btr olupta kurs açmak

Kodla Büyü

taatoo

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ikinci dönem için başvurular başlamış hatta bitiyomuş herhalde, biz kurs açabiliyoz mu arkadaşlar, ikinci dönem btr olucam tekrardan, btr olmak kurs açmaya engelmi yada saatleri sıkıntı yaratırmı
çünkü halk eğitimde kurs açarken 5ten sonra açtırmışlardı

hocam ben 2 yıl önce halk eğitim kursu açmak istediğimde bana 5ten sonra açabilirsin dediler btr olduğumdan dolayı
bu destekleyici kurslarda saat sıkıntısı var mı
müdüre sordum saat sıkıntısı olabilir dedi
bakalım ilçeye de danışacak oradakiler ne dicek

4 saat açtım sıkıntı yok 5. sınıflara istek de var güzel degeçiyor belki ikincü döneme 1 sınıf daha açabilirim

Hiç bir sıkıntı yok hocam. Kurslar zaten normal ders saatleri dışında yapıldığı için sizde rahatlıkla açabilirsiniz. Tabi maksimum 10 saat.

arkadaşlar bu dönem sistem değişmiş sanırım, müdür bey her sınıf seviyesine tercih için en fazla 6 ders açabiliyoruz dedi onlarda ana dersler oluyor dedi. bu dönem açamayacağımı belirtti. sizde durum nedir? bu böyle mi gerçekten?

dyk 2016 klavuzunda
1.19. Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarının 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 farklı dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler en fazla 6 farklı dersten haftalık 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdaki kursiyerler ise en fazla 6 farklı dersten haftalık 24 saate kadar kurs alabilirler.
diyor
6 ders dediği sınıf bazında değil öğrenci bazında. bir öğrenci 8. sınıflarda 6 farklı dersten seçebilir diyo. öğrenci sayısı yeterli olursa her dersten açılabilir.

dediğim gibi hocam benim kafama takılan saatleri ben btr olunca 3,25de okul bitiyo ben ondan sonra açacam sıkıntı olur mu
halk eğitimden kurs açarken adamlar illa 5ten sonra yada haftasonu dediler bu kurslardada bunu demesinler
diğer sorumda şimdi ön başvuruyu yaptık ama öğrenci bulamadık açamadık bir sorun teşkil edermi

Btr en fazla kaç saat kurs açabilir

Normal öğretmen 40'ı aşamıyor, hafta içi 28 saat dersi varsa en fazla 12 saat kurs açabiliyor, bizde durum ne?

hocam saat 15.20 de okul bitiyor 15.30 ile 17.00 saatleri arasında günlük 2 saat haftada toplamda 8 saat yetiştirme kursu yapıyorum gecen sene 2. dönem de yapmıştım
BTR olarak görev yapıyorum. herhangi bir sıkıtını olmadı şükür.

sistemde 9. sınıf Bilgi ve İletişim teknolojileri dersi gözükmemekte??
Anadolu lisesinde bilgisayarla ilgili herhangi bir kurs açabilen arkadaşımız var mı??

huseinozcan' Alıntı:
sistemde 9. sınıf Bilgi ve İletişim teknolojileri dersi gözükmemekte??
Anadolu lisesinde bilgisayarla ilgili herhangi bir kurs açabilen arkadaşımız var mı??
Ders gözükmediği için yapabilecek bir şey yok Hocam.

bir sınıf açmak için öğrenci sayısı 10 kişi olmalı. peki 2 sınıf açmak için öğrenci sayısı 25 ve üstümü olmalı?

Arkadaşlar lise 9.10.11.12. sınıf öğrencilerim kurs istiyor yaklaşık 20 öğrencim var ama sistemde geçen dönem açılmadı. Alternatif ne yapılabilir? Açabilen varsa paylaşalım

benim okulda 12 saat dersim var fakat btr yim. kurs açarsam 30 saat üstüne mi eklenecek, 12 saat üstüne mi? kafam karıştı yazılanlardan. ben 30 saatin üzerine eklenir diye düşünüyorum ama :|

plankml' Alıntı:
benim okulda 12 saat dersim var fakat btr yim. kurs açarsam 30 saat üstüne mi eklenecek, 12 saat üstüne mi? kafam karıştı yazılanlardan. ben 30 saatin üzerine eklenir diye düşünüyorum ama :|
Hafta içi 17:00'dan önce verirseniz maaş karşılığına sayılır. Maaş karşılığını doldurduktan sonraki kısım ekders olur. 17:00'den sonra ve haftasonu verirseniz maaş karşılığına kesilmez. Direk ekders olur. Ekdersiniz 30 saat üzerine eklenir.

