BTR olunca minimum girilmesi gereken ders saati kaçtır?

Kodla Büyü

uzmanweb

Üye
Arkadaşlar okulumda 26 saat dersim var. Dersin bir kısmını ücretli olarak matematik derine giren bir bilişim tek. öğretmenine verdiler ve ben BTR oldum.
Milli eğitim müdürlüğünden BTR olsam dahi 15 saat maaş karşığı derse girmem gerektiği söylendi. Şuanda 14 saat derse giriyorum ve BTR'yim. Kalan 12 saat derse diğer ücretli öğretmen arkadaş giriyor.
Önceden en az 6 saat derse girmek yetiyordu. Bu şekilde dersi iki öğretmene dağıtılan arkadaşlar varmı? Sizde durum nasıl, dersleri nasıl böldünüz?

net olarak kendi derslerin hepsine girersin geri kalan sürede btr yaparsın yazıda üzerine düşen görevi yerine getirdikten sonra yazar ders çizelgesinde boş kalan kısmına btr yazılır

müdürün o dersleri hemen sana vermesi lazım devleti zarara uğratmış olur

Tecrübeyle alakası yok, görevlendirme yazınızda belirtilen resmi yazıları okuyun, 2-3 sayfa birşey, aradığınız tüm cevaplar orada.

Çok programlı lisede çalışıyorum. Okulum da 32 saat dersim var ve formatör olarak zorunlu görevlendirilmişim. Ben buna itiraz edince de 32 saat derse gireceksin ve formatörlükte yapacaksın denildi. Ve alan şefliği için yazdığım yazıda kabul edilmedi formatör olduğum için. Bu Nasıl Bi sistem bu Nasıl Bi saçmalık bilgisi olan var mı hocalarım ?

kesinlikle sizin 26 saat derse girmeniz kalan zamanlarda btr yapmanız lazım devleti zarara uğratma olayı sebebiyle ceza gelir %100

oduzgun25' Alıntı:
Çok programlı lisede çalışıyorum. Okulum da 32 saat dersim var ve formatör olarak zorunlu görevlendirilmişim. Ben buna itiraz edince de 32 saat derse gireceksin ve formatörlükte yapacaksın denildi. Ve alan şefliği için yazdığım yazıda kabul edilmedi formatör olduğum için. Bu Nasıl Bi sistem bu Nasıl Bi saçmalık bilgisi olan var mı hocalarım ?
sendiiikanız varsa gidin onların anladığı dilden konuşur zorla btr diye bişey duymadım sizin adınıza çaktırmadan dilekçe mi verdiler şikayet edin

tecrube demişsin 10 yıldan beri formatörlük yapıyorum o senin 6 saat olayı çoook eskilerde kaldı

Evet biz dilekçe felan vermedik diyo yazın aceleye geldi hemen biz yazdık gecikmesin diye . Resen formatörlük olamaz değil mi

Aslında bu BT rehberliğini Müdür Yardımcılığı gibi kadro sistemiyle yapsalar tüm sorun çözülecekte, kimse elini taşın altına koymak istemiyor.

Peki benim okulumda 10 saat bilişim var. Bt rehber öğretmen olursam bana zorla farklı branşlardan 5 ders verebilirler mi

BTR maaş karşılığını doldurmak zorunda mı peki? 'tereddüt edilen hususlarda' bu konuda bir açıklama yok sanırım. Köy okulundayım, norm için 6 saat yetiyor ve 8 saat dersim var. 15 saati doldurmak zorunda mıyım?

BTR maaş karşılığını doldurmak zorunda değil. 10 saat maaş karşılığı dersi varsa ona girer, maaş karşılığı olmayan derse zorla girdirilemez. Bu durum BTR'yi bırakın diğer öğretmenler için de aynıdır, yani öğretmenin isteği olmadan kimse maaş karşılığı farklı bir ders veremez.
30 saat dersi olan bir BT öğretmeni 30 dersine girer ayrıca BTR görevini yürütür. BTR görevi isteğe bağlı olduğu için hiç kimse sizi zorla BTR olarak görevlendiremez.
BTR olarak başka okulda görevliyse, orada BTY dersi olsa bile orada derse girmez, sadece kendi okulundaki derslere girer.
Son olarak lütfen BTR görevlendirilmesinde dikkat edilecek hususlarla ilgili yazıları dikkatli bir şekilde okuyalım, haklarımızı ve görevlerimizi bilelim.

Arkadaşlar bulunduğunuz yerler nereler bilmiyorum ama idareci veya yöneticileriniz cehaletten ölecek ve / veya sizin cehaletinizi kullanıyor.

Öncelikle konuya hakim değilseniz herkes sizi kullanır. Konuya da başvurduğunuz BT Rehber öğretmen yönetmelik( veya yazısını ) okuyarak başlayın. Yani size birisi 15 saat girmek zorundasın derse alıp gösterin yönetmeliği.

BT Rehber öğretmenlik istek ile yapılan bir görevdir siz istemeden kimse veremez. İstemiyorsanız görevlendirme yazısına karşılık olarak bir dilekçe yazın bunun kendi isteğinizle olmadığını ve bu görevi istemediğinizi.

Arkadaşlar BT Rehber öğretmen görevleri ve Tereddüt Edilen Hususlar Yazısı internette boy boy dolaşıyor. Lütfen okuyun ve sizden istenen konularla ilgili bu yazıyı lütfen idarecilerinize gösterin.

Benim tanıdığım bir kişinin kendi okulunda 4 saat bilişim dersi var şuan. Müdür yardımcısı da bt öğretmeni olduğu için 2 saatine onun girmesi gerekiyormuş. Tanıdığım bt öğretmeni de haftada 2 saat derse giriyor köyde. kalan tüm zamanlarda bir lisede btr görevi yapıyor. sizce bu uygun mu?

BBNET
Geri