bu dönem de. Daha rahat oluyor emin olun.

Bu idareler yavaş yavaş BTR'lere nöbet yazmaya başladı. Geri adım atmayın arkadaşlar. Yarın üzerimize yapışıp kalır.

Nevşehir mem ve bursa mem tarafından yorumlanmış seklini müdüre gostersem faydasi olmaz mi acaba.iki mem kadrolarinin bulunduğu okullarda sadece derse girer ve nöbet dahil hic bir is verilemez.

bilişim07' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/btr-ye-nobet-t134286.html

Hocam burada trabzon mem sayfasinin bir baglantisi var. Orada mem in gorus yazisi var. Bunu goster.

Trabzon'bursa ve nevşehir hem tarafından görüşler mevcut onlari yazdirdim başka görüş aciklayan il var mi arkadaşlar?

Aralik 2012 yolunda BTR görevlendirmesi de yasanilan tereddütler hakkında MEB resmi yazisi var ve nöbet konusunda hic tereddüt ya da başka bir durum göstermeden net bir şekilde nöbet dahil hic görev verilmez diyor.

Hocam nöbeti tutma olsun bitsin. Birde arkadaşın dediği gibi işleri düşene kadar bekle :mrgreen:

karinca_52' Alıntı:
rahat ol yarın senden bir şey isterlerse ben öbür okulda btr yim ... bu okulda değil deyip yapmazsın

Aynen öyle.Hiçbir şeye elinizi değmeyin.O zaman gerekli mesaj ulaşır yerine.

webcevap' Alıntı:
İdarelerin can sıkıntısı. Göle maya çalıyorlar tutarsa hesabı.

:++: :alkis:

realforever' Alıntı:
Ne Nöbet tutmayi ne de bundan sonra is yapmayi düşünmüyorum acikcasi hocalarim.yasal dayanak bulursam süper olur.Nobet dahil hic bir is verilemez maddesini gorevlendirildigim okul icin gecerli oldugunu söylüyor.milli eğitimden görüş istemek için ne yapmam lazim.

Siz yönetmeliğimizdeki maddeyi belirterek nöbet tutamayacağınızı belirten dilekçeye ek olarak sunup idareye verdiğinizde idare bir şekilde size cevap vermek zorunda.Kendinize yasal olarak madde göstermek zorundalar.Başka bir olaydan dolayı bir sürü görüş yazısı almıştım il mem den...

a-anil06' Alıntı:
realforever' Alıntı:

Siz yönetmeliğimizdeki maddeyi belirterek nöbet tutamayacağınızı belirten dilekçeye ek olarak sunup idareye verdiğinizde idare bir şekilde size cevap vermek zorunda.Kendinize yasal olarak madde göstermek zorundalar.Başka bir olaydan dolayı bir sürü görüş yazısı almıştım il mem den...

Matbu bir ornek var mi hocam.diğer il nem görüşlerini ek yaparsam olur mu acaba yönetmelikle beraber

realforever' Alıntı:
a-anil06' Alıntı:
realforever' Alıntı:

Matbu bir ornek var mi hocam.diğer il nem görüşlerini ek yaparsam olur mu acaba yönetmelikle beraber
Normal A4 kağıda yazmanız yeterli olur. Biz bu şekilde yapmıştık.

Bugün il koordinatörü ile mudurle görüştük .mudur nobet tutturma konusunda kesin kararli ben bu yorumu cikardim dedi bizim bütün aciklamalarimiza Ragmen.görüş almak için dilekçe yaz getir dedi.nasill bisey yazacam arkadaşlar yardimci olurmusunuz.daha önce milli eğitimden görüş alan var mi.bu görüş bakanlıktan mi yoksa il milli eğitim müdürlüğü tarafından mi verilecek. Ne kadar sürer acaba

realforever' Alıntı:
Bugün il koordinatörü ile mudurle görüştük .mudur nobet tutturma konusunda kesin kararli ben bu yorumu cikardim dedi bizim bütün aciklamalarimiza Ragmen.görüş almak için dilekçe yaz getir dedi.nasill bisey yazacam arkadaşlar yardimci olurmusunuz.daha önce milli eğitimden görüş alan var mi.bu görüş bakanlıktan mi yoksa il milli eğitim müdürlüğü tarafından mi verilecek. Ne kadar sürer acaba

Hocam neden siz yazıyorsunuz dilekçe? çok istiyorsa kendi yazsın istesin görüş alalallaa.

eyolcu' Alıntı:
realforever' Alıntı:

Hocam neden siz yazıyorsunuz dilekçe? çok istiyorsa kendi yazsın istesin görüş alalallaa.
@eyolcu hocam haklı. Tereddüte düşen kendisi o ne yazısı yazıyorsa yazsın. BTR için herşey açık.

eyolcu' Alıntı:
realforever' Alıntı:

