BTR Sorunu yine..

Kodla Büyü

Programlayan

Aktif Üye
Malum yakında BTR başvuruları başlayacak.
Bu sene 26 saat dersim olacak,
Okuldaki tek BT öğretmeniyim.
Doğal olarak BTR ye başvurmayacağım.
Dışarıdan torpilli ve boşta gezen bir norm fazlasını (üstelik BT öğretmeni bile değil) okuluma BT rehberi olarak gönderecekler.

Ben 26 saat gırtlak patlatıp ders anlatacağım, haftanın her günü okulda olacağım ve tam ücret alamayacağım...

Beyefendi 1 saat derse bile girmeyecek. Çünkü branşı derse girmeye uygun değil. İdare hiçbir iş yaptır(a)mayacak ve bu torpilli arkadaş full ekdersini alacak.

Adalet bunun neresinde?

Hemen çoğunuzun "o zaman BTR sen ol" diyeceğinizi düşünüyorum. Bu şartlarda kaçınız BTR olursunuz ki?

Aşağı mı tükürmeli mi, yukarı mı, bilemedim.

btr ol etraftaki uçuşan sinekler miğdeni bulandırmasın..
kafan rahat eder..

Aynı durumdayız hocam. BTR olacağız mecburen. Dediğiniz gibi birisi ortalıkta dahi dolaşsa BTR'yim diye, yine iş size kalacak...
Zorunuza gidecek. Bu nedenle sorun büyük oluyor.

Hocam isini yapan adam gibi adam yan branstan gelen btrlere saygim sonsuz.

Ama dediginiz is can sikici ve ozellikle mide bulandirici hocam birakin gormemezlimten gelmeyi isin sonucu kavgaya bile gidiyor.ki bende gitti de kesinlikle 26 degil 36 saat olsa yaninda baska cakallara yer verme.sonra dunki cucukler palazlanip kendilerini bir.haltcik zannediyorlar.

bir iş yapmıyorsa zaten siz yapıyorsunuzdur... en azından full ek dersinizi alırsınız. ama şunu da atlamamak gerekir idare btr olmadığınız için size de bulaşmıyorsa o zaman böyle devam edip ildeki formatör arkadaşlardan en azından çalışmaya çalışan birinin gönderilmesini istemeniz mantıklı olabilir.

ne zaman olacak başvurular 2 senedir hiç başvurmadım fatih bişeyleri değiştirip erkene çekti mi ?
evvelden seminer zamanı falan yazı gelirdi. bu sene okul da değişti acemiyiz

bence BTR olmayın.
en azından yapmadığınızda BTR yapsın diyebilirsiniz.
BTR yapmıyor ne demek. o zaman sizde derse girmeyin BTR girsin.
bir zamanların meşhur sözü vardı aklıma o geldi BTR YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİL :D

hocam 26 saat ders demek 2 saat derse hazırlık ile toplam 28 saat ücret demek. 15 saat maaş karşılığı , eder sana 13 saat ek ders ücreti
Ücret açısından kesinlikle değmez
Herkes kendi işini görevini yapacaksa bence BTR olmaya değmez
Siz dersinize girip b.t. sınıfıyla ilgilenin diğer işlere bakmayın
ama kıramam o yapamıyormuş benden istediler kıramadım gibi durumlar olacaksa BTR olun gitsin en azından tamdan kalan ücreti alırsınız

Hocam tutupta okuldan bir vatandaşı BTR yapıyorlar. O da sosyalci filan oluyor. Veya herneyse. :mrgreen:
İşide bilmiyor. Sonra yine müdür sizi çağırıyor. Hocam diyor yapalım edelim.
İş yapılırken BTR arkadaş yanınızda oluyor. Haa öyle mi? Hım.. Tamam anladık diyorlar.
Sonra kolaymış yaaa! diye bir cümle. Öğrendim yaa tamam vs. :mrgreen:
Bütün bunlar için maalesef başkasının BTR olması saçma oluyor...
İşi yapan siz, oturan o arkadaş oluyor. Yanlış mıyım ?