m_esen' Alıntı:
habibocak' Alıntı:
m_esen' Alıntı:
bir sınıf açmak için öğrenci sayısı 10 kişi olmalı. peki 2 sınıf açmak için öğrenci sayısı 25 ve üstümü olmalı?
20 üstünde olmalı Hocam
ben 20 diyorum müdür illa 25 olcak diyo.
Hocam,

Soru 36 : DYK'da sınıf oluşturulabilmesi için kaç en az ve en çok kaç öğrenci olmalıdır?

Cevap:

Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10’dan az; bir kursun sınıf mevcudunun ise 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20’ den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Ancak her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz.

Ancak, tek gruplu kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25’e kadar çıkarılabilir.

Bu maddeyi gösterin Hocam.

pdf belgesini yazıdan çıktısını alamayan müdür öğrencilere beden,müzik,resim,bilgisayar gereksiz ders tercih etmeyin diyo. çocukların tercih listesini değiştirip istediği gibi yazdırıyo. kendisi ve müdür yardımcısına kurs açtırıyo branşında ve doğru düzgün derse girmiyo. sonrada ağzı açılınca islamcı dinci oluyo bizlere haram helalden bahsediyo. ne günlere kaldık

tugrulbey' Alıntı:
Arkadaşlar lise 9.10.11.12. sınıf öğrencilerim kurs istiyor yaklaşık 20 öğrencim var ama sistemde geçen dönem açılmadı. Alternatif ne yapılabilir? Açabilen varsa paylaşalım
Okulunuza dilekçe verin hocam ben kurs istiyorum diye. Ne cevap verecekler bakalım. Sonrasında sendikanıza gidebilirsiniz. Bana kurs açtırmıyorlar diye. Parasını da geçtim, hizmet puanını da geçtim, adamların zihniyeti sinir bozucu.

m_esen' Alıntı:
pdf belgesini yazıdan çıktısını alamayan müdür öğrencilere beden,müzik,resim,bilgisayar gereksiz ders tercih etmeyin diyo. çocukların tercih listesini değiştirip istediği gibi yazdırıyo. kendisi ve müdür yardımcısına kurs açtırıyo branşında ve doğru düzgün derse girmiyo. sonrada ağzı açılınca islamcı dinci oluyo bizlere haram helalden bahsediyo. ne günlere kaldık
aynı durumlar okulumda da olduğu için bir an sizinle aynı okulda mı çalışıyorum acaba diye düşündüm

Kurs için lab şartı var mı ki?
Benimbildiğim yok.
Şöyle bir sıkıntı var: Bazı iller piyano dersi gerekli görülürken bizim derse eba kurs listesinde yer vermemiş. Bizde kurs listesine bu dersin eklenmesi için okula dilekçe verdik, gelen cevaba göre hareket edeceğiz.

habibocak' Alıntı:
plankml' Alıntı:
Hafta içi 17:00'dan önce verirseniz maaş karşılığına sayılır. Maaş karşılığını doldurduktan sonraki kısım ekders olur. 17:00'den sonra ve haftasonu verirseniz maaş karşılığına kesilmez. Direk ekders olur. Ekdersiniz 30 saat üzerine eklenir.

hocam 15:10'da okulda ders bitiyor, benim btr görevim okuldaki eğitim-öğretim süresi içinde değil mi? ona rağmen mi maaş karşılığı sayılacak. Biz müdür beyle 15:20'de kursu başlatmayı düşünüyoruz.

arkadaşlar okulumuzun idaresi sistemde bilişime dair bir alan olmadığını söylüyor.idare dersi açamazsa da ben başvuru yapamıyorum haliyle. siz hangi alandan açıyorsunuz kursu.bilişim alanı var mı yok mu şimdi

Hocam sistemde bilişim yoksa bile bence dilekçeyle başvurun.
Gelen cevaba göre de sendikanıza gidebilirsiniz. Neden kurs açmıyorsunuz diye birde onlar sorarlar.
Aslında sabahtan beri diğer başlıkta da burada da soruyorum henüz cevap veren olmadı.
Eba kurs listesinde dersimiz görünüyormu liselerde özellikle.

BBNET
Geri