Hocam haklisiniz bununla benim ugrasmamam lazim ama yaklaşık bütün sömestr tatili boyunca madde madde açıklama çalıştım bizim yazıyı ama yok ben bakanlık yazısına bakmam yönetmeliğe bakarım Dior.kendi okulunda normal ogretmensin diyor.şu görüşü alırsak belki komple hepimiz rahatlariz hocam

Bende başka okulda btr olarak görevlendirdim. ikinci dönem için de yine başka bir okula tercih yapacağım banada nöbet dediler tutmayacağımı söyledim kendi okulunun dışında görevlendiriliyorsun dediler bende btr görevlendirmelerinin 11. maddesinde açıkça yazdığını orada kendi okulunda veya başka bir okulda görevlendirme ifadesinin yer almadığını söyledim. kısacası hiçbir şekilde nöbet tutmam ancak görevlendirmemi engellerse o zaman yapacak bişey yok... çünkü onun gibiler "durmak yok :P devam" diyenler olduğu için artık herşeyi bekliyoruz...

realforever' Alıntı:
eyolcu' Alıntı:
realforever' Alıntı:

Hocam haklisiniz bununla benim ugrasmamam lazim ama yaklaşık bütün sömestr tatili boyunca madde madde açıklama çalıştım bizim yazıyı ama yok ben bakanlık yazısına bakmam yönetmeliğe bakarım Dior.kendi okulunda normal ogretmensin diyor.şu görüşü alırsak belki komple hepimiz rahatlariz hocam

hocam il millieğitimin görüşü değil bakanlığın genelgesi esastır. 2012 tarihli btr görevlendirmeleri konulu yazının 11. maddesi. birde talim terbiye kurulunun tereddüte düşülen konular başlıklı yazıları var ... dyeceğin şey çok basit bakanlık, ili döver...

yaa arkadaşlar hala bu nöbet sorunu mu yaşıyorsunuz anlamadım?
geçen sene başıma geldi. yönetmeliği çıkardım maddelerin altını çizdim idareye verdim ayrıca il koordinatörünü aradım durumu bildirdim. sonra idareye direk tutmayacağımı belirttim.
hiçbirşey olmadı olamazda.

o müdür nasıl ben yorumu çıkarttım diye? o zaman herkes kafasına göre yorum çıkartsın yayınlanan yönetmeliklerde.

açıkça btr açıklanan hususlar yazısı da var. sakın ha nöbet tutmayın

realforever' Alıntı:
eyolcu' Alıntı:
realforever' Alıntı:

Madem yönetmeliğe bakıyor, kendi de nöbet tutsun o zaman. Yönetmelikte müdür nöbet tutmaz yazmıyor. Şu anda tüm müdürler de görevlendirme olduğuna göre, kendi durumunun sizden pek bir farkı yok. Yönetmelikteki müdürün sorumluluklarını ve nöbet maddesini gösterek ayrımcılık yaptığını, müdür ve müdür yardımcısının da nöbet tutması gerektiğini söyleyin.

ben kendi okulumda nöbet tutmuyorum fakat eğer tutturmak isteseler milli eğitimdeki eğiticiler sağ olsunlar idarecileri haklı çıkaracaklar. bir sohbetimizde onlarda tam olarak o çatlak müdürler gibi yorumlamışlardı maddeyi.

ben ilk dönem tuttum okulda öğretmen sayısı az olduğu için ama geçen dönemin sonunda idareye bildirdim hatta trabzon mem in yazısından da bahsettim yazmayacaklar nöbet (bu ara ben de kendi okulumda değil başka bir okulda btr yim). okulda bazı öğretmen arkadaşlar söylüyor "siz bu okulda btr değilsiniz tutmanız gerek diye" ben de 2 örnek verdim bir ben bu okulda değilsem btr sınıf alırsam bana 2 saat daha ek ders yazmaları gerek ama btr olduğum için yazılmaz ikincisi de velev ki nöbete ek ders verilse benim görevim btr olduğundan bana ek ders yazılmayacaktır" dedim sus pus oldu millet.

ferdison' Alıntı:
ben ilk dönem tuttum okulda öğretmen sayısı az olduğu için ama geçen dönemin sonunda idareye bildirdim hatta trabzon mem in yazısından da bahsettim yazmayacaklar nöbet (bu ara ben de kendi okulumda değil başka bir okulda btr yim). okulda bazı öğretmen arkadaşlar söylüyor "siz bu okulda btr değilsiniz tutmanız gerek diye" ben de 2 örnek verdim bir ben bu okulda değilsem btr sınıf alırsam bana 2 saat daha ek ders yazmaları gerek ama btr olduğum için yazılmaz ikincisi de velev ki nöbete ek ders verilse benim görevim btr olduğundan bana ek ders yazılmayacaktır" dedim sus pus oldu millet.

ve siz o öğretmenlere iyilik olsun diye nöbet tuttunuz!! onlara ne oluyor ki? alalalal

BBNET
Geri