kily' Alıntı:
ne zaman olacak başvurular 2 senedir hiç başvurmadım fatih bişeyleri değiştirip erkene çekti mi ?
evvelden seminer zamanı falan yazı gelirdi. bu sene okul da değişti acemiyiz
Hocam ilden ile değişmekle beraber genellikle Eylül seminer dönemlerinde ya okulunuza BT Rehber Gorevlendirme Yazısı Duyurusu ya da il_ilçe mem sitelerinde duyuru yayımlanır.
Örneğin bazı illerde yaz tatilinde duyuru yayımlar;
http://isparta.meb.gov.tr/www/okul-bili ... icerik/450

Çok basit, dersinize girip çıkacaksınız. Başka bir işle ilgilenmeyeceksiniz. Kısaca "hayır" demeyi öğreneceksiniz...

BTR olmanın bir de şu boyutu var ki;
günde 7 saat okul açık, 7*5=35 saat okulda durmak zorundasınız BTR olunca, ama sadece öğretmen olunca ders saati kadar olmak yeterli, 1 saat bile ara boşlukta kaçı hava alabiliyorsunuz. bunu da göz ardı etmemek lazım.

Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
Hocam tutupta okuldan bir vatandaşı BTR yapıyorlar. O da sosyalci filan oluyor. Veya herneyse. :mrgreen:
İşide bilmiyor. Sonra yine müdür sizi çağırıyor. Hocam diyor yapalım edelim.
İş yapılırken BTR arkadaş yanınızda oluyor. Haa öyle mi? Hım.. Tamam anladık diyorlar.
Sonra kolaymış yaaa! diye bir cümle. Öğrendim yaa tamam vs. :mrgreen:
Bütün bunlar için maalesef başkasının BTR olması saçma oluyor...
İşi yapan siz, oturan o arkadaş oluyor. Yanlış mıyım ?
..
hocam açıkça söylersin sende idarecilere. İŞİ BİLMEYEN birini BTR olarak görevlendirirseniz hiç bir işle uğraşmam diye.

Bizim okulda da benzer durum var ve hatta dedikleri hiçbir şeyi yapmıyordu sonra beni çağırdılar hocam yardım ediver dediler ettik sonra müdür çağırdı seneye hocam sen ol dedi çocuğu bırakacak yer yok dedim ayarlarsiniz dedi neyse onu da ayarladım şimdi müdür yardımcıları istemiyormuş yapamaz diyorlarmış o da aa o zaman eski arkadaş olsun diyor muş ben dilekçe mi vereceğim görev çıkmazsa çıkmaz napalim yalnız burdan idarenin ne kadar değişken x olduğunu anladım umarım daha büyük makamlara gelemezler

BaRBaRYaN' Alıntı:
bence BTR olmayın.
en azından yapmadığınızda BTR yapsın diyebilirsiniz.
BTR yapmıyor ne demek. o zaman sizde derse girmeyin BTR girsin.
bir zamanların meşhur sözü vardı aklıma o geldi BTR YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİL :D
.
.
Hocam BTR yi çok basit derse az giriyo bişeyde yapmıyo eksderste fulll oohh ne güzel diye bakkyorlar... Derse girip hiçbir BTR işini yapmayın.. yapacaksanızda PARASIYNAN.. değerinizi anlasınlar.. heleki bikac sene daha aynı okuldaysanız..

Hocam BTR konusunda çok sıkınıtınız olmasın
  • bu sene meslek liseleri, imam hatip ortaokulları ve ortaokullarda listeye dahil olduğu için (en azından kurulum tamamlanan illerde) çoğu öğretmen kendi okulunu isteyecektir diye düşünüyorum.
  • Diğer durumda da BTR olması derse girmesine engel değil, zaten varolan ders yükünü yerine getirdikten sonra BTR görevini yapması gerekiyor.
Ama yine de gelir birisi boş boş gezerse, bence de en mantıklı olan anlamıyor gibi yapmaktır. Eğer ücretini alıyorsa görevini yapacak.

BBNET
Geri